ugrás a tartalomhoz

Kihaló fórumok...

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 26. (H), 09.15
Már hosszú ideje foglalkoztat a gondolat: hová lettek az emberek a fórumokról?
Igaz, csak hazai fórumokon vagyok törzslátogató, nemzetköziekről nincs információm, de itthon úgy tűnik, meredeken zuhan a látogatottság mindenütt.
Hová lettek az emberek?
Mindenki, mindent a fészbúkon beszél meg?
(oda nem járok, mert... ide csak egy politikai hasonlatot tudnék hozni, inkább nem teszem ;) )
Először, még évekkel ezelőtt, pár fotós fórumon tűnt fel. Az általam legforgalmasabbként ismert oldalon két oldal megtelt fotókkal egy nap alatt, most meg ennek a töredéke.
Az ország "legnagyobb" fórumán is látok egy jókora zuhanást, de ott mindig is a politika dominált, az ottani csökkenést meg a moderátorok számlájára is írhatjuk. (sőt... szinte biztos, hogy az ő kezük van a dologban)
IT témákkal foglalkozó oldalakból is van néhány, ahol egyre feltűnőbb a csökkenés. Többek közt itt is, bár nem tudom, régen nagyobb volt-e az érdeklődés, de mostanában elég nagy a pangás. Ugyanezt látom a hup-on és a hwsw-n is.

Ti hogy látjátok? Valóban ennyire csökken a fórumok iránti érdeklődés (témától függetlenül), vagy csak képzelődöm? Ha igazam van: mi lehet az oka szerintetek?
 
1

Én napi szinten járok fel ide

Karvaly84 · 2012. Nov. 26. (H), 09.36
Én napi szinten járok fel ide is és máshova is szét nézni és ugyan ezt tapasztalom. Én a magam nevében csak azt tudom mondani, hogy nem tűntem el csak momentán nincs olyan kérdésem amit egy Google ne tudna megoldani 10 másodperc alatt. Lehet, hogy mások is kifogytak a problémákból csupán, vagyis bízom benne, hogy nem mentek el messzire.
2

dettó. amúgy twitter

szabo.b.gabor · 2012. Nov. 26. (H), 09.51
Én is sűrűn nézegetem az oldalt. kérdéseimre általában google ad választ, ha van stackoverflow-s link akkor az. weblabor legértékesebb része számomra a twitter, onnan jutok el olyan helyekre ami számomra érték, újdonság.

a fórum bejegyzések 90%-át két típus fedi le: flame, nyomasztóan kezdő kérdés, amihez csak Poetro-nak van isteni türelme.
3

Örülök

Poetro · 2012. Nov. 26. (H), 11.46
És ha hiszed, ha nem, örülök segíteni. Na meg ilyenkor van valami kizökkentő kis feladat, amitől felfrissülök.
4

én ezt elhiszem, és meg is

szabo.b.gabor · 2012. Nov. 26. (H), 11.52
én ezt elhiszem, és meg is értem.

azt csodálom, hogy akkor is segítesz rendületlenül, hogy ha sejthető, hogy nem biztos hogy kikel az általad elhintett tudásmagocska :)) mondjuk miért foglalkoznál ezzel, ez már Téged nem érint.
5

Pedig nem Poetro az egyetlen

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 26. (H), 12.08
Pedig nem Poetro az egyetlen ilyen "perverz" lelkületű egyén. Amíg nem untam rá sting hülyeségeire, kifejezetten azért jártam a prog.hu-ra, mert szórakoztattak az ilyen feladványok (0 tudásom van, mégis tudok segíteni c. játék :) )
Csak azokra voltam/vagyok/leszek allergiás, akik még egy "köszit" sem képesek kinyögni, meg kicsit talán azokra, akik a házifeladatot akarják másokkal megíratni. ;)
6

Information Fatigue

janoszen · 2012. Nov. 26. (H), 14.30
Az emberek belefaradnak abba, hogy kovessenek egy halom informacios forrast napi szinten. Eppen ezert inkabb Facebook, Twitter a fo platform es ami ott nincs, az nem letezik.

Ami a szakmai forumokat illeti, egyre tobb ember jon ra arra, hogy tokeletesen felesleges magyar nyelven szakmazni, mert aki kicsit is szakerto a szakmaban, az megtanul angolul es kesz.
7

A fórum elavult technológia,

tgr · 2012. Nov. 26. (H), 16.56
A fórum elavult technológia, segítségkérésre a QA oldalak (Stackoverflow/Stack Exchange, Quora stb.) sokkal alkalmasabbak.