ugrás a tartalomhoz

Python QT

H.Z. v2 · 2012. Jan. 31. (K), 16.23
Tudom, nem kifejezetten webes kérdés, ha nagyon idegen az oldaltól, nekem az is megfelelne, ha valaki privátban ki tudna segíteni pár Python-QT (PyQt4)-hez kapcsolódó kérdésben.

Első körben elakadtam ott, hogy a designerben szeretném megadni, hogyan kapcsolódnak egymáshoz egyes elemek, de olyan metódusokra hivatkoznék, amiket én írok meg.
Pl. egy egysoros szövegbeviteli mezőt (QLineEdit) szeretnék úgy beállítani, hogy amikor a mezőn állva lenyomom az entert, akkor történjen valami.
Ez idáig OK, ott a designerben a returnPressed() szignál.
De... az enter lenyomásakor a mező tartalmát szeretném hozzáfűzni egy QTextEdit mező végéhez.
Az a baj, hogy a Designerben a QTextEdit-hez nincs olyan "slot", hogy append (magának a QTextEdit osztálynak van ilyen metódusa).

Mi itt a kulturált megoldás?
– Teljesen kihagyom a Designerben a szignálokat és mindent a generált kódból származtatott saját osztályból intézek (illetve ennek egyéb, doksiban felsorolt variációi)?
– Amit lehet, azt a designerben állítom be, amit nem, azt hozzácsapom a programomból?
– Van valami egyéb mód, amit nem találtam a leírásokban?

Valamit rosszul értelmezek valószínűleg: én úgy képzeltem volna a designert, hogy egy abstract classt épít a megtervezett felület köré és pl. a slotok helyére nem csak egy megkötött listából választhatok, hanem bármely, általam kitalált metódus nevet beírhatok, amit később, a generált modul felhasználásakor definiálok. No ilyen nincs benne, ahogy elnézem.