ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 18, 2012 - Fórum téma

Zenék analizálása PHP-val (?)

attiss94 · 2012. Jan. 18. (Sze), 19.19
Sziasztok!
Pár napja kezdtem el gondolkozni azon, hogy hogyan lehetne PHP-val analizálni egy zenét. Analizálni, azaz megkapni a sebességét, minőségét (bitrate), a zene előadóját, címét, műfaját, hosszát és hasonló adatokat (ezek egy része ugye el van már tárolva a zenében, de a sebességet és a hosszt ki kell számolni, de mivel? Meg persze hiába van eltárolva ha nem férek hozzá?). Kinek van erre valami ötlete?
 

Tomcat7 JNDI datasource

troy1979 · 2012. Jan. 18. (Sze), 16.18
Hello

Van köztetek olyan java guru aki járatos ezekben témákban?

Vagy esetleg ismertek olyan magyar vagy angolul beszélő embert aki járatos/kompetens ezekben a kérdésekben?


Eddig próbáltam a google-ban rákeresni a dolgokra, megnéztem a tomcat dokumentációját

mindenhol ugyanazokat a kód példákkal találkozni többnyire magyarázat nélkül hogy mit miért hogyan (ami persze nem lenne baj ha müködne)

De sajnos nem müködik , és szeretném tudni, hogy miért nem müködik illetve természetesen azt szeretném ha müködne

Elöre is köszönöm a segitséget
 

Zend Framework első lépések

Pepita · 2012. Jan. 18. (Sze), 13.45
Sziasztok!
Remélem jó témába írtam.
Az a gondom, hogy nagyon szeretnék kipróbálni egy fw-t, de lehetőleg olyat, amit majd használni is akarok. Azért a Zend-et, mert sokan dícsérik.
Környezet (fejlesztői):
- WinXP prof hu sp3
- Apache 2.2.8
- PHP 5.2.6
- ZF 1.11.11 - minimal.
- Komodo Edit 6 szerkesztő.
A problémák:
- A telepítéssel még megbírkóztam valahogy (csak sok esetben nem tudtam, hogy mit miért csinálok - ez nagyon zavar) több helyről olvasott cikkek, stb. alapján, de a használat megkezdése gond. Angolul sem találtam olyan tutorialt, amiből megérteném az alapvető működést, ki hogy jön sorba, miért oda írjam a "helló világot", az hova kerül az objektumfában; egyáltalán: milyen a "cucc" szerkezeti felépítése? Az utóbbi 1,5 órában csak a WL-t gugliztam, itt sem találtam olyat, ami elindíthatna. Úgy meg nem kezdek el semmit sem használni, hogy nem ismerem számomra is eléggé.
- Persze leszedtem az ehhez a verzióhóz való súgót is, de azzal sem boldogultam, úgy tűnik az akkor lesz (nagyon is) használható, ha az alapokkal már OK vagyok. De honnét szerezhetném meg az alapokat?
- Olyasmiket is tudni szeretnék, hogy van-e esetleg olyasmi funkció a ZF-ben, hogy a telepített library-ból a használt modulokat bemásolja a project adott könyvtárába, hogy az éles szerverre ne kelljen felrakni az egészet. Vagy ez hülyeség?
- Fentiekkel való nyűglődés közben a Komodo Edit 6 "new project from template" menüjében találtam egy olyat, hogy "Zend_MVC_Project". Nosza, rá is klattyoltam. Itt az alapkönyvtáron kívül be kell lőni a ZF könyvtárát is, amit KE le is ellenőriz. Beállítottam, csinált is könyvtárszerkezetet (fájlok nélkül), de hibaüzi: "Error in scaffold: TypeError: bsSntp is null". Persze súgóban próbáltam utánanézni (gyakorlatilag az egész helyit elolvastam), de 0 info. Még Zend, MVC, stb. sincs benne sehol. Mi ez az üzenet, hogy tudom, ill. van-e értelme a KE-vel csinálni a ZF projectet?