ugrás a tartalomhoz

Html oldal beillesztése Flashbe

Zsoltika8 · 2012. Jan. 31. (K), 15.19
Üdv!
Egy flash weboldalra kellene beillesztenem egy html oldalt, ami majd egy adatbázisból fog adatokat kapni. A getURL parancsot próbáltam, de az egy másik lapot nyit meg, ami nem valami szép megoldás.A html oldal egy egyszerű lista, aminél majd a listaelemkre kattintva jönnek be az adatok az adatbázisból.
remélem tud valaki segíteni!
Köszi!
 
1

Mit szeretnél?

Poetro · 2012. Jan. 31. (K), 15.38
Előbb tisztázzuk is, mit szeretnél. A Flash a HTML adatoknak csak egy elég szűk részét képes megjeleníteni, valamint az alkalmazott CSS is eléggé korlátozott. Valamint természetesen ez csak a megjelenítésre vonatkozik, semmiféle működést nem fog neked nyújtani. Azaz ha neked valamit kattintásra kell(ene) csinálni a beszúrt HTML-nek, azt neked kell megvalósítani Flash-ben. Éppen ezért teljesen felesleges HTML oldalt beszúrni egy Flash dokumentumba, elvégre szinte semmi előnyöd nem származik belőle, azon kívül, hogy CSS-sel tudod formázni. Az adatbázisból való adatbetöltést úgyis neked kell majd Flash-ben megvalósítani. Ezért a legegyszerűbb, ha az egészet eleve Flash-ben valósítod meg, és nem bohóckodsz HTML-lel (vagy ami ennél még jobb volna, ha a Flash oldalt elfelejtenéd, és az egészet HTML-ben valósítanád meg). A Flash eleve kínál táblázat elemet, amit, ha jól emlékszem elég egyszerű programozni, sőt, még alapvető viselkedéseket is ad hozzá.
2

Flash vs. Html

Zsoltika8 · 2012. Feb. 1. (Sze), 13.10
A lényeg hogy a feladat (vizsgamunka)nagy része (90%) kész, de mivel kell hogy legyen benne adatbázis, így a tanár ezt javasolta mivel a Flash nem tud kommunikálni az adatbázissal így próbáljam meg megoldani.Tehát ha beillesztek egy html oldalt, azon keresztül megoldható a dolog.(ezt Ő mondta) Azt írtad az egészet valósítsam meg Flashben. Akkor ehhez kérnék segítséget. Lenne egy lista, ahol a listaelemekre kattintva megnyílik egy kép és alatta a hozzá tartozó információ adatbázisból. pl. név, súly, rövid leírás. Ezt kellene megvalósítani.
Köszi
3

a tanár ezt javasolta mivel a

Poetro · 2012. Feb. 1. (Sze), 13.39
a tanár ezt javasolta mivel a Flash nem tud kommunikálni az adatbázissal

Hűha, akkor ideje lenne lecserélni a tanárt. Pontosan ugyanúgy tudsz kommunikálni adatbázissal, mint egy HTML oldalon tennéd. Erre való többek között az URLLoader, URLRequest, URLVariables osztályok.
4

Flash vs. Html

Zsoltika8 · 2012. Feb. 11. (Szo), 21.34
Ha jól tudom az URLLoader és társai As3 nekem még As2-ben megy a dolog
abban is alkalmazhatók hasonló osztályok vagy az még fejletlenebb.
5

Nem említetted

Poetro · 2012. Feb. 11. (Szo), 22.03
Eddig nem említetted, hogy ActionScript 2-ben fejlesztesz (mondjuk nem is tudom, miért teszed abban, tudtommal AS3 Flash 9 óta van, és az se ma volt). De ha már AS2, akkor használhatod a LoadVars és az XML osztályt, mindkettővel tudsz adatot betölteni. Mondjuk azt furának tartom, hogy nem tudtad ezeket megtalálni, pedig AS2-ben 40-50 beépített osztálynál nincs több.
6

nice

tazy · 2014. Okt. 31. (P), 14.21
Tehát ha beillesztek egy html oldalt, azon keresztül megoldható a dolog.(ezt Ő mondta) Azt írtad az egészet valósítsam meg Flashben. Akkor ehhez kérnék segítséget. Lenne egy lista, ahol a listaelemekre kattintva megnyílik egy kép és alatta a hozzá tartozó információ adatbázisból.......!







------------------------
Tazy
7

Előről

Poetro · 2014. Okt. 31. (P), 15.22
Kezd előről. Mondjuk ha lehet, akkor új témaként.

Mit szeretnél megvalósítani? Milyen technológiával? Miért azzal a technológiával? Hogyan képzelted el a megvalósítást? Ki az az Ő, aki mondott valamit, és mit mondott?