ugrás a tartalomhoz

Tanuljuk meg az XML használatát 24 óra alatt

Saladin9 · 2007. Feb. 25. (V), 13.53

Szerző:

Michael Morrison

Kiadó:

Kiskapu

2006

ISBN:

9639637092

Oldalak száma:

603

Értékelés:

7

Linkek

Már a cím is vicces Biztos, van aki gyorsabban olvas mint én, de azért hatszáz oldal nem kevés anyag! Számomra a programnyelvek könyvből történő megismerése emlékeztet a karate kazettáról való oktatására, de még se tudom megkerülni. Aki nem iskolában tanulja a programozást, annak örök kérdés, hogy a megvásárolt tankönyv tényleg alkalmas-e tanulásra?

A Kiskapu Kiadó nem véletlenül figyelt fel erre a sorozatra! Már több "Tanuljuk meg" könyvet is használok, és egyre inkább az a véleményem, hogy ez a sorozat talán a legjobb azoknak, akik önképzéssel, kezdő szinttől akarnak fejlődni. A "Tanuljuk meg az XML használatát" egyike a sorozat legérthetőbb tagjainak. A száraz forráskód tanulmányozás helyett rengeteg - néha már sztorizós - leírás, magyarázat segíti a tanulót. A könyv példákat tartalmaz az alapszinten XML-t használni kívánók összes igényére, ezért egy korlátozott referenciaként is használható. Az XML tanulása esetén nem árt némi előképzettség más webes nyelvekből, de ez a könyv ezt is jól megoldja: az érintett információkat esszenciálisan szinten megtanítja.

Bár megoszlanak a vélemények arról, érdemes-e az XML-lel foglalkozni bizonyos területeken akkor, ha más - gyakran egyszerűbb - módokon is megoldhatók a problémák. A szakértők állítják ez a jövő, de hallottunk mi már ilyet! Ettől függetlenül ez a könyv azon túl hogy az XML a témája - véleményem szerint - kiváló első könyve lehet azoknak, akik programozásba szeretnének kezdeni saját erőből.

Ennek a könyvnek jó folytatása lehet még: Eliotte Rusty Harold: Hatékony XML című szerzeménye.
 
1

Drága

Joó Ádám · 2007. Feb. 25. (V), 20.22
Stilisztikai megjegyzés: az első két (három) mondat alapján ez a cikk porba fogja alázni a könyvet.

(Meg a többi: a második mondatban a biztos után felesleg a vessző, a gondolatjelek körül is kettő van. "azon túl hogy ": itt pedig hiányzik.)

Magam is szemeztem vele, de (mint a témában mindennek, ennek is) aranyban számítják az árát.
2

25% kedvezmény

Max Logan · 2007. Feb. 25. (V), 21.35
Itt van rá 25% kedvezmény és ha 10e felett rendelsz, akkor nincs futár költség, egyébként meg 550 Ft. Másnapra ott vannak a könyvek ...
7

Kiskapun most akciós

Max Logan · 2007. Már. 15. (Cs), 17.20
A Kiskapun most van rá 25% kedvezmény és még jó néhány kiadványra. Érdemes szemezgetni és rendelni ...

Ami a könyvet illeti tegnap jött meg és nagyon tetszik. (Elég vaskos azt meg kell hagyni). A céges project miatt a Google Maps-es fejezetnek kifejezetten örültem ...
10

Google Maps

lovranits · 2012. Jan. 30. (H), 14.06
Szia!

Egy kérdésem lenne. Én is olvasgatom a könyvet és van egy olyan része ezen belül, hogy openInfoWindowXslt-t. No már most ez nem akar működni, viszont ha Html-el csinálom, akkor igen. Mi lehet a probléma? Esetleg az, hogy ez az xslt funkció már nincs támogatva? Ha igen, nem tudsz valami alternatívát?

Előre is köszönöm!
Tamás
11

Régi

Poetro · 2012. Jan. 30. (H), 15.32
Azért egy 2005-ben megjelent könyvben leírt külső fejlesztő által fejlesztett alkalmazás dokumentációjára hagyatkozni kicsit balgaság. Egyáltalán a Google Maps API melyik verziójáról van szó? Mert ami a legvalószínűbb, az az 1.0, ami már sok éve nem támogatott (sőt egyáltalán nem elérhető), valamint a 2.0 is 2010 óta nem támogatott. A Google a saját fejlesztéseit elég jól dokumentálja, nézd meg a fejlesztői oldalukon, hogyan tudnád ugyanazt megcsinálni amit szeretnél.

Ha igen, nem tudsz valami alternatívát?

Mire is szeretnél alternatívát? Mert ugye a fenti függvénynek létezik egy HTML-t elfogadó változat, amiről ahogy látom, te is tudsz. Na most, az az alternatíva. Ha pedig XSLT-t akarsz valamire használni GMaps API-ban, van rá objektum (GXslt), még a v2 API-ban (amit illik már nem használni).
3

A helyesírási hibák javítva

Török Gábor · 2007. Feb. 26. (H), 11.42
Köszönöm a jelzést, kijavítottam őket.
4

Könyvből programozást tanulni

gdeak · 2007. Feb. 27. (K), 14.22
Szerinted nem lehet könyvekből megtanulni programozni? Melyik az a rész amihez nem elegendő a könyv, természetesen a gyakorlatot leszámítva?
5

hm

Qkac · 2007. Feb. 27. (K), 18.44
Én eddig csak könyvekből tanultam, és magaménak tudhatom a html, php, actionscript programozást ilyen olyan szinteken, nem értek vele egyet, hogy nem lehet könyvből tanulni, mert ezek a könyvek szerintem nagyon jól leírják a dolgokat, viszont az tény és való, hogy ha valami kérdésed lenne azt nemtudod feltenni... dehát erre van a fórum :)
Emellett csak ha belegondolsz hogy mennyi idő alatt olvasol el 100 oldalt 1-másfél óránál nemlehet több de ha kettővel számolunk még akkor is 12 óra jön ki vagyis még ennek is dupláját hagyták a feldolgozásra:) főleg hogy ha a suliban 45 percesek az órák, akkor itt is nézhetjük az óra másik jelentését...

A könyvhöz annyit, hogy a napokba vettem meg, csak belenézegettem, de máris nagyon izgalmasnak ígérkezik.. pl. melyik könyv ír ilyet le? : http://moon.google.com ... nézzétek meg jó közelről a holdfelszínt:)
6

Sajtból van a Hold...

szotsaki · 2007. Már. 10. (Szo), 20.42
Ááááááááá... Nagyítsd a legnagyobbra :D
8

24óra v. 24 lecke

sziwacs7 · 2007. Már. 16. (P), 17.47
Csak nekem nem tűnt fel, hogy ezekben a könyvekben 24db lecke van és nem 1 nap alatt lehet megtanulni?
:-)

Egyébként könyvből szerintem sem lehet megtanulni semmit, csak a könyv segítségével és baromi sok gyakorlással! No meg írtó nagy kitartással.
Egy két témát már én is megtanultam így, profi persze nem vagyok, de pénzt már kerestem az így szerzett tudással.
De hát mi is az a az a profi?
9

Re

Max Logan · 2007. Már. 16. (P), 19.34
Logikusan 24 leckéről van szó és nem 24 x 60 percről ...

Ha könyvből nem lehet megtanulni semmit, akkor az iskolában miért könyvből kell tanulni? :-D

Logikus, hogy a könyv csak iránymutatást ad és kell az egyéni gyakorlás és infórmáció gyűjtés. Ez a 24 órás könyvekre kifejezetten igaz. Sztem ezen sorozatot azért hozták létre, hogy aki érdeklődik egy téma iránt, az ne a semmiből álljon neki tanulni, hanem adnak egy alapot és onnan már könnyebb tovább lépni, mert tudod, hogy mit is akarsz.

Hogy ki a profi azt elég nehéz behatárolni. Sztem profinak akkor mondhatja vki magát, ha elég tapasztalata van és megfelelően nagy tudása ahhoz, hogy egy komolyabb oldal megtervezése és kivitelezése nem jelent számára gondot. Ha egy technológia (pl. AJAX) elsajátítása nem tart tovább néhány hétnél. A profizmussal együtt jár az, hogy megfelelő rálátása van a dolgokra és globálban tud gondolkodni.

Ha a sportot vesszük alapul, akkor az számít profinak, aki kemény pénzeket keres a webfejlesztéssel, megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkezik, mely felül emlekedik az átlagon. De ennél a megfogalmazásnál a pénzkeresésen van a hangsúly, tehát ha vki napi 8 órában elég magas színvonalú webfejlesztő munkát végez (pl. iWiW méretű portál fejlesztése), akkor ő mondhatja magaát profinak (mert ugye itt már rendelkezik magasszintű adatbázistervezési, optimalizálási, skálázási ismeretekkel és IQ-ból vágja az egyes felmerülő problémákra a megoldást, vagy ha nem, akkor pár óra alatt megtalálja), sztem ...