ugrás a tartalomhoz

Megbízható magyar tárhely

mahoo · 2012. Jan. 31. (K), 20.13
Sajnos a hasonló témájú topic zárva van, ezért indítottam egy újat, remélem nem gond...

Bár végigolvasva azt, nem is találtam benne igazán hasznos információkat az adott kérdésben.

Számomra a megbízható tárhely semmi extrát nem jelent.
Legyen az 'uptime' a lehető legmagasabb, gyors elérésű legyen az oldal, ne legyen sávszélesség korlátozás, és ha problémám van akkor, ne kelljen 1-2 napnál többet várni, hogy a problémámra/kérdésemre választ kapjak a szolgáltatótól. Vagy ezzel sokat kér az ember? Nem tudom, nem vagyok jártas a témában, ezért is fordulok hozzátok.
Ezeken kívül mi az amit még érdemes figyelembe venni?

Egyébként úgy vagyok vele, hogy a szolgáltatók weboldalának megjelenését, szövegezését is valószínűleg egy marketinges kolléga tervezi, ezért jobban érdekelne a Ti személyes tapasztalatotok/véleményetek. Ha meg kellene nevezni 3 szolgáltatót akkor, kik lennének azok? Az ár nem (feltétlenül) meghatározó.


Ami egyébként nekem most még fontos lenne (de ezt most vehetjük speciális igénynek, mert ha jól tudom ez nem általános), a korlátlan számú aldomain létrehozás. Ezeken nagyon egyszerű, 4-5 oldalból álló microsite-ok lennének.
Ha jól tudom, az aldomain létrehozást, nem lehet php-vel automatizálni, azaz hogy php kód meghívásával létrejöjjön egy új aldomain. Ha nekem ez fontos lenne, akkor mit ajánlanátok, virtuál szervert? Ebben az esetben van olyan szolgáltató, aki előre beüzemelt virtuál szervert is ad, vagy ennek telepítése minden esetben a megrendelő feladata. Ezt azért kérdem, mert az ilyen irányú tudásom jelenleg közelít a nullához :(.

Jó lenne, ha érkezne 1-2 Top3-as szolgáltatói lista, szerintem sokaknak adhat támpontot a keresgélésben. Köszönöm!



FIGYELEM kedves tárhely szolgáltatók! Csak az esetben szóljatok hozzá a témához, ha aktív tagjai vagytok a Weblabor közösségének. A friss regisztrációkkal történő (bújtatott) reklámot folytató felhasználók hozzászólásait töröljük, a belépési lehetőséget felfüggesztjük. - Janoszen
 
1

Top3 nincs

Pepita · 2012. Feb. 1. (Sze), 00.19
Ha itt valaki elégedett egy szolgáltatóval, akkor - szerintem - nem fog javasolni 2. 3.-at.
Számomra a megbízható tárhely semmi extrát nem jelent
Pontosabban? Megbízhatóságot azért igen? Ez nagy kérdés mostanság.
ha problémám van akkor, ne kelljen 1-2 napnál többet várni
Mostanában pont ilyen problémákról olvastam / hallottam több helyről is...
Érdemes figyelembe venni:
- Apache/PHP/MySql verziók, egy php_info(); kimenet.
- php.ini-t mennyire tudod változtatni (pl. .htaccess-ből)
- Admin felület: számodra könnyen használható legyen.
- Ha használsz PhpMyAdmin-t/egyebet, akkor ott van-e.
- Ha kell, akkor e-mail címek száma, stb.
- Mekkora a cég (nehogy vmi Kamu Bt legyen).
- Több most nem jut eszembe.

Én a DataGlobe-bal eddig meg voltam elégedve, de másnak épp mostanában volt komoly gondja velük. Tehát ajánlani nem merem. Amiket kérsz (aldomain,...), azok ott megvannak, nekem tetszik a "hülyék is boldogulnak vele" adminfelület és van (díjtalan) statisztika, aldomainekre lebontva (sajnos csak naptári havonként, tehát mindig hóvégén kell nézni).

Aldomain - php:
Tudtommal sem lehet, ellenben hasonló ügyben kaptam nemrég valakitől javaslatot, hogy a pl. "www" mappában az "ald1.domainem.hu" című honlap legyen az "ald1" nevű mappában (és a többi aldomain is azonos nevűben), így a www (gyökér)mappába rakott php szkript ki tudja olvasni a vele egy szinten lévő mappaneveket aldomain helyett. De aldomaint regisztrálni csak te tudsz, kézzel (ha tévednék, én is szívesen látnék megoldást).
A 4-5 microsite-ot simán beteheted egyetlen tartalomkezelőbe is (ha a tulajdonosaik akarják szerkesztgetni, stb.), de okos mappastruktúrával aldomain-regisztrálás nélkül is meg tudod oldani ugyanazt.
VHost-ot én nem ajánlanék külön, ha a biztonságosságot meg tudod oldani nélküle, és a sávszélessége is elég jó (mármint a tárhelyé).
2

Mi a fontos?

janoszen · 2012. Feb. 1. (Sze), 01.08
Én dolgoztam tárhely szolgáltatónál (én terveztem a rendszer nagy részét) és van néhány tapasztalat: (A volt munkaadóm nevét kikeresheted, ha érdekel.)

  • Az uptime nem is olyan fontos. Az, hogy ki hány kilencest hazudik, irreleváns, a gyakorlat azt mutatja, hogy ha nem akarsz néhány percnél több kiesést, ahhoz HA rendszer kell, az pedig nem az éves 10-15 ezer forintos kategória. Sokkal fontosabb a szolgáltató kommunikációja ilyen esetekben.
  • Ha egy szolgálató szimplán csak felvágot egy Apache-ot és mod_php-t, azt nem hívják biztonságnak. A biztonság ott kezdődik, hogy vagy FastCGI-vel fut a PHP, vagy külön webszervere van minden felhasználónak. Az open_basedir ugyanis nem elég, előbb-utóbb valami worm végigfertőzi a szervert. Mindkét megoldás tud létezni low cost kategóriában is.
  • Ha nincs korlátozva a kiküldhető levél mennyiség, akkor egy bizonyos felhasználószám felett szinte biztos, hogy nem fog túl fényesen szerepelni a szerver a scoringban vagy feketelistán lesz. Ergó a Te leveleid is mennek a kukába.
  • Készít-e a szolgáltató mentéseket? Külön vasra készíti-e, vagy csak szimplán valamelyik másik webszerverére?
  • Vajon van-e a szolgáltatónak ügyelete? Vagy vidékről kell a rendszergazdának felutaznia, hogy megjavítsa a gépet? Van-e tartalék gépe arra az esetre, hogy kipurcan a gép?
  • Van-e a szolgáltatónak elektronikus vezérlőfelülete, ahol DNS-t, vhostokat be tudsz állítani, vagy várni kell arra, hogy valami szénalapú entitás megcsinálja. Az utóbbi nem csak lassú, de növeli a költségeket és ezért kevesebb marad másra (pl jó hardverre).
  • Milyen hardverparkkal dolgozik a szolgáltató? Milyen szerverteremben van? Rendes rackes szerver kultúrált helyen, vagy valami összetákolt asztali PC egy warezhostingban?
3

+2

Pepita · 2012. Feb. 1. (Sze), 01.43
Nagyon tetszik a témavégi figyelmeztetés!
A pontos leírás nem kevésbé.
4

Ezért is írtam ide, mert egy

mahoo · 2012. Feb. 1. (Sze), 08.26
Ezért is írtam ide, mert egy csomó olyan dolgot említettél, amire én nem gondoltam, de fontosnak tartom, DE ilyeneket nem láttam egy szolgáltató leírásában sem!

Szóval akkor most, hogy döntsön az ember. A dataglobe nevű szolgáltató részemről kilőve, mert több helyről is olvastam panaszt róluk. Janoszem, Te tudnál ajánlani? Esetleg amin Te is dolgoztál?
5

Igen

janoszen · 2012. Feb. 1. (Sze), 09.36
Igen, ahol dolgoztam, az egy egész jól összerakott rendszer, én is azt használom. Van mentés két különálló storagera két fizikai helyen, van admin panel, FastCGI-vel fut a PHP és automatikusan lassít a levelek iramán, ha sokat küldesz. Van még mit fejlesztenie a srácoknak, szó se róla, de egész használható. Nevet mondok, ha írsz privátot.
6

Nekem a DotRoll bejött... Nem

Karvaly84 · 2012. Feb. 1. (Sze), 10.21
Nekem a DotRoll bejött... Nem a legolcsóbb de színvonalasnak érzem. Eddig ha kérdésem volt vagy rögtön, vagy pár óra leforgása alatt intéződött a dolog.
7

Megnéztem és elsőre

mahoo · 2012. Feb. 1. (Sze), 10.37
Megnéztem és elsőre szimpatikus, köszönöm!
Bár egy dolgon megakadt a szemem: Adatforgalom 100 GB/hó

Ez mit jelent a gyakorlatban? Ez több mint elég? De hogy hasonlítsunk valamihez, egy Weblabor szintű oldalnak elég lenne például? És mi történik ha a forgalom ezt a határt meghaladja?
9

100 giga

janoszen · 2012. Feb. 1. (Sze), 12.53
100 giga boven eleg egy atlagos oldalnak. Tudomasom szerint nagyon keves ugyfel van, aki ezt meghaladja. Ha meghaladod, valaszthatsz, hogy lekapcsoljak az oldalt, vagy fizetsz a plusz forgalomert. Az adatforgalmadat az admin feluleten nyomon tudod kovetni. Erre egyebkent azert van szukseg, mert sok mas szolgaltatoval ellentetben kulfold fele is meglehetosen vastag a cso, szoval nem fogsz beleutkozni abba, hogy lassu az oldal.

Egyebkent kerhetsz teszt tarhelyet, azon kiprobalhatsz mindent.
8

dotroll +1

zzrek · 2012. Feb. 1. (Sze), 12.00
Egy évvel ezelőtt használtam intenzívebben, akkor még az amerikai ügyfelek számára is jobb elérést adott, mint a Hostgator, a Host Excellence vagy akár a Bluehost Pro. Most nem tudom hogy milyen, de a kezelőfelülete és az ügyfélszolgálata is tetszik.
10

Janoszen, zzrek, engem

mahoo · 2012. Feb. 1. (Sze), 14.47
Janoszen, zzrek, engem meggyőztettek, mindenképpen kipróbálom, köszönöm a hozzászólásokat!!!
11

egy évvel ezelőtti

Kubi · 2012. Feb. 10. (P), 15.16
egy évvel ezelőtti üzemeltetői tapasztalatom van a gyumolcstarhely.hu-val, akkoriban nagyon megvoltam elégedve, mint oldal üzemeltető a szolgáltatásaikkal. Szerver config rendben volt, ha problémám akadt munkaidőben pár órán belül válaszoltak. Azóta mint fejlesztő találkoztam velük párszor, weboldal élezése miatt.

Akárhány aldomaint felvehetsz náluk, vagy akár több domaint is (ez csomag függő ha jól rémlik). Ha a dns és szerver jól van configolva , pl. dns: A record *.valami.hu, akkor php-ban is letudod kezelni, mert minden egyes subdomainre egy script hívódik meg. Írj nekik egy levelet korrektűl válaszolnak, hogy náluk ez működik e.
12

integrity, gyümölcstárhely,

inf · 2012. Feb. 10. (P), 17.04
integrity, gyümölcstárhely, médiacenter - ezekkel futottam össze eddig, egyikkel sincs különösebb probléma...
13

A dotroll az tényleg nem

almasiweb · 2012. Május. 22. (K), 17.59
A dotroll az tényleg nem rossz. Gyors az ügyintézés, Bár tárhely árakat kicsit sokallom, Ugyanakkor az ingyenes az 50 MB statikus az ma már szerintem nevetséges.

Illetve a magyar szabályozás is nevetséges hogy .hu-ra szinte lehetetlen külföldi tárhelyet használni mert nem fogadja el a névszervert...
14

Illetve a magyar szabályozás

Joó Ádám · 2012. Május. 22. (K), 20.09
Illetve a magyar szabályozás is nevetséges hogy .hu-ra szinte lehetetlen külföldi tárhelyet használni mert nem fogadja el a névszervert...


?
15

Segítség

janoszen · 2012. Május. 23. (Sze), 07.49
A DotRoll oldal Tudnivalók menüpontja alatt van némi segítség.

Ami a tárhelyet illeti, az 50 MB-os tárhelyet rengetegen használják, a nagyobb csomagok áránál pedig a műszaki megoldásokon felül a support is be van építve.
16

Magas árak?

Pepita · 2012. Május. 23. (Sze), 22.00
Bár tárhely árakat kicsit sokallom
Hasonlítsd össze mondjuk a DataGlobe áraival. Én mondjuk - sajnos - még csak próbaképp használtam a Dotroll egyik (Basic?) csomagját, de ezalatt is "hanyattvágtam magam" az 1 percen belüli chat-segítség és az 1-2 órán belüli mailválaszok miatt. Ez nem gyakori a szolgáltatók közt, viszont rendkívül fontos, ha nem profi rendszergazda vagy.

Ezalatt az ismerkedés alatt nem találtam olyan "hibát" náluk, amit másképp kellene csinálni. (Mondjuk én nem lennék alkalmas rendszergizdának, de amikbe már máshol belefutottam, azt végigpróbáltam.)

Náluk - számomra - az egyik legnagyobb minőségi és biztonsági garancia, hogy rendszerük fejlesztésében jelentős része volt innen a WL-ről Valakinek, akit nagyon jó szakembernek tartok.

(Off: Valaki! Egyszer leveleztünk harmadik személy számára nonprofit tárhelyről, nem lett belőle projekt, őmiatta. Ebből tudod, hogy te vagy a Valaki, én nem mertem kiírni, de nagyon szeretném. Te jobban tudod, hogy itt mi illik; ha lehet, áruld el magad, ha nem: töröld innen az offot! Köszi!)
17

:)

janoszen · 2012. Május. 23. (Sze), 22.10
Szerintem, eléggé közismert, hogy a DotRoll architektúra nagy részét én terveztem. :)
18

Hogy nyakig benne voltál, az

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Május. 23. (Sze), 22.24
Hogy nyakig benne voltál, az igen. Hogy te is tervezted, az már nem annyira... ;-)
20

Háttér

janoszen · 2012. Május. 24. (Cs), 08.16
A DNS szerverek, a tárhely és az e-mail rendszer, valamint a weboldal publikus részének tervezése jórészt az én munkám, az elszámolásirendszert készítette más.
19

Hát...

Pepita · 2012. Május. 23. (Sze), 22.31
A srác (almasiweb?) számára nem tudom, talán.
Vicces, hogy én már nem tudom kivenni az Off-ot. Talán jobb is, ha marad.
21

Dotroll

_subi_ · 2012. Május. 24. (Cs), 09.09
Szerintem is nagyon jó, sőt talán a legjobb tárhelyszolgáltató. Ha nagyon rosszat akarnék mondani, akkor azt említeném, hogy még semmit nem tudtam rögtön beállítani, mert nem egyértelmű, gyakran változik, és néha kicsit bugos az admin felület. Ugyanakkor a support még késő este is elérhető, és némi chat-eléssel mindig minden megoldható.

A legnagyobb tárhelyhez még svn support is van, amivel máshol még nem találkoztam.
22

Git

janoszen · 2012. Május. 24. (Cs), 09.59
Meg git is, for that matter. Ha jol emlekszem, be lett love, hogy mukodjon. :)

Az admin felulet sajnos kisse "legacy" es nehez lecserelni, de dolgoznak rajta a sracok. Lattam terveket az uj feluletre, az igen baratinak nez ki.
23

Magyar hosting

pihedy · 2013. Már. 24. (V), 14.09
http://swhosting.tk (a leírt adatok az ingyenes verzióra vonatkoznak!!)

Tárhely

Főbb adatok:
10000 Mb webtárhely
100000 Mb adatforgalom/hó
10000 egyedi látogató/nap
ingyenes *.swhu.tk és/vagy *.swdb.tk aldomain
5 addon domain
5 parkoltatott domain
5 aldomain
5 Mysql adatbázis + felhasználó
5 FTP felhasználó
5 e-mail azonosító/domain
50 Mb mail tárhely/e-mail
PHP 5.2.17, 5.3.20 vagy 5.4.10 (választható)
MySQL 5.1.58
Apache 2.2.17
Auto-telepítő a legnépszerűbb szoftverekkel (WordPress, phpBB, stb.)
Weboldal-építő – Több, mint 50féle sablonnal
Reklámmentesség
Korlátozások:
7000 FTP bejelentkezés/év
20 e-mail kiküldés/óra
50 e-mail kiküldés/nap
Max. 20%-os CPU használat
RAM: 128Mb
Maximum 15000 elhelyezhető fájl
1 addon domain/óra
Max. 100 látogató lehet egyszerre az oldalon
.exe és .txt kiterjesztések használata nem engedélyezett
Max. 2400 IP kapcsolódás/ 5 perc
Max. 3000 IP kapcsolódás/ 24 óra
Oldallekérési idő: max. 30mp
Fájl feltöltése böngészőn: max 8 Mb-ig (FTP-n nagyobb)
27

itt sincs innodb

jgege · 2013. Jún. 2. (V), 17.19
Hozom a "buktatóját": innoDB nem választható motornak.
Válaszható motorok:
- MRG_MYISAM
- CSV
- MyISAM
- MEMORY

innoDB nélkül pedig pár dolgot elbukunk ami jól jönne :( Most több freehostot is átnéztem és ez sajnos soknál jelen volt. Régebben láttam, hogy valaki felhozta a 000webhost-ot ott se lehet innoDB-zni :( Eddig szerettem, de ez most lehangolt...
24

Tényleg nem akarok negatív

mahoo · 2013. Május. 30. (Cs), 11.46
Tényleg nem akarok negatív reklámot csinálni a D******* de az elmúlt 3 napban használom fejlesztés miatt a tárhelyüket aktívan, és ebben a 3 napban naponta többször állt meg a szerver eddig. 'Mostanában' a mysql szerver miatt, 'korábban' meg valami más volt...

Szóval lehet, hogy rossz időben kezdtem el használni a tárhelyet, de nekem a 3 egymást követő napon felmerülő hibák nem éppen megnyugtatóak. Ha egy nap sz@rakodik az ok, de 3 nekem sok... vagy én vagyok túl rigolyás?

Remélem véglegesen sikerül megoldani a problémát nekik.
25

Support?

Pepita · 2013. Május. 30. (Cs), 20.11
És mit mondtak, mi a hiba? Mennyi időn belül reagáltak a hibajelzésedre? (Van chat is.) Melyik szerver állt meg?

Én meg nem akarom védeni őket, de eddig (lekopogom) az ő üzemeltetési hiányosságukból adódó leállást/hibát én nem tapasztaltam, ellenben készségesen felvilágosítanak (kb. azonnal) olyan kérdésekben, amik felmerülnek hiányos üzemeltetési tapasztalatom miatt. Persze én is jártam úgy (náluk is), hogy nem megfelelő beállítások miatt nem működött valami - ilyenkor bizony neked kell (többnyire) megtalálnod a hiba okát.
26

Tényleg nem akarom lehúzni

mahoo · 2013. Május. 30. (Cs), 22.04
Tényleg nem akarom lehúzni őket, mert készségesek, az biztos.
Egyébként a 3 napban felmerült problémákat elmondásuk szerint egy másik "bérlő" okozta akivel egy szerveren vagyok, valahogy sikerült túlterhelniük azt.
28

Csak, ha lehet:

Pepita · 2013. Jún. 4. (K), 18.48
Hangsúlyozom, hogy az alábbi kérésem csak akkor él, ha minden érintett kivétel nélkül beleegyezik:
Egy új fórumtémában szívesen látnám:
- A D***lal váltott e-mailjeidet (oda-vissza);
- A tárhely(csomag) paramétereit (persze nem a jelszavakat, de milyen a tiéd és a problémát okozó);
- Janoszen véleményét a dologról;
- Jelenlegi D***os rendszergazda véleményét (ha van valaki weblaboron), kiemelten a hasonló probléma elleni jelen- vagy jövőbeni védekezéssel;
- Bárki más véleményét.

Fontos, hogy erről előzetesen egyeztess a D***al is, de tényleg nagyon kíváncsi lennék rá! (És gondolom sokan mások is.)

Szerk.: kedves Inf3rno, most lécci ne szólj meg a csillagocskákért!... :)
29

Vélemény

janoszen · 2013. Jún. 4. (K), 19.09
Nem akartam beleszólni, de mivel kifejezetten kérted:

  • Osztott tárhely szolgáltatásról beszélünk jelentős overcommittal. Ha nem így lenne, nem ennyibe kerülne.
  • Nincs automata customer relocation, mert ilyen algoritmusokat valószínűleg nem éri meg a jelen méretek/piac mellett fejleszteni. (Ezek baromi bonyolult algoritmusok.)
  • Az akadozás időtartama éves szinten átlagosnak mondható, még a nagy cloud szolgáltatók is állnak ennyit rosszabb években.
  • A cég kommunikációja és recovery lépései az elmondottak alapján professzionálisak voltak, volt ember aki szakszerűen megoldja a problémát és olyan is, aki ezt az ügyfél felé időben kommunikálja.


Én szerintem a szolgáltató hozta az árhoz és a szolgáltatás jellegéhez mért elvárt minőséget. Minden szolgáltatónál van időnként bukfenc és ilyenkor derül ki, hogy olcsó kutyaütőkkel vagy szakemberekkel dolgoztat. Láttam már szolgáltatót eltűnni szerver összeomlás idején.

Az ügyfél oldaláról pedig azt kell mondjam, ha ez nem fér bele, akkor vagy dedikált erőforrásos cluster hostingot kell választani, vagy saját clustert kell építeni 0-24 ügyelettel. Egyik sem ez a nagyságrend lesz pénzben.
30

Köszönöm szépen!

Pepita · 2013. Jún. 4. (K), 20.20
Arra nézve még így sincs infóm, hogy konkrétan mi okozta a zűrt... Azért is érdekelne, mert soha nem hiszem azt, hogy az én szoftvereim tökéletesek (olyan ugye nincs is), az ilyen esetekből tanulni kívánok. (Mondjuk eddig csak "szarvashibákról" hallottam, de sosem szeretnék én lenni egy túlterhelő.) Illetve szimplán is érdekel, hogy mások mit hibáznak, esetleg tudok-e tenni még valamit a saját védelmem érdekében.
A cég kommunikációja és recovery lépései az elmondottak alapján professzionálisak voltak
Ezt én is így gondolom.
Láttam már szolgáltatót eltűnni szerver összeomlás idején.
Hát azt én is... :( De így találtam rá a D***ra is, ők kapásból ajámlották, hogy előbb próbáljam ki (ingyen) amit akarok, stb-stb, sok pozitív tapasztalat... :)

Köszönöm a válaszod, ha a "többiek" is részt vennének benne, akkor még részletesebb lehetne.
31

Nem értem miért kell

inf · 2013. Jún. 4. (K), 20.47
Nem értem miért kell kicsillagozni, hogy a dotroll? (már ha egyáltalán arról van szó :D)
32

Nem csúnya szó!!! :)

Pepita · 2013. Jún. 4. (K), 20.58
Mahoo kolléga kezdte csillaggal, lévén negatív reklámot nem akart nekik csinálni. Én pedig folytattam ugyanúgy, ne áruljam el azt, amit ő nem akart... De valóban, a Dotrollról van szó. :)

(Azért örülök, hogy ráharaptál a csillagocskáimra!.. :))
33

95%

janoszen · 2013. Jún. 4. (K), 21.11
Ezek 95%-ban ősrégi, vulnos CMS-ek, élvonalban az e107 és a random Joomla pluginek. A tulajdonos egyszer összetákoltatta valakivel és nem hajlandó pénzt áldozni a frissítésre, így aztán malware-k fertőzik meg és indítanak további ferőzéseket vagy DOS támadásokat a háttérben.

A maradék 5% a szerencsésebb eset, mert azok olyanok, akik tákolnak valamit és nem tudják, hogy bajt csinálnak. Ezekkel azért általában lehet beszélni, persze itt is vannak olyanok, akik osztott tárhelyről akarnak Google konkurenst futtatni. (Nem vicc.) A leggyakrabb bűnösök ebből a kategóriából egyébként a szarul megírt chatek, site toplisták és a hírlevélküldők.
34

Sajnos érdemben nem tudok

mahoo · 2013. Jún. 5. (Sze), 06.36
Sajnos érdemben nem tudok többet hozzászólni a témához, mert amit leírtam, az az összes info amit megoszthatok, nincs más. Levelezés nem zajlott, csak telefonon érdeklődtem először, hogy ismert e a probléma részükről. Majd másnap és harmadnap is akadozott a dolog és ekkor is telefonáltam, de hangsúlyozom, hogy mind a 3 alkalommal kielégítő, megnyugtató választ kaptam: gyorsan utánanéztek, hogy hol is mi okozhatja a gondot.

Múlt héten szabin voltam, hogy otthon dolgozhassak, tehát napi 10-12 órán keresztül dolgoztam a tárhelyen. Most már nem tudok, ezért vagy nem ezért, de nem futottam bele tárhely problémába.

Én is érdeklődtem, hogy nem e esetleg én okoztam problémát, de szerencsére nem és az ilyen esetekben mindig értesítik a felhasználót, hogy valami gebasz van.
37

Köszi neked is,

Pepita · 2013. Jún. 13. (Cs), 01.33
így már jobban megbízom saját magamban. Csak ilyenben én eléggé úgy gondolkodom, hogy a Szolgáltatóval (bárki is az) partnerek vagyunk nem ellenfelek stb, mindkettőnk érdeke, hogy jól működjenek a dolgok. A Dotrollnál egyet hiányolok a supportban: csak 1-et lehet plusszolni, 10-et nem. Komolyan. Nem mondom, hogy a chat mögött ülők mindent tudnak (volt már téves infó), de a hozzáállásuk és gyorsaságuk miatt már többször hiányoltam a +10-et.
36

Akkor jó!

Pepita · 2013. Jún. 13. (Cs), 01.26
Köszi, bocs hogy kicsit későn olvastam.
Akkor minden rendben, ebbe a 100%-ba én biztos nem kerülök be, annál sokkal alaposabb vagyok. Pont azt akartam elkerülni, hogy "nem tudják, hogy bajt csinálnak", de az jó, hogy kiírtad:
(Nem vicc.)
Ekkora Pistikét én még sose láttam, de el tudom képzelni.

+1
35

Ti hallottatok már olyanról,

inf · 2013. Jún. 7. (P), 16.50
Ti hallottatok már olyanról, hogy a felhasználói mappa nevét (~/ssh-user/) beszúrja a mod rewrite a request uri elejére? Most éppen ezzel küzdenek a godaddy-nél, azt mondják, hogy apache 2.4-re átállás miatt van. Legalábbis az oldalam már nem megy napok óta emiatt, mert erősen függ ettől a htaccess változótól, kiszűrni meg nem sikerült a prefix-et valamiért... :S

szerk:
Végülis amit javasoltak, hogy ne economy-n toljak több domain-t, hanem fizessek kicsit többet egy másik hostért elfedte volna a problémát, mert csak több redirect után jelentkezik, szóval közepesnek mondanám a supportjukat. Lazán bennhagynak egy ilyen bugot a rendszerben, de legalább workaroundot tudnak javasolni.
38

már voltam egy pár

atamaster · 2013. Jún. 14. (P), 13.41
már voltam egy pár szolgáltatónál ügyfelek oldalait menedzselni, nálam az alábbi a top3:
http://dotroll.com
http://eforce.hu
http://tarhely.eu

ezen kívül, mind3-nál ha jól tudom cloud-os megoldások vannak :-)
39

hát kb hasonló az eredmény

emike0559 · 2013. Júl. 23. (K), 15.59
Én ez az oldal alapján választottam szolgáltatót. Elég jól összefoglalja a hazai piacot:

A vonatkozó irányelvek szellemében a cím törölve. – Joó Ádám
40

Hoppá-hoppá!

Pepita · 2013. Júl. 24. (Sze), 23.48
Épp előbb olvastam másik kommentjét, másik (1 éves) tárhelytémában.
emike0559, te egy szolgáltató vagy? Nem ez a módja ám, ezzel inkább antireklámot érsz el. Szerintem nagyon is hasznosak azok az irányelvek - nektek, szolgáltatóknak is.
41

Milyen szolgáltatót keressek?

Mcload · 2013. Júl. 31. (Sze), 00.33
Végigolvastam a témát, és sok hasznos információval lettem gazdagabb, meg is néztem néhány itt ajánlott szolgáltatót (árban is tudnak versenyezni a mostanival, pedig azért mentünk oda anno, mert nagyon olcsó volt).

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen fajta szolgáltatót, szolgáltatást lenne egyáltalán értelme keresnünk?
Egy nonprofit alapítvány által működtetett FRPG oldalunk van, ami több, mint 10 éve üzemel.
Naponta 100-200 egyedi látogató és 5-10 ezer közötti oldalletöltés a forgalmi statisztikánk, viszont ezek a nap 24 órájára (talán a hajnali órákat kivéve) teljesen szétszóródnak egy napon belül és az év minden napján érvényesek (még karácsonykor is szép forgalmunk szokott lenni, stb).
Egy éjfél körüli 1 órás leállás az nagyon nem tesz jó sem az oldalunk imidzsének sem a felhasználóink jókedvének. :)

Szóval mi ilyenkor a megoldás? Az éves 99,9%-os rendelkezésre állás több mint 3 nap offtime-ot jelent egy évben, ami nekem (és a felhasználóink reakcióját látva egy egy órás üzemszünetre) nagyon soknak tűnik.

Az oldal php-mysql, az e-mailt a google szolgáltatja (így az irreleváns nekünk egy tárhelyből), a tárhelyigényünk nem túl jelentős (régen sok képet is hostoltunk, de azok nélkül is megvagyunk igazából, nagyjából 2-3 GB elég lehet), az adatbázisunk viszont bőven 1 GB fölött van.

Ha nem is konkrét szolgáltatót, de milyen jellegű szolgáltatást javasoltok? Elégedjünk meg egyel az itt is ajánlott szolgáltatók közül (amelyekhez nagyon hasonlónak érzem a jelenlegit is), vagy van más megoldás amiben érdemes lehet gondolkozni?

Jelenleg néhány tízezer forintot fizetünk évente (ÁFÁ-val), és ennél a nagyságrendnél többet nem is tudnánk vállalni.

Előre is köszi, hogy végigolvastátok ezt a wall of textet és a válaszokat.
42

Nem írtad,

Pepita · 2013. Júl. 31. (Sze), 02.48
hogy hol vagytok most.
Ajánlanám a Dotrollt, de mostani kényszerköltöztetésük és a support leredukálása miatt nem vagyok biztos bennük. Megmondom őszintén:
Nekem a régi, nagyrészt Janoszen által fejlesztett rendszer sokkal szimpibb volt. Nézd meg, mik a lehetőségek náluk, az 1 giga adatbázis kicsit erősnek hangzik, nézd meg mibe férsz bele, és kérj egy hétre teszttárhelyet domainnel.
48

Szándékosan nem írtam, hogy

Mcload · 2013. Júl. 31. (Sze), 19.54
Szándékosan nem írtam, hogy hol vagyunk, mert nem szeretném befeketíteni a szolgáltatónkat, mert alapvetően elégedett voltam velük eddig, és a kérdésem nem is a konkrét szolgáltatóra vonatkozik, hanem arra, hogy milyen típusú szolgáltatást kellene keresnünk?

Volt itt szó HA szolgáltatásról is valakinek ajánlva, az High Availabilty-t jelent? (erre tippelnék)
Privát szerver? Virtuális szerver (nem csak tárhely)?
Vagy ezek már másik nagyságrend?
51

VPS, + ellátás

Pepita · 2013. Aug. 2. (P), 02.28
A nagy adatbázisra tekintettel én VPS-t javasolnék - teljes ellátással helyben. Asszem 50-100e havonta, attól függően mekkora erőforrások kellenek. Janoszen szokta mondani, hogy ne akard te a VPS-edet bazrigálni egyedül, mert megszívod. Én sose próbáltam, de nem is fogom, ha VPS kell, akkor nekem ne "félpanzió" legyen, én fejlesztő vagyok, nem rendszergizda. És nem is vagyok ott, ami néha azért kellhet.
53

Tizedennyiért is kapsz már

Joó Ádám · 2013. Aug. 3. (Szo), 01.10
Tizedennyiért is kapsz már VPS-t.
54

Bocs,

Pepita · 2013. Aug. 3. (Szo), 03.30
ott volt az asszem, nem néztem meg náluk mennyi most.
56

Saját VPS a jövő

phpWalter · 2014. Május. 13. (K), 21.35
Én is fejlesztő vagyok és már nagyon untam, hogy udvarolni kell a webszerver adminoknak.

A saját tárhelyről múlt évben váltottam VPS-re. Ár:~ 12 ezer FT/év, Prága, nagyon OK.

Ubuntu Server, LAMP, Webmin Git install ment egy kis guglizással, utána olvasással.

Benne van a veszély faktor. Napi FTP mentés Tanulok, olvasgatom az ide vonatkozó infokat.
57

Mi történik, ha feltörik?

inf · 2014. Május. 13. (K), 23.37
Mi történik, ha feltörik?
58

Ugyanaz, mint bármi másnál...

MadBence · 2014. Május. 13. (K), 23.58
Ugyanaz, mint bármi másnál... Oldd meg, hogy ne lehessen (könnyen) feltörni (azért ez nem olyan nehéz).
59

Hát a "napi FTP mentés" az,

inf · 2014. Május. 14. (Sze), 01.40
Hát a "napi FTP mentés" az, amit nekem sem ajánlottatok túlzottan... :D
Egyébként van valami standard eljárás a pánikon és a jelszó változtatáson, esetleg teljes kód auditon kívül, amit érdemes követni, ha feltörték az oldalad? Hogyan lehet kinyomozni, hogy hol a biztonsági rés, amit kihasznált a támadó?
60

Nem üzleti alkalmazás fut

phpWalter · 2014. Május. 14. (Sze), 07.44
Nem üzleti alkalmazás fut rajta, de nem örülnék egy feltörésnek. Linux oldalról a default beállítás van. Csak én használom a szervert. Wordpress és hasonló nincs rajta.

Látom a Topic 2012-ben indult. Pár év múlva többet tudok mondani.
43

99,9

MadBence · 2013. Júl. 31. (Sze), 08.03
A három kilences rendelkezésre állás 0.1% downtime-t jelent, ami csak 9 óra évente.
49

Ok, ez is jogos, akkor

Mcload · 2013. Júl. 31. (Sze), 19.57
Ok, ez is jogos, akkor valamit elszámoltam. Most megnéztem a jelenlegi szolgáltatónkat, ők bizony csak 99%-ot ígérnek. :S
50

Mennyit

janoszen · 2013. Júl. 31. (Sze), 22.02
Mennyit vagy hajlando fizetni a nagyobb rendelkezesre allasert? Mondjuk havi 5000 Ft-ot? 10-et? Azt latni kell, hogy a havi 3000 alatt az nagyon erosen a budget kategoria.
44

Megbizhato tarhely

paul85 · 2013. Júl. 31. (Sze), 09.39
Nemreg ismertem meg ezt az oldalt, eleg jonak tunik, igy elso hozzaszolasom legyen ez :) En lassan 2 hete, hogy elofizettem egy uj tarhely szolgaltatonal, teljesen elegedett vagyok vele. Ajanlotta tobb ismerosom, es valoban korlatlan a hozzaferes es a tarhely is (******.***).

Remelem segithettem ;)

A vonatkozó irányelvek szellemében a cím törölve. – Poetro
45

spamnek végül is elmegy. :)

H.Z. · 2013. Júl. 31. (Sze), 09.48
spamnek végül is elmegy.
Egész jó oldal lehet egyébként:
"Unable to properly scan your site. Site empty (no content): Content-Length: 0"
:)
46

spam?

paul85 · 2013. Júl. 31. (Sze), 10.10
Nalam siman bejon, pedig most eleg rossz helyrol netezek :)
47

Húsz perces regisztrációval

H.Z. · 2013. Júl. 31. (Sze), 10.12
Húsz perces regisztrációval tárhelyszolgáltatót ajánlani... hát igen, erősen spam szaga van. :)
(a fenti üzenet egyébként a sitecheck.sucuri.net-ről származik)
52

Én tudom melyik lesz az!

Pepita · 2013. Aug. 2. (P), 02.34
Ez a szolgáltató - én kiírhatom - : a
Webszerver-tuning és márkaszervíz, szolgáltatásokkal Fusivállalat, 0123 Bivalybasznád, Sufni sor 395. kültelek, 5. sufni. (Áram csak heti 2 órában.)
55

A *** kft-nál vagyok

SzilagyiDani · 2014. Május. 13. (K), 18.42
A *** kft-nál vagyok ár/értékben teljesen korrektek, megfelelő hátér és szaktudás áll mögöttük. A kérdésedre a válasz számomra ők az első számú szolgáltatók. :)
A vonatkozó irányelvek szellemében a módosítva. – Poetro
61

52 ismét

Pepita · 2014. Május. 14. (Sze), 08.35
Idemásolnám az 52-es hozzászólásom, de lusta vagyok. :)