ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 4, 2012 - Fórum téma

MySQL Insert

mauladam · 2012. Már. 4. (V), 14.34
Sziasztok!

Egy táblába be szeretnék íratni 46 sort.
Ezzel csak az a gond, hogy az első mezőbe (beallitas a neve), egy postolt mező nevét szeretném íratni, a másodikba (ertek a neve) pedig az értékét.
PL.:

Van egy oldalszelesseg mezőm a formban, és ugye php-ban létrejön küldéskor a $_POST['oldalszelesseg'].
Ezt dekraláltam egy $oldalszelesseg nevü változóban.
Az első mezőbe megy a postolt mező neve a másodikba pedig a $oldalszelesseg értéke.

Egyesével insertelve kicsit durva lenne beíratni, ezért valami ciklusos megoldásra gondoltam, de nem tudom, hogy valósíthatnám meg.
UI.: Nem kódok kérek, csak ötleteket.
 

Egy project, hány domain?

stan · 2012. Már. 4. (V), 12.26
Tegyük fel, hogy kitaláltam egy saját projektet. Ez egy weboldal lesz, ami egy bizonyos témáról szól. Elő is fizetek a sajatweboldal.hu címre. Érdemes-e lefoglalni a sajatweboldal.com, sajatweboldal.eu címeket is (vagy a többi nemzetközi nevet is), félve attól, hogy esetleg valaki visszaél a névvel.

Van erre egy nagyon jó magyar példa:
http://rendezvenyhelyszinek.hu
http://rendezvenyhelyszinek.com

Ez két külön weboldal, két külön tulajdonossal, de lényegében ugyan azt a nevet használják: rendezvényhelyszínek. Szerintem nem csak a tulajdonosoknak lehet zavaró, hanem a felhasználónak is, hogy most melyikről van szó, a com-os vagy a hu-s végződésűről?

Szóval egy hosszútávú project weboldal esetében a .hu domainen kívül még milyen más végződéseket érdemes beregisztrálni, vagy fölösleges?
Vagy érdemes beregisztálni a világ össze végződését ugyan arra a névre? (persze ha van rá évente pár százezer forintod a nevek fenntartására)