ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 21, 2012 - Fórum téma

Require_once()

csoma · 2012. Már. 21. (Sze), 10.31
Sziasztok!

Egy fájlstruktúrát szeretnék kialakítani, ami a következő képen néz ki:

DB(mappa)
DB.php
DBSession.php
DBFelhasznalo.php
...
Entity(mappa)
User.php
SessionManager.php
...
Function(mappa)
Webshop(mappa)
kosar.php
...
Hirlevel(mappa)
Email.php
...

Azt szeretném elérni, hogy a webshop mappa kosar.php-ből el tudjam érni a az Entity mappa SessionManager.php osztályát. Eddig require_once() próbáltam.

Ennek a szintaktikájára lennék kíváncsi, és pontos működésére. Pl. ha "../" használók, az azt jelenti, hogy egy mappával feljebb lépek.

Van esetleg olyan eszköz a php-ban, ami projekt szerűen egy kijelölt mappában minden fájlt használ. Gondolok pl. arra, hogy ha az egész szerkezetet beteszem egy V1 nevű mappába, akkor elég megadni neki a V1-et, és onnan automatikusan végignézi az egész struktúrát.

Üdv.: Csoma
 

Facebook alkalmazás indítás hiba az új oldalon

btamas86 · 2012. Már. 21. (Sze), 10.16
Sziasztok!

Már egy jó ideje küzdök egy problémával. A lényeg, hogy van egy Facebook app amit nemrég csináltam, de valamiért nem akar működni. Az app több oldalon is fut (ergo működik), csak más kinézettel, és értelem szerűen több felé van bontva adatbázisban is az adatok tárolása, de ebbe most ne menjünk bele.

Az appot feltettem a teszt oldalamra ahol tökéletesen működik is (új/régi nézetben is), de tesztelések után amikor feltettem az éles oldalra (nemrég lett átrakva az új kinézetre), ott viszont már nem. Amikor a felhasználó rányom az alkalmazás engedélyezésére, és átdobom az api által generált bejelentkeztető url-re, akkor ott elszáll az alábbi hibával: "Facebook URLs aren't scrapable by this Debugger. Try your own."

Próbáltam másik appot létrehozni neki hátha azzal van a gond, de nem. Csináltam már egy teljesen új oldalt is, de azon meg megy. Igazából mind1 mit állítok át, mindenhol működik, csak azon az oldalon nem, ahol futnia kellene. Canvas, page tab, website..., be van állítva.

Tud valaki tanácsot, ötletet adni, hogy miért lehet ez?
 

javascript submit function

blabla · 2012. Már. 21. (Sze), 09.29
Sziasztok

Számomra megoldhatatlan az eset, de lehet hogy ti tudtok rá megoldást. A helyzet a következô: egy kódolt php szoftverbe kell belenyúlnom. A kódolt programba természetesen nem de a templatek módosíthatóak. Itt találkoztam a következô helyzettel.

Szükségem lenne arra, hogy egy form-ot a submit elôtt leellenôrizzek. Ezt alapban a rendszer nem a beküldés elôtt, hanem utána végzi el és visszatér a hibaüzenettel ha van, tehát a form alján egy egyszerû input tag van type='submit'-tal. Mivel én a kódolt részbe nem tudok beleírni, marad az a megoldás hogy beküldés elôtt ellenôrzöm a formot, ezért az input-ot le kellene cserélnem egy javascriptes függvényre, ami ellenôriz és ha minden rendben csak akkor submitállja a formot.

Igen ám de a formon belül van egy hidden input aminek a neve submit...

És hiába csinálom meg a javascriptes függvényt, a várt 'Error: document.no1.submit is not a function' javascript hiba jön vissza. Átnevezni nem tudom a hidden inputot, mivel a kódolt részben ezt várja a program...

<html>
<script>
  function submitform()
    {
        document.no1.submit();
    }

</script>
<form name='no1' id='no1' action='no2.php' method='post'>
<input name='submit' type='hidden' value='true'>

<input type='button' value='Mehet' onclick='submitform()'>
</form>

</html>


Van esetleg erre valami megoldás, vagy nincs?
Köszönöm