ugrás a tartalomhoz

Amazon EC2 árai tartalmazzák az áfát?

gabesz666 · 2012. Már. 29. (Cs), 19.18
Sziasztok!

Egy éve használom már az Amazon vps szolgáltatását, az EC2-t, viszont ebben a hónapban lejár az egy éves free tier időszakom. (Ezt szerintem jó páran nem tudják ezért leírom, hogy amazonnál egy évig ingyen használhatsz, bizonyos szempontokból korlátozott paraméterekkel egy virtuálgépet. A micro instance, amit a free tier időszakban lehet használni tartalmaz 613 Mb memóriát, 8 giga tárhelyet, illetve cpu-nál egy ilyen leírás van, aminek még nem sikerült utánajárnom, hogy mit is jelent: 2 ECUs (for short periodic bursts)). Szeretnék váltani az ún. reserved instance típusú szolgáltatásra, ami az amazonos calculator szerint egész kedvező összegre jönne ki havi szinten, éppen emiatt is gyanús kicsit a dolog. A kérdésem az volna, hogy ha én megrendelem a szolgáltatást innen Mo.-ról, akkor kell-e még plusz áfát fizetnem a szolgáltatási díj mellett? Sajnos nem találtam erről infót az amazon oldalán.
 
1

Nem tartalmazzák :( Amit a

dragi · 2012. Már. 29. (Cs), 19.39
Nem tartalmazzák :( Amit a kalkulátor kidob az tök jó, aztán első számlánál megjeleik a tax sor és már nem is olyan kedvező :(. Persze ez országonként eltér.
2

És Mo-n ez mennyi?

gabesz666 · 2012. Már. 29. (Cs), 19.47
Magyarország esetén +27%-ot dobnak rá?
3

Igen.

dragi · 2012. Már. 29. (Cs), 19.56
Igen.
4

Köszi

gabesz666 · 2012. Már. 29. (Cs), 20.19
Köszi a választ!
Egy ideje nézegetem a hazai szolgáltatásokat is és számításaim szerint azért még így is sokkal jobban jönnék ki, ha maradnék az amazonnál.
5

Mondjuk a szolgáltatással én

dragi · 2012. Már. 29. (Cs), 20.26
Mondjuk a szolgáltatással én is elégedett vagyok, tehát kapsz is valamit a pénzedért.
6

Amazon EC2

Bbandi90 · 2012. Ápr. 11. (Sze), 16.13
Sziasztok

Önálló labor témámnak különböző Cloud szolgáltatók működését választottam.
A konzulensem ajánlotta a figyelmembe az Amazon EC2-t, mellyel utólag, a számlázásnál gyűlt meg a gondom :)

Amikor regisztráltam, többször is rákérdeztem, hogy a 720 óra leteltével jelezni fogja-e nekem a szolgáltató, hogyha letelt a free verzió, ugyanis én csak addig akarom használni, utána kérem töröljék. Akkor nekem a telefonba azt mondta az amerikai kolléga, hogy igen (ahogy az összes többi, másik 5-6 szolgáltatónál is amit teszteltem) jelezte ... na de az Amazon nem :)

Pár hete hívtak megint, akkor jeleztem, hogy valószínűleg hamarosan letelik a free verzió, még semmilyen jelzést nem kaptam, gondolom akkor minden rendben, még free, a kolléga megnyugtatott, én meg megkértem törölje az accountomat (valami indiai kirendeltségből hívott, meg is voltam lepődve), melyre azt válaszolta, hogy megteszi.

Ennek ellenére 6 nappal ezelőtt több ezer forintot levett a számlámról az Amazon arra hivatkozva, hogy ennyi volt a havi költség, miután lejárt a 720 órás (31 napi) ingyenes verzió.

Csak hogy engem erről nem értesítettek :) Tudna valaki segíteni hogy mit is kezdhetnék ilyenkor? Írjak nekik a supportba e-mailt, vagy forduljak a bankhoz?

Kérem, aki tud valami használható információt az írja meg nekem a
bozsokia##kukac##citromail.hu e-mail címre.

Előre is köszönöm a válaszokat.
8

Érdekes

gabesz666 · 2012. Ápr. 11. (Sze), 23.39
Ez így érdekes, ugyanis én egy évig használtam 24/7 egy micro instance-et és minden hónap végén egy pár centes számlát kaptam csak. Mondjuk adatforgalmam sem volt. Az ugyanis nincs benne az ingyen használatban. De a 12 cent / GB-es árral számolva egy több ezer forintos számlához nagyon sokat kellett küldened. Mi van a számlán egyébként? Elvileg részletezve fel kell lennie sorolva, hogy mire fizetsz annyit.
7

Reklamálj

janoszen · 2012. Ápr. 11. (Sze), 22.31
Reklamálj náluk. Ha nem segít, a kártyádról tolhatsz egy chargebacket a bankodnál, visszakapod a pénzed. Igaz, akkor azzal a kártyával többet nem fizetsz az Amazonon.
9

Nem is akarok fizetni többet

Bbandi90 · 2012. Ápr. 12. (Cs), 00.25
Nem is akarok fizetni többet :) Már fogalmazás alatt van a levél, csak ugye konyhanyelv angolnál picit jobban kell itt azért fogalmazni.

Nem volt forgalmam, ugyanis csak létrehoztam a szervereket, de nem csináltam velük semmit, nem üzemeltettem őket stb.

Csak a felületét, funkcióit kellett tesztelnem az Amazonnak, illetve hogy milyen típusú szervereket tudsz létrehozni, milyen plusz funkciókat nyújt stb.

A banki módszert hogy érted? hogy tudom visszavonatni banki úton (ha az amazon nem megy bele) a kifizetést?


Egyébként teszteltem az Atlanticot, IBM-et, Kawoo-t, Microsoft Azuret és még sok mást, és 1 olyan szolgáltató nem volt aki ne jelezte volna h hoppá, lejárt a trial acc, vagy törlöd az accod, vagy pedig fizetősre váltassz.


Egyébként ha itt törlöm az accom, akkor törli teljesen? Úgy értem, hogy banki adatokat, mindent?
Amazon profil törlés:
https://aws-portal.amazon.com/gp/aws/manageYourAccount
vagy
https://aws-portal.amazon.com/gp/aws/manageYourAccount?ie=UTF8&action=cancel

Vagy esetleg más helyen/módon kell törölnöm?
10

EC2

janoszen · 2012. Ápr. 12. (Cs), 08.03
Az Amazonról keveset tudok, de mindenképpen reklamáld meg a terhelést az ügyfélszolgálatom. Ami a pénzt illeti, kevesen tudják, hogy a debit vagy credit carddal történő fizetés egy un. chargeback művelettel visszavonható. Ehhez be kell menni a bankba, ki kell tölteni egy megfelelő űrlapot és 2 hét múlva visszakapod a pénzt. Előbb azonban mindenképp reklamálj!
11

Egyéb okok miatt (főleg

Bbandi90 · 2012. Ápr. 12. (Cs), 22.38
Egyéb okok miatt (főleg időhiány miatt) nem volt időm még írni az Amazonnak, ugyanakkor amikor fellestem, a következő üzenet fogadott:

Value Added Tax Information

We've noticed that your selected billing address is located in a country that collects Value Added Taxes (VAT). Please check the appropriate box below regarding your VAT exemption status, and if applicable, provide us with your buisness' VAT registration number to prevent the collection of VAT on your monthly bill.


Ez egészen pontosan mit jelent? (mármint a VAT)
12

VAT

Hidvégi Gábor · 2012. Ápr. 12. (Cs), 23.23
ÁFA
13

Sziasztok Írtam az

Bbandi90 · 2012. Május. 4. (P), 12.45
Sziasztok

Írtam az Amazonnak, és tisztázódott a helyzet (már 1 ideje írtam, de ide elfelejtettem az eredményt közölni).

Visszautalták a pénzt.


Kicsit félreérthető volt a dolog, az 1 évet az EC2 ingyenes használhatóságára értették, a 720 óra pedig nem az EC2-re hanem az üzemelési időre vonatkozik, és nem a teljes folyamatra, hanem Instance-nként számítják (ezt nem tették közzé, ezért volt félreérthető).

Tehát ha 3 virtuális gépet futtatok 1 órán keresztül akkor az nem 1, hanem 3 órának számolódik a 720 órából.