ugrás a tartalomhoz

NetBeans - git push ftp

inf · 2012. Ápr. 16. (H), 17.18
Üdv.

Érdekelne, hogy lehetséges e FTP-re pusholni egy projektet úgy, hogy csak a változások menjenek fel. Már kicsit unom minden törlése, minden feltöltése kombót, arra, hogy maven-t használjak meg még nem érzem késznek magam :D Gondolom egy pár soros deploy lenne az egész. Nekem mindenesetre elég annyi, hogy git-ből fel tudom tenni a változásokat ftp-re, ami még jobb lenne, ha mindezt netbeans menün keresztül tehetném, de ez utóbbihoz nem ragaszkodom. Csinált már valaki ilyet?
 
1

Miért ftp-zed fel, miért nem

rrd · 2012. Ápr. 16. (H), 17.24
Miért ftp-zed fel, miért nem git-tel tolod oda is?
2

IDE

janoszen · 2012. Ápr. 16. (H), 19.06
A legtöbb IDE tud ilyet.

Off: FTP? 2012-ben? Nem kéne már valami stabilabb és biztonságosabb protokollra váltani?
4

Jogos. Van egy godaddy shared

inf · 2012. Ápr. 17. (K), 00.14
Jogos. Van egy godaddy shared host, amire szeretném felpakolni a cuccot. Azt hittem, hogy csak dedicated server-re sikerül feltenni, de úgy néz ki, hogy még shared hostra is sikerülhet, legalábbis azt írja az egyik blog. Majd kipróbálom nem sokára... FTP-t egyébként is jobb elfelejteni, iszonyatosan könnyen lopható az account... Egyébként találtam egy git kiegészítést, amivel ftp-n keresztül is fel lehet tölteni.
3

Parancssor

Poetro · 2012. Ápr. 16. (H), 20.44
De természetesen írhatsz egy kis parancssoros szkriptet, ami lekérdezi a git log-ot, ebből megtudja, mely fájlok változtak, majd sftp/scp-vel feltölti ezeket.
$ git show --pretty="format:" --name-only
5

Köszi, most már a bőség

inf · 2012. Ápr. 17. (K), 01.50
Köszi, most már a bőség zavarával küzdök :-) Szerintem kipróbálom szép lassan mindegyik megoldást.
6

No úgy néz ki sikerült

inf · 2012. Ápr. 27. (P), 06.21
No úgy néz ki sikerült feltenni a git-et, legalábbis egy commit-ot már elkövettem magán a szerveren. Még arra kell rájönnöm, hogy hogyan tudok távolról is rákapcsolódni...

Ez a blog elég hasznos volt, mint abszolút kezdő linuxosnak. Egész használható a linux cli, de nekem sajnos túl ingerszegény. Megszoktam már, hogy mindent kézhez kapok gombok meg menük formájában...

(Próbáltam feltenni xming-et hozzá, azt hittem majd mappákat meg ilyesmiket fog megjeleníteni nekem, de nem jött össze, legalábbis semmit nem látok kapcsolódás után.)

szerk:
Na a távoli kapcsolódás része szopó. Mindent megpróbáltam, amit lehetett, találtam ezer topicot ezzel a hibaüzenettel, mégsem sikerült beállítani... Írtam stackoverflow-ra, esetleg ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm. (Ja igen a szokásos útvonal probléma, amibe minden alkalommal belefutok, amikor cli-t használok, legyen szó windows-ról vagy linux-ról.)