ugrás a tartalomhoz

Megbízható tárhely több Joomla! alapú weboldalnak

Creative · 2012. Júl. 16. (H), 22.09
Sziasztok

Kérdésem az lenne, hogy milyen megbízható, magyar hosting szolgáltatót tudnátok ajánlani elfogadható árakkal, ahova előreláthatóan 3-4 siteot tennék fel?
Alapvető elvárásom lenne a tárhellyel szemben hogy:
PHP és MySQL futtatás (részleteket, függvényeket most nem részleteznék, az második körben elegendő nekem), .htacces, mail-list, legalább heti kétszeri biztonsági mentés
A nagy kritérium az elérhetőség =) Joomla! helyett egy megegyező szintű cms is szóbajöhet, ha esetleg még azt is tud valaki ajánlani ^^ WP és Drupal kizárva :)

C.
 
1

Szolgáltató

Pepita · 2012. Júl. 17. (K), 03.23
Szerintem a DotrollPlus csomag jó lehet neked. Én még csak kipróbáltam "őket", nagyon jó tapasztalat volt, ősszel valószínűleg "odaköltözök". Külön említeném a chat-support-ot, nekem hihetetlenül bejön. Janoszen tudna esetleg bővebb infókat adni, de keresd meg őket, segítenek.

A 3-4 site azért forgalomfüggő, lehet inkább VPS.

Áraikat én jónak tartom, szóljon valaki, ha nem így van.

Szerk.: Drupal miért kizárva? Ha CMS, akkor szerintem a legjobb. (Bár én csak framework-öt használok egyelőre.)
2

Valószínűtlen

janoszen · 2012. Júl. 17. (K), 08.45
Az adatforgalmi korlát jelenthet gondot, illetve néhány Joomlához írt modul meglehetősen lukas. Egyébként a VPS valszeg nem szolgálja a kérdező céljait, mert oda kell a Linux tudás.
3

ne!

bbalint2 · 2012. Júl. 17. (K), 11.09
én személyes tapasztalatból a doTroll-t nem ajánlanám... bár lehet másokkal nem [lesznek] akkora faszok, mint az általam készített-kezelt oldalakkal kapcsolatban.
4

részletek?

Poetro · 2012. Júl. 17. (K), 11.28
Ha már itt vádaskodsz, akkor megosztanád a tapasztalatodat, hogy más tanulhasson belőle? A pozitívot és a negatívot egyáltalán, mert a fenti állításodat nem támasztottad alá semmivel.
6

miért

bbalint2 · 2012. Júl. 17. (K), 12.01
doTroll megvette/átvette a Webs.hu-t, illetve annak korábbi ügyfélkörét, szervereit (dark, blue, raft stb.). ezen ügyfélkörbe tartozik (tartozott) két ismerős cége is.

üf#1:
kitaláltuk, hogy tegyük át a doTroll webhost-ba a weboldalakat, mert a webs szervereit megszüntetik.
a költözéshez segítséget ajánlottak, ami tök jó... lett volna, ha nem tart több napig rájönni, hogy a régi adatbázist (MySQL 3.xx) hogyan kéne átvenni-áttenni (ezt később én csináltam meg).

költözés után két héttel hétfőn délelőtt nem működött a weboldal, mert... nekiálltak akkor átmásolni egy másik webhosting gépre (web4-ről a web2-re) a weboldalt.
semmi baj, csak hétfő, munkaidő meg csak egy-két fontosabb hírlevelet szeretett volna kiküldeni az ügyfél...

másik domén, weboldal: egyik nap domain megszűnt működni. telefonálgatás után délutánra előkerült a dolog, de már nem a blue.webs.hu-n volt, hanem valami VPS-be'. nem lett volna baj, ha be lett volna forgatva JPEG támogatás a gd-be - a' nélkül nem igazán működött a képfeltöltés.
mondtuk, hogy akkor inkább ezt a domént is migráljuk át a doTroll webhost-ba':
ezt megcsináltam én, de a másolás után az tűnt fel, hogy a weboldal kódjába belenyúltak - igaz, hogy "csak" átírták az adatbázishozzáférés adatait, de erről nem szólt senki.

továbbá, az adatbázis kódolása a VPS-be mozgatáskor el lett rontva (ékezetes karakterek helyett kérdőjelek). szerencsére pár óra alatt előkerült egy mentés még a jó állapotról.

üf#2:
egyik nap weboldal, levelezés hirtelen eltűnik, mer' éppen migrálják a webhosting-ba'.
ebből aszem "csak" egy egynapos kiesés lett.

aztán kb. egy hónapja hirtelen eltűnt a weboldalhoz tartozó aldomain tárhelye (aszem egy hirtelen mozdulattal törölve lett az azt kiszolgáló VPS).

no, és ekkor volt az, hogy akkor üf#2 otthagyta őket és másik szolgáltatót keresett s talált.

--

van még egy-két kisebb sztori, írjam azokat is?
9

Kicsit kínai filozófia, de

Pepita · 2012. Júl. 17. (K), 23.05
van náluk sokkal rosszabb is...

Nem akarom védeni őket - nincs is náluk sok tapasztalatom -, de ugye az mindenütt igaz, hogy "ami elromolhat, el is romlik". Kommunikációban viszont 1000x jobbat tapasztaltam náluk, mint egy általam jobban megismert - és hibáktól hemzsegő - szolgáltatónál. Ha belegondolsz, te is tudod, hogy a költözés, stb. mindig sok nyűglődéssel jár, és neked kell megcsinálnod az oroszlánrészt, ha gyorsan és minél kevesebb hibával akarod megoldani.
Nem mindegy, hogy ilyenkor hány percedbe - Uram bocsá'! napodba - kerül felvenni velük a kapcsolatot. Én jártam úgy egy szerverproblémával (DataGlobe), hogy telefont nem vették fel, e-mailre nem válaszoltak (2,5 napig!), csak miután igen sűrűn küldtem "emlékeztetőt", akkor kezdtek megmozdulni. Ekkor is a fő dolguk az volt, hogy sértődősködjenek meg fenyegetőzzenek, nem a probléma megoldása. (És itt is ha nem is 24 órás, de mindennapos ügyfélszolgálat van - kiírva.)

Szóval szerintem az egyik legfontosabb dolog a szolgáltatóval való kommunikáció - én ezen a téren csak jót tudok a Dotrollról mondani.
7

érem másik oldala...

bbalint2 · 2012. Júl. 17. (K), 12.17
amúgy a doTroll által nyújtott webhosting szolgáltatás jó:
  • SSH hozzáférés
    admin felületen lehet kérni, beállítani; azon kereszült pl. át lehet húzni adatbázismentést, letölteni a CMS telepítőjét, PHPMyAdmin helyett konzolból matatni a MySQL-t stb.
  • időzített feladatok
    van ilyen lehetőség - igaz, az "csak" egy szövegmező az adminisztrációs a felhasználó crontab-jához. hátránya, hogy fapados, előnye, hogy tényleg úgy és azt állítok, amit akarok
  • PHP verzió(k)
    bár már megjelent a PHP 5.4 is (ők csak 4.x, 5.2 és 5.3 verziókat támogatják), de a PHP verziók között lehet váltani
  • egyéni PHP beállítások
    saját, külön php.ini a tárhelyhez, amibe' azt és úgy állítgatok, ahogy' akarok
szóval minősége jó, nagyon jó, csak... lásd. fentebb :-/
5

ATW?

bbalint2 · 2012. Júl. 17. (K), 11.39
ATW webhosting csomagok - nálok van nem egy-két weboldal, amit készítettem; megbízhatóan működő "cloud" infrastruktúra van mögötte.
egy tárhelyhez több domént is hozzá lehet kapcsolni.
8

új tárhely

csman007 · 2012. Júl. 17. (K), 22.23
Én személy szerint a Tárhely.eu t használjuk már 2 éve, eddig semmi gond sem volt vele + a bixben van, és nagyon segítőkészek, 24 órás üf.
10

Köszönöm

Creative · 2012. Júl. 19. (Cs), 09.08
a hozzászólásokat, válaszokat, véleményeket.
@bbalint: ATW betűszó hallatán kissé futkároz a hátamon a hideg... de köszönöm az infót, bár ezt biztos elvetem ^^
@janoszen: igen, VPS -ben már énis gondolkoztam, a Linux tudással sincs gond, viszont itt jelenleg ez sem játszható opció
@csman: köszönöm, eddig még a több tucat szolgáltató közül ez tette rám a legjobb benyomást, meglátom még adott domain végződésekkel akad-e problémája, bár kétlem :)

C.