ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2012 - Fórum téma

március 28

1000 Ft-os tárhely ? Hol a hiba ? :D

Walkman_ · 2012. Már. 28. (Sze), 14.37
A levlistán említette valaki ezt a lehetőséget:

http://tarhelypark.hu/szolgaltatasok/tarhely/

Mi benne a buktató ? :) Van valakinek tapasztalata vele ? Egy ismerősömnek kell egy nagyon picike információs honlapot összebarkácsolnom, arra tökéletes lenne, de jó magyar szokáshoz híven "gyanús hogy ilyen olcsó" mégis mindent ígér.
 ■

Websocket, socket kezelés - üzenetküldés a klienseknek

lacy · 2012. Már. 28. (Sze), 12.38
Sziasztok!

Websocketen keresztül próbálok megvalósítani kétirányú kommunikációt a kliens és szerver között. Odáig jutottam el, hogy ha a kliensek küldenek valamit a szerverre, akkor az a szöveg kimegy a többi felcsatlakozott kliensre is, mint egy chat szoba.

A problémám az, hogy nem tudom, hogy tudnék a klienseknek úgy adatot küldeni, hogy előtte nem keresik fel a szervert / nem küldenek semmit a szerverre (azaz nem response-ként akarok adatot kiküldeni).

A következő megvalósítást használom: http://code.google.com/p/phpwebsocket/
Az Issues részben van egy patch hozzá amit felraktam, így a legújabb stable Chrome-al működik a kommunikáció a legújabb specifikációknak megfelelően.

PHP framework

szabo.b.gabor · 2012. Már. 28. (Sze), 10.25
Sziasztok!

egy újabb témában kérném a segítségeteket. részben kapcsolódik az adatbázisos kérdésemhez.

pp kolléga említi, hogy a probléma Drupal-lal viszonylag könnyen megugorható.

ezeddig volt szerencsém olyan helyen dolgozni, ahol saját fejlesztésű rendszereket is használtunk. emellett volt szerencsém Zendhez, Contenidohoz, Joomla!hoz. és nézegettem Drupalt, Yiit.

Azt mondanám, hogy a Contenido a legprogramozóbarátabb rendszer, mindamellett, hogy egy ...

a rövid véleményem a többi rendszerrel kapcsolatosan hasonló a Contenidonál leírtakhoz, kihagyva a programozóbarát jelzőt.

mindegyik nagyon nagy tudású, ami abban merül ki, hogy egy adott probléma megoldása viszonylag rögös tanulási folyamat végén a szükségesnél sokkal bonyolultabban oldható meg. aki csinált már Zend-ben form-ot tudja miről beszélek. bármit meg lehet csinálni benne nem kérdés, de hogy egy input mező megjelenítésében 5 osztály vegyen részt, az kicsit erős.

de ne csak fikázásról szóljon ez a bejegyzés. vegyünk egy konkrét problémát.

route-olás, controllerek, view-k.

Zend (és ahogy nézegetem Yii-nél is) esetén pl fel kell sorolnunk az összes route-ot, ő szépen végigmegy ezeken, majd kiköp egy Controller/action párost, amit szépen meghív.

/projects
/projects/my-project/
/projects/my-project/contracts/
/projects/my-project/logging/
/projects/my-project/logging/2012-11/
/projects/my-project/logging/2012-11/12/diary-type/
/projects/my-project/logging/2012-11/12/diary-type/create/
/projects/my-project/logging/2012-11/12/diary-type/id/

abstract route-ok segítségével az egyes részek elkészíthetők, aztán ezeket felsorolva össze lehet rakni a konkrét route-okat. és a drága zend végigmegy mindegyiken, megnézve, hogy van-e egyezés.

március 28

többnyelvű tartalom tárolása adatbázisban

szabo.b.gabor · 2012. Már. 27. (K), 23.33
Sziasztok!

Egy nemzetközi többnyelvű oldal létrehozása a feladatom. Az oldal művészek munkáit mutatja be. az elképzelés szerint számos országban elérhető rendszerről beszélünk, helyi adminisztrátorokkal. a művész feltölti munkáit ad nekik címet, leírást.

ezt megteszi saját nyelvén, ha ambíciózus az illető, akkor megteszi még angolul is pl, de lehet, hogy több nyelven is tud, vagy a helyi adminisztrátorok egy-egy kiemelkedő alkotást önszorgalomból 'lefordítanak'.

mindegy is, a lényeg, hogy soknyelvű tartalmakról beszélünk, akár bemutatkozásról, kép leírásról, album címről, hozzászólásokról van szó.

dilemmám rövid története. beszéljünk mondjuk egy képről.

kiindulás - többnyelvűség nélkül
PICTURE
-idpicture (pk)
-title
-description
-stb..

A. eset
PICTURE
-idpicture (pk)
-stb..

PICTURE_TEXT
-idpicture (pk)
-idlanguage (pk)
-title
-description

mondjuk legyen ez a megoldás. de rájövök, hogy listázni szeretnék, itt már problémás lesz a dolog, mert melyik szöveggel listázzak?

vagy ha nem is a listázás miatt, de kelleni fog egy alapértelmezett nyelv.

B. eset
PICTURE
-idpicture (pk)
-stb..

PICTURE_TEXT
-idpicture (pk)
-idlanguage (pk)
-title
-description
-default (0,1)

C. eset
PICTURE
-idpicture (pk)
-idlangauge
-title
-description
-stb..

PICTURE_TEXT
-idpicture (pk)
-idlanguage (pk)
-title
-description

talán a C eset a legnormálisabb megoldása a dolognak. így igazából működik minden szépen, csak van egy bővítmény, ahol az alternatív szövegeket lehet tárolni.

de nem tudom, hogy a B, vagy a C a jobb-e, esetleg van még értelmesebb megoldás? (a mezők táblán belüli soknyelvűsítését nem tartom jónak, egy egységes tábla, ami táblanév, mezőnév, nyelv alapján tárol fordításokat szintén nem játszik)

ti hogyan csinálnátok?
 ■

Scrollozható IFRAME scrollbar nélkül javascriptel.

Ceko · 2012. Már. 27. (K), 14.13
Sziasztok!

Ezt LINK szeretném elérni az egyik weboldalon de valamiért nekem az egész oldalt görgeti ahelyett, hogy csak az iframe-el tenné ugyan ezt.Mit hagytam ki a kódból amiért nekem nem megy?

március 26

Div változó mérettel

boy · 2012. Már. 26. (H), 09.38
Saját joomla template-t csinálok. Klasszikus 3 hasáb, 'left'-'content'-'right'. A right div-et kikapcsoltatom, ha nincs benne modul, viszont ilyenkor a content rész marad a beállított fix szélességű, így jobb oldalon üres (háttérszínű) a sáv. Ha kiveszem a fix szélességi beállítást, akkor viszont a left div alá csúszik le. Ha a 'float: left'-et is kiszedem, akkor meg a 'left' háta mögé is becsúszik. Ha left-margin-nal beállítom a bal oldalhoz akkor meg csak addig jó, míg valamelyik oldalon vissza nem kapcsolok egy modult, mert akkor meg a a jobb oldalt nyomja le alulra. Másutt működik ez a dolog, csak nem tudom hogyan.
 ■

március 25

Felhasználó azonosítás, desktop kliens - webes adatbázis

_lacus_ · 2012. Már. 25. (V), 10.34
Sziasztok!

A címet kicsit bővebben kifejtve:
Példának okáért van egy desktop alkalmazás amivel egy webshopot adminisztrálok.
Mi a bevett módja (ha van ilyen) a felhasználó azonosításnak, ha a desktop programból a webes adatbázist akarom buherálni? Az adatokkal együtt elküldöm mindig a felhasználónév/jelszó párost is? Ez nekem kicsit fapados megoldásnak tűnik, de így elsőre nem jutott jobb eszembe.

Üdv, laci
 ■

március 23

offline kereső

Tashi · 2012. Már. 23. (P), 19.23
Sziasztok!

Egy internet nélkül a számítógépről üzemelő offline weboldalt kértek tőlem. Ehhez szeretnék egy keresőt készíteni. A kérdésem az lenne, hogy ezt miként tudnám kivitelezni?

A segítséget előre is köszönöm!

(A munkát hétfőn kell leadnom)
 ■

március 23

Div drag stop és restart

mahoo · 2012. Már. 22. (Cs), 23.00
Sziasztok! Próbálgatok egy kódot: http://jsfiddle.net/evunh/61/ ami eddig azt tudja, hogy ha a belső nagyobb div belső széle eléri a kisebb div külső szélét, akkor megváltozik a nagyobb div színe, mert elérte az elméleti határát.

Amit szeretnék még elérni, hogy a fenti esetekben ne lehessen tovább mozgatni a nagyobb divet csak akkor ha már az ellentétes irányba mozgatnám a divet.

Meg lehet oldani ezt a feladatot szimplan drag eseményekkel vagy figyelni kell a kurzor poziját és mozgását?!

Köszönöm!
 ■

Flash oldal szerverről nem indul el

Zsoltika8 · 2012. Már. 22. (Cs), 15.25
Sziasztok!
Az a problémám hogy feltöltöttem egy Flash weblapot adatbázissal mindennel de nem indul el.
Az üzenet "This page requires Flash Player version 10.2.153 or higher."
Pedig a helyi szerverről simán fut, a Flash Playerrel semmi gond.
Mi lehet a probléma? atw a kiszolgáló
köszi!

Zsoltika
 ■