Archívum - Aug 3, 2006 - Fórum téma
Weblap átirányitás
Ha Submit gombra katintok egy másik oldalra akarok jutni.
A probléma: a linkhez hozzá kell füznőm a következöt ?id=$row
A $row egy változó. Most értéke 3 de lehet 4 vagy 5 is.Kiprobáltam de nem müködik. Van ötlet?
■ A probléma: a linkhez hozzá kell füznőm a következöt ?id=$row
A $row egy változó. Most értéke 3 de lehet 4 vagy 5 is.
$row = 3;
if (isset($_POST['submit'])) {
header ("Location: lap.php?id=$row");
}
JS:függvényt hívó objektum meghatározása
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy meg lehet-e állapítani egy függvényben/objektumban, hogy ki volt a meghívója (valami call order-ben az előző objektum kéne)
PL:
<html>
<head>
<title>hopp</title>
<script type="text/javascript">
function ac()
{
this.id="ao";
this.cd=function()
{
alert(ao.cd.caller);
}
}
ao=new ac();
function bc()
{
this.id="bo";
this.hivd=function()
{
ao.cd();
}
}
bo=new bc();
function hivo()
{
bo.hivd();
}
hivo();
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>
Az "alert(ao.cd.caller);"-rel ki lehet alertezni a hívó függvényt, de ennél tovább nem jutottam; kéne, hogy ez a fv melyik objektumban van, vagyis referencia a "bo" objektumra. valami ilyesmi nincsen véletlenül, hogy: ao.cd.caller.parentObj ???
Köszi!
■ Van valakinek ötlete, hogy meg lehet-e állapítani egy függvényben/objektumban, hogy ki volt a meghívója (valami call order-ben az előző objektum kéne)
PL:
<html>
<head>
<title>hopp</title>
<script type="text/javascript">
function ac()
{
this.id="ao";
this.cd=function()
{
alert(ao.cd.caller);
}
}
ao=new ac();
function bc()
{
this.id="bo";
this.hivd=function()
{
ao.cd();
}
}
bo=new bc();
function hivo()
{
bo.hivd();
}
hivo();
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>
Az "alert(ao.cd.caller);"-rel ki lehet alertezni a hívó függvényt, de ennél tovább nem jutottam; kéne, hogy ez a fv melyik objektumban van, vagyis referencia a "bo" objektumra. valami ilyesmi nincsen véletlenül, hogy: ao.cd.caller.parentObj ???
Köszi!
iframe méreteinek lekérdezése javascripttel
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy miként tudom lekérdezni egy (rendkívül ötletdúsan) "frame"-nek nevezett iframe méreteit. Én a következővel próbálkoztam:
document.getElementsByName('frame').getAttribute('width');
Sajnos a következő hibaüzenetet adta vissza: "Az objektum nem támogatja ezt a tulajdonságot vagy metódust".
Szerintetek mi a hiba benne? Esetleg tudtok ajánlani valami jobb megoldást?
a.d.a.m
■ Abban szeretnék segítséget kérni, hogy miként tudom lekérdezni egy (rendkívül ötletdúsan) "frame"-nek nevezett iframe méreteit. Én a következővel próbálkoztam:
document.getElementsByName('frame').getAttribute('width');
Sajnos a következő hibaüzenetet adta vissza: "Az objektum nem támogatja ezt a tulajdonságot vagy metódust".
Szerintetek mi a hiba benne? Esetleg tudtok ajánlani valami jobb megoldást?
a.d.a.m
Scrollozó divben nem scrollozódó abszolút pozicionált div
Sziasztok!
Van valakinek tippe a köv. témában?
Van egy 500x200as DIVem, nagy tartalommal, úgy, hogy a DIVem vizszintesen scrollozható, függőlegesen nem, fix marad a 800x200as méret.
Szeretnék az első DIV bal alsó sarkáhos képest 10-10 pixelre, belülre elhelyezni egy másik DIVet, pl 80x20 px mérettel, ami állandóan látható legyen, függetlenül attól, hogy az alsó DIV csúszkál vagy sem. Tehát a második DIV alatt csúszkálhatna az első DIV.
Mindkettő pocíciója ugyanaz kellene maradjon különböző felbontásokon, pl: az első nagy DIV, amiben a szöveg van és vizszintesen scrollozható legyen mindíg a képernyő közepén. A kicsi DIV, ami mindíg látható és az első 500x200as DIV bal alsó sarkához képest 10-10 pixelnyir legyen.
Mi a játék a CSSben? Hogyan oldom meg a problémát, főleg a második, kicsi DIV helyzetében?
u.i.: előre elnézést kérnék ha volna már hasonló téma a fórumon. Kérlek adjátok meg a címét ha mégis volna. Köszi!
■ Van valakinek tippe a köv. témában?
Van egy 500x200as DIVem, nagy tartalommal, úgy, hogy a DIVem vizszintesen scrollozható, függőlegesen nem, fix marad a 800x200as méret.
Szeretnék az első DIV bal alsó sarkáhos képest 10-10 pixelre, belülre elhelyezni egy másik DIVet, pl 80x20 px mérettel, ami állandóan látható legyen, függetlenül attól, hogy az alsó DIV csúszkál vagy sem. Tehát a második DIV alatt csúszkálhatna az első DIV.
Mindkettő pocíciója ugyanaz kellene maradjon különböző felbontásokon, pl: az első nagy DIV, amiben a szöveg van és vizszintesen scrollozható legyen mindíg a képernyő közepén. A kicsi DIV, ami mindíg látható és az első 500x200as DIV bal alsó sarkához képest 10-10 pixelnyir legyen.
Mi a játék a CSSben? Hogyan oldom meg a problémát, főleg a második, kicsi DIV helyzetében?
u.i.: előre elnézést kérnék ha volna már hasonló téma a fórumon. Kérlek adjátok meg a címét ha mégis volna. Köszi!
Ajax - 'get' form elküldése
Hali. Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy select form-om és hogy azt hogy tudom úgy elküldeni a tartalmát mikor kiválasztottam meg a select menüben onSelect a paraméter?
Előre is köszi.
■ Előre is köszi.
MAC cím megállapítása PHP-vel
Hali!
Kellene egy jó megoldás arra, hogy , hogyan lehet megállapítni PHP-vel a gépünk MAC ADDRESS-ét?
Várnám az ötleteket és a javaslatokat, megoldásokat!
Neotrex
■ Kellene egy jó megoldás arra, hogy , hogyan lehet megállapítni PHP-vel a gépünk MAC ADDRESS-ét?
Várnám az ötleteket és a javaslatokat, megoldásokat!
Neotrex
Nyomtatás adott példányszámban kérdés nélkül (JS)
Sziasztok!
Hogyan tudnám megadni javascripttel a nyomtatási példányszámot és hogyan tudnék úgy javascriptel nyomtatni, hogy nem dobja fel a nyomtatási ablakot csak nyomtasson az alaprételmezett nyomtatóra?
Köszi
■ Hogyan tudnám megadni javascripttel a nyomtatási példányszámot és hogyan tudnék úgy javascriptel nyomtatni, hogy nem dobja fel a nyomtatási ablakot csak nyomtasson az alaprételmezett nyomtatóra?
Köszi
Több fájl feltöltése együttes kiválasztással
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnék több fájlt feltölteni egyszerre PHP-vel?
Köszi
■ Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnék több fájlt feltölteni egyszerre PHP-vel?
Köszi
htmlspecialchars használatakor ' és " jel elé \-t tesz
Üdv!
Lenne egy kis gondom:
mysql-ből olvasok ki tartalmat amit htmlspecialchars()-al és nl2br()-el irok ki meg max egy kis bbcode-al, de ha a tartalomban szerepel a ' vagy " jel addig még ok, de mikor a tartalmat szerkesztem textarea-ban és ott van hogy előnézet akkor a textarea-ba is és a megjelenésnél is tesz elé \ jelet ha minnél többször nyomom meg akkor annál többet.
A textarea-ban is htmlspecialchars()-t használok.
pl.:<textarea>htmlspecialchars($tart)</textarea>
Előre is köszönöm a választ.
■ Lenne egy kis gondom:
mysql-ből olvasok ki tartalmat amit htmlspecialchars()-al és nl2br()-el irok ki meg max egy kis bbcode-al, de ha a tartalomban szerepel a ' vagy " jel addig még ok, de mikor a tartalmat szerkesztem textarea-ban és ott van hogy előnézet akkor a textarea-ba is és a megjelenésnél is tesz elé \ jelet ha minnél többször nyomom meg akkor annál többet.
A textarea-ban is htmlspecialchars()-t használok.
pl.:<textarea>htmlspecialchars($tart)</textarea>
Előre is köszönöm a választ.