Archívum - Aug 16, 2006 - Fórum téma
Diszkrét js esemény létezésének lekérdezése
addEventListener-el és/vagy attachEvent-el létrehozott eseményeknek a létezését, hogy lehet lekérdezni? getAttribute('onclick')-re csak null-al tér visszi, meg különben is ez HTML szintű lekérdezés.
■ Véleményeket várok a Gmapről
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legjobb témakörbe címeztem ezt a hozzászólást, de hát a Google-ról mindenkinek a kereső jut eszébe :)
Érdekelne minden "hazai" tapasztalat a Gmap és szolgáltatásairól. Egy magyaroszági bolthálózatot szeretnék megjelenítetni benne ill. a hozzájuk tartozó információkat.
Vagyis ha xy tipusú boltot keresnek BP-en, Debrecenben, stb a Google oldalain, akkor ezekből "csemegézzhessen".
Egyszóval minden információ (és főleg tapasztalat) érdekelne a szolgáltatással kapcsolatban.
Köszi, Pali
■ Lehet, hogy nem a legjobb témakörbe címeztem ezt a hozzászólást, de hát a Google-ról mindenkinek a kereső jut eszébe :)
Érdekelne minden "hazai" tapasztalat a Gmap és szolgáltatásairól. Egy magyaroszági bolthálózatot szeretnék megjelenítetni benne ill. a hozzájuk tartozó információkat.
Vagyis ha xy tipusú boltot keresnek BP-en, Debrecenben, stb a Google oldalain, akkor ezekből "csemegézzhessen".
Egyszóval minden információ (és főleg tapasztalat) érdekelne a szolgáltatással kapcsolatban.
Köszi, Pali
tömb gombos form és alapértelmezett enter?
Sziasztok!
Adva van egy több nyomógombos form. Viszont ezáltal nem használható a form elküldésére az enter billentyű./Csak az egérrel a gombra kattintás)./
Asp-ben létezik rá megoldás, de a php-s használatát nem sikerült megtalánom a RegisterRequiresRaiseEvent(Button1) -nek..a másik gombon a ritkább használat miatt elegendő az egerészés is.
Előre is köszönöm.
■ Adva van egy több nyomógombos form. Viszont ezáltal nem használható a form elküldésére az enter billentyű./Csak az egérrel a gombra kattintás)./
Asp-ben létezik rá megoldás, de a php-s használatát nem sikerült megtalánom a RegisterRequiresRaiseEvent(Button1) -nek..a másik gombon a ritkább használat miatt elegendő az egerészés is.
Előre is köszönöm.
Mappák privát üzenetekre
Irtam egy szkriptet amely privát üzenetek küldésére és kapására szolgál.
Az üzenetek mySQL adatbázisban vannak tárolva.
Van két mappa: "Küldött üzenetek" és "Kuka". A kukába kerülnek azok az üzentek amelyek törölve lesznek inbox-bol.
Ezek a mappák az oldalon vannak és nem lehet öket eltávolitani, de szeretnék egy olyan opciót bevezetni ami segit, hogy hozzáadjak vagy töröljek új mappákat.
Gondolotam, hogy a mappa neveket egy külön táblába rakjam. Minegyik mappának legyen egy azonositó száma (ID).
Abban a táblában amelyben tárolom az üzeneteket akarok egy oszlopot létrehozni "folderid" néven. A folderid megmondja, az üzent milyen mappába tartozik.
Ha folderid "0" akkor Inboxban van üzenet, ha folderid "-1" akkor a kukába került az üzenet.
Ha folderid 1, 2 vagy egy szám akkor abba a mappába kerül amelynek a szám az ID-je.
Eddig jo lenne az ötletem ?
Amikor egy mappát hozzáadok szertném ha a számozást mySQL nem nullátol kezdené a "Folder" táblában és ne legyen negativ értéke sem a számnak. Ha 1-töl kezdi a számozást akkor ok.
Én a következöre gondoltam:
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY
És a "folderid" oszlop szeretném ha tudna negativ számot is tárolni, milyen mySQL paraméterel hozzam létre a folderid oszlopot ?
A következö értékeket kéne tárolja: -1 0 1 2 3 , .....
Köszönom !
■ Az üzenetek mySQL adatbázisban vannak tárolva.
Van két mappa: "Küldött üzenetek" és "Kuka". A kukába kerülnek azok az üzentek amelyek törölve lesznek inbox-bol.
Ezek a mappák az oldalon vannak és nem lehet öket eltávolitani, de szeretnék egy olyan opciót bevezetni ami segit, hogy hozzáadjak vagy töröljek új mappákat.
Gondolotam, hogy a mappa neveket egy külön táblába rakjam. Minegyik mappának legyen egy azonositó száma (ID).
Abban a táblában amelyben tárolom az üzeneteket akarok egy oszlopot létrehozni "folderid" néven. A folderid megmondja, az üzent milyen mappába tartozik.
Ha folderid "0" akkor Inboxban van üzenet, ha folderid "-1" akkor a kukába került az üzenet.
Ha folderid 1, 2 vagy egy szám akkor abba a mappába kerül amelynek a szám az ID-je.
Eddig jo lenne az ötletem ?
Amikor egy mappát hozzáadok szertném ha a számozást mySQL nem nullátol kezdené a "Folder" táblában és ne legyen negativ értéke sem a számnak. Ha 1-töl kezdi a számozást akkor ok.
Én a következöre gondoltam:
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY
És a "folderid" oszlop szeretném ha tudna negativ számot is tárolni, milyen mySQL paraméterel hozzam létre a folderid oszlopot ?
A következö értékeket kéne tárolja: -1 0 1 2 3 , .....
Köszönom !
<a> tag-nek háttér -- CSS
Szervusztok!
Java Script-et váltanám ki CSS-el a linkek dinamikus képcseréjénél.
out.println("<a id=\"toLeafLeft\" href=\"./" + getServletName() + "?page=" + leafLeft + "\"> </a>");
#toLeafLeft { background: url("./design/ic_bal.jpg") top left no-repeat; }
#toLeafLeft:hover { background-image: url("./design/ic_bal_akt.jpg"); }
Kérdésem az volna, hogy létezik-e elegánsabb megoldás a fentinél ahol is (szóköz) -el és a betűméret megfelelő kiválasztásával gondoskodom arról, hogy legyen valami tartalom mert különben nem látszódik a háttér?
--
sirkalmi
■ Java Script-et váltanám ki CSS-el a linkek dinamikus képcseréjénél.
out.println("<a id=\"toLeafLeft\" href=\"./" + getServletName() + "?page=" + leafLeft + "\"> </a>");
#toLeafLeft { background: url("./design/ic_bal.jpg") top left no-repeat; }
#toLeafLeft:hover { background-image: url("./design/ic_bal_akt.jpg"); }
Kérdésem az volna, hogy létezik-e elegánsabb megoldás a fentinél ahol is (szóköz) -el és a betűméret megfelelő kiválasztásával gondoskodom arról, hogy legyen valami tartalom mert különben nem látszódik a háttér?
--
sirkalmi