ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 2, 2006 - Fórum téma

phpMyAdmin: Client does not support authentication protocol

juhasztibi · 2006. Aug. 2. (Sze), 23.49
Sziasztok!
Még nem találkoztam ezzel a hibaüzenettel, akkor kapom amikor megpróbálom beállítani a privilégiumokat a mysqlben és megpróbálok utána csatlakozni a phpmyadminnel. A config.inc.php fájlt is megfelelően beállítottam (de lehet, hogy mégsem:)) Szó szerint értem mit jelent a hibaüzi, de hogyan lehetne ezt kijavítani? #1251 - Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client. Nem tudom egyszerüren beállítani, hogy jelszóbal lehessen hozzáférni a mysql-hez. A mysql admin simán kapcsolódik, csak böngészőn keresztűl nem tudok. Olvastam az erről szóló cikket is de nem segített rajtam.Előre is köszi a segítséget!
Üdv:
Tibi
 ■

HTML -> PDF

Anonymous · 2006. Aug. 2. (Sze), 23.41
Sziasztok!

HTML oldalt szeretnék PDF-be menteni. Linux rendszeren történne és GUI nélküli, automatikus (script) megoldásra lenne szükségem.

Addig sikerült eljutnom h PS -> PDF. De hogy lehetne ps-t előállítani a HTML oldalból?

Van valakinek ötlete?

Előre is köszi!
 ■

unicode karakerkészlet / utf8 kódolás

toxin · 2006. Aug. 2. (Sze), 21.50
rákerestem, nem volt ilyen általános téma :S de ha lenne vonjátok bele, és akkor elnézést

szóval ez egy olyan szöveg amiben elmagyarázzák miért nem töbnyelvű a lap,

üf

Mellékeltem a hindíre fordított szöveget. Szerintem oké a fordítás; volt pár
rész, ahol kissé szabadon kellett csinálnom, de nem rugaszkodtam el nagyon.
A nyelvezete számomra elég fura lett, mivel a magam irodalmi szanszkritos
szóhasználata mellé jópár angol szót is kénytelen voltam tenni bele -
végletek találkozása...

Ami a kódolást illeti, szerintem bármilyen unicode alapú, dévanágarí
karaktereket tartalmazó betűtípussal jól kell megjelennie. Én Arial Unicode
MS-ben írtam; ha WinXP van egy gépen, és telepítéskor kérték, hogy
támogasson egzotikus írásokat, akkor ez a font valószínűleg fent van. A
másik, amit a windows-zal szállítanak, a Mangal nevű, ez talán valamivel
több gépen található meg (?).

A magyar szöveget töröltem belőle, csak a két külön felirat mellett hagytam
meg, nehogy azok elkeveredjenek.

én: megjött fent említett dokumentum, OOWriter-be betölt, export html, megnéz kicsit kusza, javítgat, legyárt kimenet, íme

http://ideafontana.com/agra_web/hindi/

ugyan unicode-os érékekkel oldottam meg a forrásban, de legalább nemtudom elb*** a karakterkódolást, szerkeszteni, ilyesmi nem akarom, se módolni, üf-se, hátrány hogy így méretügyileg nagyobb, de nemvészes

vélemény a know-how-ról, ill forrásról, css-ről stb. ? érdekel mert ez az első ilyen munkám, ugyan 3órát töltöttem unicode-os manuálok olvasással de még bizonytalan vagyok, szóval örülök minden építő jellegű megjegyzésnek, pláne hogy lesz arab, japán és kinai verzió is :)
 ■

IE7 beta 3 akriválásnál nem megy tovább

Anonymous · 2006. Aug. 2. (Sze), 16.40
Megpróbáltam feltelepíteni az IE7 Beta 3-t az eredeti XP Home (SP2) rendszeremre, de megállt a Windows hitelesítésénél és nem is ment tovább. Hibaüzenet semmi, program nem fagyott le, fut, de nem csinált semmit. A letöltéskor se tudta hitelesíteni a windowst (se ActiveX-l, se az alternatív módon, a proginál ugyanaz volt, mint az IE7 telepítésekor), ezért másik oldalról töltöttem le.

Van valakinek valami tippje, hogy mit lehetne vele kezdeni? Előre is köszönöm a választ.
 ■

URL rewrite gondok és kérdések

ada · 2006. Aug. 2. (Sze), 14.12
Sziasztok!

Pár napja kezdtem el ismerkedni az apache mod_rewrite-al, és sajnos akadt pár gondom, és kérdésem vele kapcsolatban.

Az első ötletemet egy teljesen egyszerű oldalon próbáltam ki, ahol csak az URL szépítése volt a lényeg. Nagyjából működik is a következő kóddal:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]+)$ $1.php
</IfModule>
Az itthoni, és távoli szerveren tökéletesen működik, azonban kipróbáltam egy harmadikon is, ahol sajnos nem ment. A gond a következő, 404-es hibával lehal, pedig a fájl igenis létezik.

example.org/sample.php esetén 404-es hibakód, és hogy /home/example.org/sample.php nem létezik, pedig ott van.

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]+)$ /$1.php
kóddal pedig megy.
Options FollowSymLinks
hiányára gondoltam. Mellesleg hogy tudom megnézni milyen Options van az adott könyvtáron apache szinten? Meg hogy AllowOverride-nál mit engednek és mit nem? :)

A másik gondom, hogy az itthoni szerver kivételével rossz hivatkozás esetén 404-es hibával áll le, nálam pedig 400-as, Bad Request-el. Hogyan tudnám javítani?

Elég sok, weblaboros és egyéb doksit és fórumtémát olvastam vele kapcsolatban, semmi eredmény, de lehet csak én voltam nagyon bamba.

Segítségeteket előre is köszönöm!
 ■

Könyvesbolt angol nyelvű szakkönyvekkel

kovacsxjanos · 2006. Aug. 2. (Sze), 13.28
Sziasztok!

Tud valaki olyan könyvesboltot Magyarországon, ahol árulnak (kurrens) angol nyelvű számítástechnikai könyveket? Esetleg rendelnek?

Vagy még mindig gazdaságosabb rendelni az amazonról? Szerintem az amerikai amazon a legolcsóbb, de azért postaköltséggel nem a legjobb. Pdf-et nem szeretnék venni.

Ti honnan rendeltek / hogy csináljátok?
 ■

Egységes pop-up ablakok minden böngészőben

Anonymous · 2006. Aug. 2. (Sze), 12.16
Sziasztok!

Olyan megoldást keresek, amellyel egy adott tulajdonságú pop-up ablakot tudok megnyitni minden böngészőben. Nem értem, hogy miért csak az IE engedélyezi pl. hogy ne lehessen átméretezni az ablakot, ha egyszer én így szeretném.

Kód:

window.open('URL','ablak_neve','width=550,height=400,left=240,top=90,toolbar=No,location=No,scrollbars=No,status=No,resizable=No,fullscreen=No');
Van valakinek ötlete?

Firefox-ban és IE-ben pl. nem tudom kitenni teljes méretűre. Ez jó, hiszen épp ez kell! De az Opera ezt nem veszi figyelembe... Az átméretezést pedig csak az IE tiltja le.
 ■

Adatbazis lementese PHP laprol

Anonymous · 2006. Aug. 2. (Sze), 11.32

<?php
$user = "mysqluser";
$pass = "mypassword";
$db = "database";
$path = "backup/"; 

$file = $path."backup-".Date("m-d");

exec("mysqldump -u '".$user."' -p".$pass." --opt ".$db." > ".$file.".sql");
?>
Szeretnem lementeni az adatbazisom egy .sql fajlba. Probaltam a fenti koddal de nem mukodik. mySQL 4.1-et hasznalok.

Lehetne valahogy egy error logot kapni az exec-tol ? valami hasonlot mint mySQL-nek van "or die(mysql_error())", legalabb tudjam hol keresem a hibat :)
 ■

nyomtatás linkelése

Anonymous · 2006. Aug. 2. (Sze), 10.06
sziasztok,
kezdő kérdés, de hoyg tudom azt megcsinálni, hogy
egy "nyomtatás" link segítségével kinyomtatom az oldalt?
js onClick?

köszi
 ■