Archívum - Aug 5, 2006 - Fórum téma
CSS, a floatolt elem kilóg a divből
tegyük fel, blog számára írom a css-t... a postok egymás alatt listázódnak, az adott postban van egy floatolt kép, aminek az alja lentebb van, mint a szövegé.
ekkor az alatta lévő post nem a kép aljával után kezdődik, hanem a szöveg aljával, és annyival keskenyebb lesz, mint a kép. ezt még a clear-rel ki is lehetne kerülni, de a divnek a háttere, bordere is a szöveget követi, így a kép innen is kilóg.
■ ekkor az alatta lévő post nem a kép aljával után kezdődik, hanem a szöveg aljával, és annyival keskenyebb lesz, mint a kép. ezt még a clear-rel ki is lehetne kerülni, de a divnek a háttere, bordere is a szöveget követi, így a kép innen is kilóg.
File -nev split
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezokben:
Az alabbi kodot a sajat weboldalam fejlesztesehez irtam.
Azt kellene csinalja,hogy pont (.) menten splitteli a file-t; igy szeretnem megkapni az adott file kiterjeszteset,de nem mukodik.A GEsHi -nek szeretnem ezzel megadni,hogy az adott file kiterjesztese alapjan csinalja a kodszinezest,de nem ad at az $ext -nek semmit.
Meg egy kerdesem lenne ide vonatkozolag: Hogy lehet megcsinalni,hogy ha html vagy htm kiterjesztesu file -rol van szo,akkor azt valtozatlan formaban jelenitse meg?Ugyanis akkor nem szeretnem modositani a kodot!
Segitsegetek elore is koszonom.
■ Segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezokben:
Az alabbi kodot a sajat weboldalam fejlesztesehez irtam.
Azt kellene csinalja,hogy pont (.) menten splitteli a file-t; igy szeretnem megkapni az adott file kiterjeszteset,de nem mukodik.
#file eleresi ut /file -nev
$file = $_GET["filename"];
list($name, $ext)=split('.', $file);
if($ext == 'html' || $ext == 'htm')
{
echo "hello:)";
}
if($ext == 'c')
{
$language = 'c_mac';
}else{
$language = $ext;
}
Meg egy kerdesem lenne ide vonatkozolag: Hogy lehet megcsinalni,hogy ha html vagy htm kiterjesztesu file -rol van szo,akkor azt valtozatlan formaban jelenitse meg?Ugyanis akkor nem szeretnem modositani a kodot!
Segitsegetek elore is koszonom.
CSS-el elemek vízszintes kiegyenlítése
Egy sorba, a helyet szépen elosztva szeretnék CSS-el linkeket elhelyezni, egyfajta vízszintes menüként. A linkek száma változik (3-4-5).
Táblázattal ugyebár ennyi:Természetesen nem ragaszkodom minden áron a CSS-hez, csak szebb lenne...
■ Táblázattal ugyebár ennyi:
<table width="100%"><tr><td>első</td><td>második</td><td>harmadik</td></tr></table>
JS-sel generált gombok onclick eventje IE alatt
Sziasztok!
A DOM scripting, valamint JS ismereteim bővítésére nekiálltam faragni egy BBCode beillesztőt.
A diszkrét javascript-használatot szem előtt tartva a formázógombokat JS-sel generálom, Firefox (1.5.0.5. Ubuntu Dapper és Win XP SP2) alatt megy pipecül, IE (6.0 WinXP SP2) nem tudom beizzítani.
Amit eddig próbáltam:
- addEventHandler függvénnyel
- input.onclick módon
- generált onclick attribútum
- event bubbling/propagation leállítása
Ha nem JS-sel generálom a gombokat, hanem szerepelnek az XHTML kódban, akkor megy az onclick IE alatt is.
További ötleteim, amikkel nem jutottam messzire:
- onload körül lehet gond? (pl. lap teljes betöltődése megvalósul, szóval ez halovány ötlet...)
- nem jól kapom el az event-et?
- rossz eventet kapok el?
Olvastam:
- WL "onclick +IE" keresőkifejezésekre adott találatait
- quirksmode.org JS szekció
- MS event bubbling és W3C event propagation modelljei
- MS developer zone JScript szekció
- google -> egy rakat fórum- és levlista-szál mindenfelé :(
Teljes forráskód megtalálható itt (tesztelési céllal azért két szövegmező van, hogy adott lapon több "aktív" textarea is lehessen).
Már meglehetősen sok változaton túl vagyok (vagy egy tucatfélén, a 3-as már visszaszámozott :) ), elég rendesen belegabalyodtam, úgyhogy örömmel fogadnék minden segítséget.
■ A DOM scripting, valamint JS ismereteim bővítésére nekiálltam faragni egy BBCode beillesztőt.
A diszkrét javascript-használatot szem előtt tartva a formázógombokat JS-sel generálom, Firefox (1.5.0.5. Ubuntu Dapper és Win XP SP2) alatt megy pipecül, IE (6.0 WinXP SP2) nem tudom beizzítani.
Amit eddig próbáltam:
- addEventHandler függvénnyel
- input.onclick módon
- generált onclick attribútum
- event bubbling/propagation leállítása
Ha nem JS-sel generálom a gombokat, hanem szerepelnek az XHTML kódban, akkor megy az onclick IE alatt is.
További ötleteim, amikkel nem jutottam messzire:
- onload körül lehet gond? (pl. lap teljes betöltődése megvalósul, szóval ez halovány ötlet...)
- nem jól kapom el az event-et?
- rossz eventet kapok el?
Olvastam:
- WL "onclick +IE" keresőkifejezésekre adott találatait
- quirksmode.org JS szekció
- MS event bubbling és W3C event propagation modelljei
- MS developer zone JScript szekció
- google -> egy rakat fórum- és levlista-szál mindenfelé :(
Teljes forráskód megtalálható itt (tesztelési céllal azért két szövegmező van, hogy adott lapon több "aktív" textarea is lehessen).
Már meglehetősen sok változaton túl vagyok (vagy egy tucatfélén, a 3-as már visszaszámozott :) ), elég rendesen belegabalyodtam, úgyhogy örömmel fogadnék minden segítséget.
fájl, hozzá tartozó szöveg feltöltése ugyanarra a lapra <FORM> tag-be
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni a következő problémámban:
Szeretnék egy olyan oldalt a honlapomra készíteni, ahol egyszerűen fel és le lehetne tölteni fájlokat és hozzá lenne a feltöltő neve, valamint leíráshoz mondjuk egy <textarea> tag, vagy egyéb szövegdoboz. Ugyanarra az oldalra töltené fel az adatokat és feltöltés után már egyszerre letölthető is lenne.
Valamint az kellene még, hogy jelezze a feltöltés dátumát, óráját, percét.
A forráskódot annyira tudtam megcsinálni, hogy látható benne minden, csak nem működik és a dátum, idő megoldása sincs is benne.
A letoltesek.html a neve:ugye saját magára az oldalra szeretném a beírt adatokat, csatolt fájlt feltölteni, de ez nagyon nem működik.
Valaki kérem segítsen!
Előre is köszönöm: Laci
■ Szeretnék egy olyan oldalt a honlapomra készíteni, ahol egyszerűen fel és le lehetne tölteni fájlokat és hozzá lenne a feltöltő neve, valamint leíráshoz mondjuk egy <textarea> tag, vagy egyéb szövegdoboz. Ugyanarra az oldalra töltené fel az adatokat és feltöltés után már egyszerre letölthető is lenne.
Valamint az kellene még, hogy jelezze a feltöltés dátumát, óráját, percét.
A forráskódot annyira tudtam megcsinálni, hogy látható benne minden, csak nem működik és a dátum, idő megoldása sincs is benne.
A letoltesek.html a neve:
<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<form action="letoltesek.html" method="post" ENCTYPE="text/plain">
<input type="file" size="25" value="fájl" />
<input type="text" size="20" value="neved?" /><br>
<textarea rows="15" cols="50">Leírás a programról</textarea>
<input type="submit" value="küldés" />
</form>
</body>
</html>
Valaki kérem segítsen!
Előre is köszönöm: Laci
Fajlok merete es tipusa
Szeretnek fajlokat feltolteni a web szervere.
Egy lapon szeretnem adminisztralni a fajl tipusokat es mereteket. Peldaul milyen kiterjesztesu fajlokat es milyen meretben lehesenek csak feltolteni.
Pl:Ennek egy kulon mySQL tabla kell ?
Tudtok valami olyan weblapot vagy doksit adni ami ezt leirna ?
Jol jonne par otlet.
■ Egy lapon szeretnem adminisztralni a fajl tipusokat es mereteket. Peldaul milyen kiterjesztesu fajlokat es milyen meretben lehesenek csak feltolteni.
Pl:
type | max size
===================
jpg | 500Kb
bmp | 1024Kb
Tudtok valami olyan weblapot vagy doksit adni ami ezt leirna ?
Jol jonne par otlet.
Egy oszlopban lévő értékek összeadása (MySQL)
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy, egy oszlopban csak számok vannak azokat kéne összeadni... ezt hogy lehetne megoldani?
ha így olvasom ki a táblábol az adatokat:és itt kéne a $sor['asd']; értékeit összeadni... hogy lehetne megoldani?
előre is köszi mindent!
■ olyan kérdésem lenne hogy, egy oszlopban csak számok vannak azokat kéne összeadni... ezt hogy lehetne megoldani?
ha így olvasom ki a táblábol az adatokat:
<?php
$eredmeny = $db->sql_query("SELECT * FROM `asd` ");
if ($db->sql_numrows($eredmeny) == 0) die;
for ($i=0;$i<$db->sql_numrows($eredmeny);$i++) {
$sor = $db->sql_fetchrow($eredmeny);
$sor['asd'];
}
előre is köszi mindent!
Drupal Theme hírportálhoz
Sziasztok tud valaki nekem segíteni egy drupal cms -hez hírportálhoz illő szép témát talállni csinállni?Köszi.
■ utopiq.com CMS fejlesztéséhez társakat keresek
Eloszor is orvendetes h regisztracio nelkul lehet irogatni, ami manapsag egyre ritkabb. Szoval egy cms-t probalok epiteni, ha valakinek van kedve bekapcsolodni akkor megnezheti a www.utopiq.com oldalt, az nem az utolso verzio. Vagyis tarsakat keresnek. felphar##kukac##yahoo.com
■ Session probléma: mintha nem fogadná a cookie-kat IE-ben
Üdv!
Lenne egy kis gondom...
Otthon fejlesztettem egy oldalt...
Aminek a session rendszere mysql adatbázisban van megoldva és cookie-ban tárolom ugyebár az azonosítót.
Nos ez otthon működik is FireFox-al Internet Explorer-el és egyéb böngészőkkel is. Mikor feltöltöttem az oldalt addig sem volt gon nálam ugyanúgy jó mindkettő böngészőben, de mikor az oldal tulajdonosa(aki felkért a feladatra) nézt meg neki nem volt jó, Internet Explorer-t használ és is kipróbáltam de nálam jó.
Hogy mi is a gond?:
Ugyebár a táblába elmenti a session azonosítót is, és ő akár hányszor frissít mindig új azonosítót kap 1-et vagy 2-t mikor belép a felhasználójával én látom a tábla adat részébe hogy uid az 1-es lesz mivel ő az 1-es számú felhsaználó de amint belép kap egy új azonosítót így a belépés semmit sem ér és ő csak annyit lát hogy be sem lépett, mintha nem működne...
Azt mondja hogy engedélyezve vannak neki a cookie-k és hogy más weboldalon ilyennel nincs gondja...
Most akkor mi tévő legyek, mi lehet a gond?
Telepítse újból az explorert?
Már azt is próbáltuk hogy leveszük a biztonsági szintet minimálisra, hogy beengedlyünk minden cookie-t, de úgy sem jó, vagy hogy törölt minden cookie-t és utánna de sajna még mindig nem jó...
Előre is köszönöm a választ.
■ Lenne egy kis gondom...
Otthon fejlesztettem egy oldalt...
Aminek a session rendszere mysql adatbázisban van megoldva és cookie-ban tárolom ugyebár az azonosítót.
Nos ez otthon működik is FireFox-al Internet Explorer-el és egyéb böngészőkkel is. Mikor feltöltöttem az oldalt addig sem volt gon nálam ugyanúgy jó mindkettő böngészőben, de mikor az oldal tulajdonosa(aki felkért a feladatra) nézt meg neki nem volt jó, Internet Explorer-t használ és is kipróbáltam de nálam jó.
Hogy mi is a gond?:
Ugyebár a táblába elmenti a session azonosítót is, és ő akár hányszor frissít mindig új azonosítót kap 1-et vagy 2-t mikor belép a felhasználójával én látom a tábla adat részébe hogy uid az 1-es lesz mivel ő az 1-es számú felhsaználó de amint belép kap egy új azonosítót így a belépés semmit sem ér és ő csak annyit lát hogy be sem lépett, mintha nem működne...
Azt mondja hogy engedélyezve vannak neki a cookie-k és hogy más weboldalon ilyennel nincs gondja...
Most akkor mi tévő legyek, mi lehet a gond?
Telepítse újból az explorert?
Már azt is próbáltuk hogy leveszük a biztonsági szintet minimálisra, hogy beengedlyünk minden cookie-t, de úgy sem jó, vagy hogy törölt minden cookie-t és utánna de sajna még mindig nem jó...
Előre is köszönöm a választ.