Archívum - Aug 14, 2006 - Fórum téma
Left Join ?
Eloszor is mySQL 4.1-es adatbazist hasznalok!
Van egy PHP szkript amely 2 option/select menut jelenit meg. Az egyik menu bal oldalon a masik jobb oldalon lathato.
menu1 menu2
A bal oldalon levo menu tartalmaza az osszes felhasznalo nevet a register mySQL tablabol, a jobb oldali menu pedig ures.A bal oldali menubol a felhaznalokat at tudom rakni a jobb oldali menübe.
Most peldaul atrakok ket felhasznalot a jobb oldali menube.
Van egy submit gomb is a lapon. Ha erre a gombra katintok akkor azokat a
felhasznalokat akiket a jobb oldali menube raktam berakja egy mySQL tablaba a kov. keppen:A tabla neve user2groups, es jelenleg az elso szamu es a harmas szamu felhasznalot berakata a masodik csoportba.
Azt szeretnem ha ezek a felhasznalok mar tagja a masodik csoportnak akkor ne jelenitse meg oket a bal oldali menuben, ha ujbol beolvasom a PHP szkriptet.
Allitolag LEFT JOIN-t kene hasznalnom. Valaki tudna segiteni egy peldaval ?
Kosz !
■ Van egy PHP szkript amely 2 option/select menut jelenit meg. Az egyik menu bal oldalon a masik jobb oldalon lathato.
menu1 menu2
A bal oldalon levo menu tartalmaza az osszes felhasznalo nevet a register mySQL tablabol, a jobb oldali menu pedig ures.
<?php
$users = mysql_query("SELECT user_id, username FROM register");
?>
<select name="sel1[]" size="10" multiple="multiple" style="width: 100px">
<?php
while ($row = mysql_fetch_array($users)) {
print "<option value=\"{$row['user_id']}\">{$row['username']}</option>\n";
}
?>
</select>
Most peldaul atrakok ket felhasznalot a jobb oldali menube.
Van egy submit gomb is a lapon. Ha erre a gombra katintok akkor azokat a
felhasznalokat akiket a jobb oldali menube raktam berakja egy mySQL tablaba a kov. keppen:
uid | gid
1 2
3 2
Azt szeretnem ha ezek a felhasznalok mar tagja a masodik csoportnak akkor ne jelenitse meg oket a bal oldali menuben, ha ujbol beolvasom a PHP szkriptet.
Allitolag LEFT JOIN-t kene hasznalnom. Valaki tudna segiteni egy peldaval ?
Kosz !
Fórum felhasználó aktiválása 24h után.
Üdvözletem!
Sajnos az utóbbi hetekben megnövekedett a fórumomban a spam hozzászólások száma. Mivel viszonylag sok aktív user van, ezért képtelenség kiszűrni ezt, egyszer törlöm, 1perc után újra regisztrál, és tovább folytatja a szpemelést.
Ezért egy olyan biztonsági dolgot szeretnék integrálni, ami a fórumba írást csak akkor engedélyezi ha a felhasználó regisztrálásának időpontja után eltelt 24 óra. Ez így számomra elméletben egyszerű, de a megvalósítással problémám van.
Továbbá érdekelne, hogy ti hogy tennétek a fórumot biztonságosabbá, jobbá, stb.
Kérem segítségeteket, köszönöm.
■ Sajnos az utóbbi hetekben megnövekedett a fórumomban a spam hozzászólások száma. Mivel viszonylag sok aktív user van, ezért képtelenség kiszűrni ezt, egyszer törlöm, 1perc után újra regisztrál, és tovább folytatja a szpemelést.
Ezért egy olyan biztonsági dolgot szeretnék integrálni, ami a fórumba írást csak akkor engedélyezi ha a felhasználó regisztrálásának időpontja után eltelt 24 óra. Ez így számomra elméletben egyszerű, de a megvalósítással problémám van.
Továbbá érdekelne, hogy ti hogy tennétek a fórumot biztonságosabbá, jobbá, stb.
Kérem segítségeteket, köszönöm.
Smarty: megéri?
Mikor érdemes Smarty-t alkalmazni? Mennyivel lassabb egy Smarty keretrendszert használó alkalmazás, mint egy "mezei"?
Köszönöm a válaszokat
■ Köszönöm a válaszokat
Elektronikus aláírás beszerzése honnan, milyen áron?
Sziasztok!
Honnan tudok beszerezni eletronikus aláírást? Árak tekintetében mi a helyzet?
■ Honnan tudok beszerezni eletronikus aláírást? Árak tekintetében mi a helyzet?
Hogy küldjem át IE-ben a select értékét JS-ből?
echo '<select name="szerv_1" class="newuser" onChange="loadXMLDoc(\'../newuser/edit.php?key='.$key.'&szerv_1=\'+this.value)" >'."\n";
echo '<option> </option>'."\n";
foreach ($_SESSION['ou_tree'] as $key => $val) {
echo '<option>'.$_SESSION['ou_tree'][$key]['__attributes__']['cn'].'</option>'."\n";
}
echo '</select>';
Megadom neki hogy melyik php oldalnak küldje és hogy melyik változókat. A Firefox értelmezi a "+this.value" paramétert viszont az IE nem. Mivel tudnám helyetesíteni?
Menu tartalmabol tombot kell csinalni
Adott a kovetkezo kod:[colorer=html]
<form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post">
<table width="207" border="0">
<tr>
<td width="100">
<select name="sel1" size="10" multiple="multiple" style="width: 100px">
<?php
} ?>
</select>
<?php
// Connect and select the database
require('../includes/mysql.php');
$users = mysql_query("SELECT user_id, username FROM register");
?>
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
var NS4 = (navigator.appName == "Netscape" && parseInt(navigator.appVersion) < 5);
function addOption(theSel, theText, theValue)
{
var newOpt = new Option(theText, theValue);
var selLength = theSel.length;
theSel.options[selLength] = newOpt;
}
function deleteOption(theSel, theIndex)
{
var selLength = theSel.length;
if(selLength>0)
{
theSel.options[theIndex] = null;
}
}
function moveOptions(theSelFrom, theSelTo)
{
var selLength = theSelFrom.length;
var selectedText = new Array();
var selectedValues = new Array();
var selectedCount = 0;
var i;
// Find the selected Options in reverse order
// and delete them from the 'from' Select.
for(i=selLength-1; i>=0; i--)
{
if(theSelFrom.options[i].selected)
{
selectedText[selectedCount] = theSelFrom.options[i].text;
selectedValues[selectedCount] = theSelFrom.options[i].value;
deleteOption(theSelFrom, i);
selectedCount++;
}
}
// Add the selected text/values in reverse order.
// This will add the Options to the 'to' Select
// in the same order as they were in the 'from' Select.
for(i=selectedCount-1; i>=0; i--)
{
addOption(theSelTo, selectedText[i], selectedValues[i]);
}
if(NS4) history.go(0);
}
//-->
</script>
<form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post">
<table width="207" border="0">
<tr>
<td width="100">
<select name="sel1" size="10" multiple="multiple" style="width: 100px">
<?php
} ?>
</select>
Opera és Firefox 10-20px-szel az Explorernél lejjebb tol elemeket
Sziasztok szakértők!
Segítsetek!
Nemrég kezdtem el tanulmányozni a DIV+CSS felépítésű oldalak készítését.
Tanulmányaim során legyártottam egy egyszerű kis oldalt amin tesztelhetem az eddig tanultakat. A problémám ill. kérdésem: Explorerben jól (legalábbis úgy ahogy szándékoztam megjeleníteni) jelent meg az oldal, Operában, Firefoxban furán. Mintha függőlegesen 10-20px-el lejjebb tolna egyes elemeket. Mi lehet ennek az oka? Milyen speciális formázást kéne bevetni, ha ugyanúgy akarnám megjeleníteni Operában, mint Explorerben.
Kódok alább:
Segítsetek!
Nemrég kezdtem el tanulmányozni a DIV+CSS felépítésű oldalak készítését.
Tanulmányaim során legyártottam egy egyszerű kis oldalt amin tesztelhetem az eddig tanultakat. A problémám ill. kérdésem: Explorerben jól (legalábbis úgy ahogy szándékoztam megjeleníteni) jelent meg az oldal, Operában, Firefoxban furán. Mintha függőlegesen 10-20px-el lejjebb tolna egyes elemeket. Mi lehet ennek az oka? Milyen speciális formázást kéne bevetni, ha ugyanúgy akarnám megjeleníteni Operában, mint Explorerben.
Kódok alább:
Szkript futási idő limit átlépésekor redirect?
Üdv mindenkinek!
Kérdésem a következő! Van egy olyan php-ami az esetek 80%ában lefut a time limit alatt, de ha valakinek lassabb nete van, akkor rendszerint túllépi a szkript futás a limitet. Nem tudom valahogy, akár apache config akár php konfiggal azt beállítani hogy ha túllépi a szkript az időt, automatikusan dobja át egy oldalra, ahol pl ki lehetne írni, hogy ez és ez van. De ne fatal error...
Köszönöm. Üdv.
■ Kérdésem a következő! Van egy olyan php-ami az esetek 80%ában lefut a time limit alatt, de ha valakinek lassabb nete van, akkor rendszerint túllépi a szkript futás a limitet. Nem tudom valahogy, akár apache config akár php konfiggal azt beállítani hogy ha túllépi a szkript az időt, automatikusan dobja át egy oldalra, ahol pl ki lehetne írni, hogy ez és ez van. De ne fatal error...
Köszönöm. Üdv.
MySQL lekérdezés help
Hali!
Van két táblám:
merkozesek:
id, kat, hazai, vendeg, ido
csapatok
id, csapat
A merkozesek tábla hazai és vendeg mezője a csapatok tábla id-je alapján van letárolva.
Amire szükségem lenne: kategóriánként (kat) a következő egy-egy mérkőzést kellene valahogy lekérdezni.
Előre is köszi
Rendi
■ Van két táblám:
merkozesek:
id, kat, hazai, vendeg, ido
csapatok
id, csapat
A merkozesek tábla hazai és vendeg mezője a csapatok tábla id-je alapján van letárolva.
Amire szükségem lenne: kategóriánként (kat) a következő egy-egy mérkőzést kellene valahogy lekérdezni.
Előre is köszi
Rendi