ugrás a tartalomhoz

Fórum felhasználó aktiválása 24h után.

Anonymous · 2006. Aug. 14. (H), 20.14
Üdvözletem!

Sajnos az utóbbi hetekben megnövekedett a fórumomban a spam hozzászólások száma. Mivel viszonylag sok aktív user van, ezért képtelenség kiszűrni ezt, egyszer törlöm, 1perc után újra regisztrál, és tovább folytatja a szpemelést.

Ezért egy olyan biztonsági dolgot szeretnék integrálni, ami a fórumba írást csak akkor engedélyezi ha a felhasználó regisztrálásának időpontja után eltelt 24 óra. Ez így számomra elméletben egyszerű, de a megvalósítással problémám van.

Továbbá érdekelne, hogy ti hogy tennétek a fórumot biztonságosabbá, jobbá, stb.

Kérem segítségeteket, köszönöm.
 
1

reg time

dummy · 2006. Aug. 14. (H), 21.46
ha regisztrációnál rögzíted annak idejét, akkor egyszerüen belépésnél / írásnál megnézed az illető regisztrálásának idejét. ha még nem telt el 24 óra, nem engeded belépni/ írni.

Egyébként én email confirmhez kötném a regisztrációt, és ha valaki nem tetszik, tiltom, és nem törlöm. ugyanazzal az email címmel pedig nem regisztrálhat újra...
2

Captcha

Anonymous · 2006. Aug. 14. (H), 22.25
Szerintem még a postolás előtt csinálhatnál egy ellenörzést, tehát ne lehessen automatikusan postolni az oldaladra. Bizonyára már te is láttál ilyen kis képecskéket, amelyeken néhány betü és/vagy szám van amit be kell ütni egy kis mezőbe. Szerintem ez elég sokat dobhat a dolgon.
A másik dolog, h szűrheted az IPket, pl 1 ipről csak óránként 1 regisztrációt engedsz vagy mondjuk csak naponta.
3

köszönöm

Anonymous · 2006. Aug. 15. (K), 15.36
jó ötlet, köszönöm.
4

teljesen igaz

Anonymous · 2006. Aug. 15. (K), 20.42
a hozzászólásod első felét így elméletben értem, csak a fgvel van bajom, hogy melyiket kellene használnom.

A második feléhez hozzá tudok szólni. Jelenleg nem lehet ugyan azzal az emailel regisztrálni, úgy ahogy mondod, az első jelszót pedig emailben kapja meg a felhasználó. A napokban jött elő egy teremtény aki folyamatosan szitkozódik, törlés ellenére újraregisztrál, más e-mail-el, proxyval, stb. Ilyenkor mit lehet tenni?
5

csak kíváncsiságból

breakline · 2006. Aug. 15. (K), 20.46
melyik fórumről van szó? (persze ha publikus).
6

cim

Anonymous · 2006. Aug. 15. (K), 21.35
http://forums.codenamegta.hu, az új fórum most készül abba már jóval több fjúcsör lesz.
7

fgv

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 01.17
megtudnád mondani melyik fügvény kell nekem?köszönöm
8

a manualból

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 08.37
ha már az azonos emailről reget is blokkoltad akkor tényleg jó ötlet ez a post ellenőrzés bár nem feltétlen fognak lelkesedni érte a tisztességes felhasználók de hát ez van. Próbáld meg azt hogy csinálsz egy betű és szám mintát majd ebből randomize kiszedsz egy részt és az lesz az ellenőrző kód amit be kell ütni. Egész pontosan így néz ki ez a manualban:

<?php
 function randomkeys($length)
  {
   $pattern = "1234567890abcdefghijklmnopqrstuvwxyz";
   for($i=0;$i<$length;$i++)
   {
     $key .= $pattern{rand(0,35)};
   }
   return $key;
  }

  echo randomkeys(8),"<br>";
  echo randomkeys(16),"<br>";
  echo randomkeys(32),"<br>";
  echo randomkeys(64),"<br>";

?>
Azt hiszem ebből már el tudsz indulni. ha 4 jegyűt akarsz akkor nyilván annyit íratsz kimajd a felhasználók által bevitt kódot összehasonlítod a kiírtal és Woala
9

jóötlet

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 10.59
Én is gondoltam erre, de az a baj, hogy ezt a felhasználót ez sem fogja megállítani, annyira elvetemült. Kb. 10x regelt újra, és még mocskosabb üzeneteket küldött, szpemelt, stb.

Miért van az hogy itt a weblaboron nincsenek ilyen betegek, akik mocskos szavakkal tűzdelt témákat hoznak létre?!
10

a fórumok már csak ilyenek

ballor · 2006. Aug. 16. (Sze), 12.12
sajnos különféle emberek járnak fórumokra és a névtelenséget kihasználva bele is rondítanak a dologba; engem is fenyegettek már meg ház felgyújtással, halállal stb. ezeken túl kell lépni, ez ne vegye el a kedved! ;) hajrá!

talán az ilyen fenyegetések és rondítások jogi oldala is megérne egy topikot
11

:(

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 12.33
sajnos nem lehet az ilyen fórumozókkal mit kezdeni, legjobb megoldásnak az tűnik hogy csak akkor tud irni ha a regisztrációja már 1 napos, így talán megunja a szórakozást. ezt a dolgot még ki kell okoskodnom, mert még gőzöm sincs milyen fgvt használjak ehhez a megoldáshoz.

köszönöm a válaszokat!
13

tiltott szólista

zsepi · 2006. Aug. 16. (Sze), 16.23
az nem megoldás, ha bizonyos szavakat tartalmazó post-okat nem engedsz rögzíteni a rendszerben? s hogy a rendes felhasználók adott esetben @nyázhassanak egyet, szerkesztői jóváhagyással megjelenhetnek.

Mondjuk az alapján, amit írtál, ez sem fogja visszatartani az emberkét. Esetleg vedd fel vele a kapcsolatot, hogy mi a baja, mert nem tűnik úgy, hogy feladná a dolgot, bármivel is nehezíted a feladatát...
12

sztem az sem ér semmit

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 15.12
ugyanis ha mindennap regisztrál vagy 2 accot akkor ugyanazt fogja csinálni mint eddíg csak minden accal egy nappal később.. magyarul csak a legeslegelső napon tartottad fel az illetőt semmi többet nem tettél. De attól független megcsinálhatod olvasd el még egyszer az első hozzászólást. Nem kell nagyban gondolkodni, amikor regisztrál generálsz egy időbélyeget és elhelyezed az adatbázisban a többi adat mellé. Majd minden írás előtt generálsz még egy időbélyeget és ha a 2 időbélyeg között nem telt el a megfelelő idő akkor üzenetet küldesz hogy a regisztrációd aktiválási ideje 1 nap... pl:

<?php
$min_eltelt_ido = 86400; 
// 86400 sec = 1 nap
$timestamp = time();
// időbélyeget csinálsz 
$különbség = $timestamp-$min_eltelt_ido; 
?>
ha az időbélyegből kivont $min_eltelt_idő nagyobb mint az adatbázisban a regelt időbélyeg akkor az egynap még nem telt el azaz üzenet
14

köszönöm

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 19.07
Köszönöm a kódot. Lehet belekellene raknom még azt is hogy egy IP-ről egy nap csak egyszer lehet regisztrálni.

Sajnos az illetővel képtelenség normális hangnemben beszélni, mivel egy 12 éves cybergyerek. :)