ugrás a tartalomhoz

Több fájl feltöltése együttes kiválasztással

Anonymous · 2006. Aug. 3. (Cs), 08.51
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnék több fájlt feltölteni egyszerre PHP-vel?


Köszi
 
1

több input

zsepi · 2006. Aug. 3. (Cs), 09.00
kliens oldalon több <input type="file"> urlap mezot hasznalsz, majd szerver oldalon (php) vegigmesz a $_FILES tombon
2

Több

Anonymous · 2006. Aug. 3. (Cs), 09.32
Nem lehet mondjuk úgy megoldani valahogy hogy többet tudjunk kijelölni egyszerre?
3

hogymi?

__Ferus · 2006. Aug. 3. (Cs), 10.39
Ha te ezt most úgy érted hogy amikor a tallózás gombra kattint a user és CTRL vagy SHIFT-el több fájlt jelöl ki akkor azt mind feltöltse a php, akkor felejtsd el:)
/Nem is endegnek több filet kijelölni:P/
Tulajdonképpen senki nem gátol meg benne hogy írj egy böngészőt, meg egy webszervert, meg ki tudja még mit, hogy ez müködjön...
4

Java

kisstoth · 2006. Aug. 3. (Cs), 12.04
Csatlakozom az előttem lévőkhöz, a PHP önmagában kevés egy ilyen megoldáshoz. Viszont már találkoztam Java-s megvalósítással, pl. a Web Konferencia képgalériája is nyújt ilyen funkciót az adminoknak (Gallery Remote Applet - http://gallery.menalto.com/).
5

nem a php kevés, hanem a szabvány nem engedi

zsepi · 2006. Aug. 3. (Cs), 12.14
Csak hogy pontosan fogalmazzunk: nem a PHP kevés hozzá, hanem a böngészők, illetve még pontosabban a működésük alapjául szolgáló szabványok ((X)HTML), mert nem engedik, hogy egy file típusú input-ba több fájlt tegyünk. Lehet, hogy az XForms vagy a HTML5 ilyet is fog tudni, de nem követem a fejleményeket. Ennek a szerver oldali feldolgozáshoz az ég egy adta világon semmi köze sincs.
7

pontosítsunk

kisstoth · 2006. Aug. 3. (Cs), 15.51
Nem akarok flamelni, de én azt írtam, hogy jelenleg - figyelembe véve a jelenleg elérhető eszközöket -, nem elég, "kevés" önmagában a PHP egy ilyen alkalmazás elkészítéséhez. Nem azért, mert nem képes több fájlt fogadni ($_FILES tömbön végigmész), hanem igen, azért, mert jelenleg még nem támogatják a szabványok.
8

nem flame, kliens képességek

zsepi · 2006. Aug. 3. (Cs), 16.49
nem flame gyanús. csak azt gondoltam tisztázni, hogy a kliens oldali technológia, ill. specifikáció a gond, azaz kliens, és nem szerver oldali a probléma, ergo a PHP-nak köze nincs az egészhez.
6

nekunk bevallt

dOMiNiS · 2006. Aug. 3. (Cs), 12.18
mi ezt hasznaltuk egy projectnel..