ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2006 - Fórum téma

július 8

Margin beállítása H2,3 elemeknél

lamase · 2006. Júl. 8. (Szo), 13.22
Olvastam a cikkeket a weblaboron de sehol nem találtam erre választ. H2 elemeim után és elött van egy hatalmas margin, ezt hogy lehetne megszüntetni? margin-bottom: -1em -el működik, de az utolsó elemből levág egy kis darabot így a szöveg nem látszik. Na meg mi az a em? Eddig csak pixelről hallottam.

Elvesztett jelszó elméletben

Anonymous · 2006. Júl. 8. (Szo), 10.30
Sziasztok!

Töröm a fejem hogy elvesztett jelszó esetén milyen módon lenne biztonságos az új jelszót eljuttatni a felhasználóhoz. Eddig a jelszavakat nem kódoltam, így nagyon egyszerű volt a felhasználóhoz tartozó jelszót elküldeni. Most viszont md5el kódolom. Hogy célszerű ezt megoldani? Köszönöm a válaszaitokat!!

Fórum admin gond

Anonymous · 2006. Júl. 8. (Szo), 08.13
Sziasztok!

Szeretném jóindulatotokat és a segítségeteket kérni. Örököltem egy php-s Fórumot. Ennek mintájára ugyanazon tárhelyszolgáltatónál, de más weblapon elkezdtem felépíteni egy újat. A Php myadminban szépen elkészítettem a táblázatokat, illetve a tárhelyre feltöltöttem a szükséges fájlokat. Jelszót is cseréltem, hogy az új Fórumnak is meglegyen a MySql kapcsolata. Ígyhát megvan a Fórum oldala és admin lapja. Létrehoztam már témát és működik az üzenetküldés is.

Ami a problémám, hogyha belépek az oldal a Fórum adminba és akármelyik szerkesztési gombra nyomok kivág onnan. Mivel az eredeti Fórumon ilyen nincs biztos elfelejtettem valamit, csak egy rossz beállítás vagy ilyesmi lehet, de hiába töröm a buksim nem jövök rá mit szúrtam el.

Ötleteiteket szeretettel várom. Tisztelettel: Zsebi

július 8

Appserv telepítés után "Unable to service"

Anonymous · 2006. Júl. 7. (P), 23.34
Sziasztok !

Segítségeteket kérnép Appservet telepítem az Appache részel van gondom telepítés után Unable to service ÉS nemindul el... Ez valyon mitől lehet ? Köszönöm a segítséget kezdő vagyok még a témában!

Fórumom weblapja és mysql táblája is latin-2, mégsem jó

Anonymous · 2006. Júl. 7. (P), 23.22
Egy fórum írásába kezdtem, néhol elöjött az a probléma hogy a űő karakterek helyett kérdőjeleket látok. Az oldalon a charset=iso-8859-2, mysqlben a dbnek a kodolása latin2_general_ci, a tábláké, és a soroké is. Megfelelő párosítás a iso-8859-2 és a latin2_general_ci? Úgy hallottam ha minden azonos típusú nem lehet probléma, nálam mégis.. Javasolták hogy próbálkozzak utf8al, már elején elbukott az ötlet, amikor includeolt szövegek ékezetei helyett négyzeteket láttam.

Várom a válaszokat, köszönöm!

Cookie torlese bizonyos ido utan

Anonymous · 2006. Júl. 7. (P), 23.20
Sziasztok!
Van egy cookie amely bekerul a browszerbe, "Username" a neve es az "erteke" a felhasznalo neve.

A celja : Ha a felhasznalo ujra belep a lapra, mar nem kell kitoltse a login formot. A cookiet a kov. parancsal hozom letre:

setcookie('username', $_POST['username'], time()+1000000);

Most, hogy a felhasznalo beloginolt a lapra es kap egy welcome uzenetet, azt szeretnem, hogy ha eltelik 15 perc es a felhasznalo mar nem klikelt semmire a lapon, akkor jarjon le a cookie es a user loginoljon be ujra.

Nagyon nagy szuksegem lenne a segitsegetre, akarmilyen tanacs vagy kod jol jonne !

Koszonom !

Távoli weblap tartalmának lementése fopen()-nel?

Anonymous · 2006. Júl. 7. (P), 21.46
fiúk, a kérdésem az volna, hogy:

- adott egy http://valami.hu honlap és ennek a tartalmát szeretném .txt-ben menteni.
arra gondoltam, hogy:
1. fopen()-el megnyito
2. fgets-el kiolvasom soronknt
3. fputs-el beírom a .txt fájlba.

de nem megy a dolog.

Kód:
<?php
$lap=fopen("http://www.valami.hu","r");
         while (!feof($lap)) {
            $olvas=fgets($lap, 1024);
            print $olvas;
            fputs($olvas,"test.txt");
            }
      fclose($lap);
Ötletetek?
Vagy más módszer?

ASP vagy PHP - melyik mire jó?

Anonymous · 2006. Júl. 7. (P), 20.37
Mire jó az ASP? Miben jobb, mint a PHP (ha egyáltalán)? A Weblaboron miért nincs külön rovata, mint a PHP-s témáknak (gondolom, nem ok nélkül)? Hol használják? Van jövője? Segít az álláskeresésben? Érdemes PHP után megtanulni, vagy csak az időmet pocsékolom vele?

IP cím alapján adatszolgáltatás Németországban

Ronik · 2006. Júl. 7. (P), 18.26
Sziasztok!
Van egy kérdésem,remélem tud nekem valaki válaszolni.Van egy barátnöm,aki az újonnan megnyílt üzletét egy fórumon hirdette meg,aztán valaki küldött egy nem éppen hízelgö hozzászólást.Gondolom,az IP cím alapján,(amit ugye a szolgáltató valószínüleg megtart,) meg lehet találni ezt az illetöt.Na most arra lennék kíváncsi,szerintetek az IP címet kiadja-e a szolgáltató magánszemélynek is,vagy ügyvédnek,vagy csak a rendörségnek?Ja,és mindez németországban.Ismertek esetleg ilyen esetet?Hogy mit érdemel az a bünös...
Válaszaitokat elöre is köszönöm!

Login lap problémák

Anonymous · 2006. Júl. 7. (P), 13.15
Adott a kovetkező kód (egy login lap):

$login = mysql_query("SELECT * FROM register WHERE username='".$_POST['username']."' AND password='".crypt($_POST['password'],'pwd')."'");
$result = mysql_num_rows($login);

if (isset ($_POST['submit'])) {
  if ($result == 1) {
  print "A belepes megtortent";
  } else {
  print "Nem tudok belepni";
  }
}
?>

<form action="login.php" method="post">
Username:<br /><input type="text" name="username" size="30" maxlength="25" /><br />
Password:<br /><input type="password" name="password" size="30" maxlength=15" /><br />
<p><input type="submit" name="submit" value="Login" /></p>

</form>
</body>
</html>
Beirok például egy usernevet és egy jelszot amely létezik az adatbázisban akkor kiirja : "A belépés megtörtént".

Azt akarom, hogy miután kiirta a szöveget (a belépés megtörtént) a login mezök tünjenek el. Ha pedig hibásak az adatok (a usernev vagy password nem létezik) akkor ne tünjenek el a mezők.

Ezt meg tudnám oldani ha beirok egy exit() fugvényt a köv. sor után : print "A belépés megtörtént"; de ez nem megfelelő, mert megálitja a szkript müködését.

Kérek egy kis segitséget. Köszönöm!