ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 8, 2006 - Fórum téma

Hibaüzenetek elcsípése

jeti · 2006. Júl. 8. (Szo), 16.15
Sziasztok!

A freeweb-en van a tárhelyem és ott minden hibaüzenet megjelenik. Ezeket az üzeneteket egy fájlba szeretném menteni, megtiltani a megjelenítésüket és egy információ szegény hibaüzenetet kiírni. A beállításokat, persze nem tudom megváltoztatni... :-(
Ti hogy oldanátok meg ezt?
Írjak @-ot minden elé és állítsam össze darabonként az üzenet szövegét?
Milyen változóban/állandóban tárolódik pl.: a Warning! fvnev() ... in php/fajl/eleresiutvonal/fajl.php on line 19 szöveg?
 

Veszélyes az objektumközpontú programozás?

jeti · 2006. Júl. 8. (Szo), 16.00
Sziasztok!

Már egy jó ideje programozok PHP-ben, de eddig még soha sem használtam objektumokat. Tőletek hallottam, hogy milyen jó, ezért úgy gondoltam kipróbálom. Elővettem a könyvemet (Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt), odalapoztam az Objektumok fejezethez és teljesen meglepődtem!
„Az objektumközpontú programozás veszélyes. Megváltoztatja a programozásról való gondolkodásmódunkat és ha egyszer hatalmába kerít, nem tudunk tőle szabadulni.”
Húha! Ez most jó vagy rossz? A számítógépek 5. generációjába vezették be az Objektum orientált programozást, most a 6. generációban vagyunk.
- Tehát ez az alapja a modern programozásnak? vagy
- Egy régi túlhaladott, elavult technika?
Ahogy elolvastam nem tűnik, olyan ördöngösségnek. (pl.: a var változó definíció nagyon sok helyen van Pascal, Javascript...)
A végén ismét: ~ az objektumközpontú programozás megértése nélkül is jó PHP programozó válhat az emberből.
Előnyök: könnyű átlátható, újrahasznosítható és rugalmas forráskód.
Hátrányok: több erőforrás használat, más gondolkodásmód, amelytől nem szabadulhatunk. :-)
- A PHP5 is ezt az ágat erősíti. (Nem tudom miben több.) Tehát ez a világ legszuperebb dolga? vagy
- Állandóan nagy harc folyik az erőforrások használatának a lecsökkentésében érdekében. Erre pazaroljuk a drága időt?

Szóval az lenne a kérdésem: Tényleg veszélyes az objektumközpontú programozás? Vagy csak a könyv visel egy régebbi álláspontot?
Mivel csak egy könyvem van, ezért nem tudom összehasonlítani, hogy mennyire vegyem figyelembe a leírtakat. Szeretném a véleményeteket kérni ez ügyben. Előre is köszönöm a válaszotokat.
 

Margin beállítása H2,3 elemeknél

lamase · 2006. Júl. 8. (Szo), 13.22
Olvastam a cikkeket a weblaboron de sehol nem találtam erre választ. H2 elemeim után és elött van egy hatalmas margin, ezt hogy lehetne megszüntetni? margin-bottom: -1em -el működik, de az utolsó elemből levág egy kis darabot így a szöveg nem látszik. Na meg mi az a em? Eddig csak pixelről hallottam.
 

Elvesztett jelszó elméletben

Anonymous · 2006. Júl. 8. (Szo), 10.30
Sziasztok!

Töröm a fejem hogy elvesztett jelszó esetén milyen módon lenne biztonságos az új jelszót eljuttatni a felhasználóhoz. Eddig a jelszavakat nem kódoltam, így nagyon egyszerű volt a felhasználóhoz tartozó jelszót elküldeni. Most viszont md5el kódolom. Hogy célszerű ezt megoldani? Köszönöm a válaszaitokat!!
 

Fórum admin gond

Anonymous · 2006. Júl. 8. (Szo), 08.13
Sziasztok!

Szeretném jóindulatotokat és a segítségeteket kérni. Örököltem egy php-s Fórumot. Ennek mintájára ugyanazon tárhelyszolgáltatónál, de más weblapon elkezdtem felépíteni egy újat. A Php myadminban szépen elkészítettem a táblázatokat, illetve a tárhelyre feltöltöttem a szükséges fájlokat. Jelszót is cseréltem, hogy az új Fórumnak is meglegyen a MySql kapcsolata. Ígyhát megvan a Fórum oldala és admin lapja. Létrehoztam már témát és működik az üzenetküldés is.

Ami a problémám, hogyha belépek az oldal a Fórum adminba és akármelyik szerkesztési gombra nyomok kivág onnan. Mivel az eredeti Fórumon ilyen nincs biztos elfelejtettem valamit, csak egy rossz beállítás vagy ilyesmi lehet, de hiába töröm a buksim nem jövök rá mit szúrtam el.

Ötleteiteket szeretettel várom. Tisztelettel: Zsebi