Archívum - Júl 18, 2006 - Fórum téma
Több tábla létrehozása PHP kódban
PHP-vel a köv. képpen hozzom létre a register táblát
Most létre akarok hozni egy másik táblát. Mit kéne hozá füzni a fenti kódhoz?
Köszönöm
■
<?php
mysql_query('CREATE TABLE register (
user_id INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
username VARCHAR(25) NOT NULL,
password VARCHAR(15) NOT NULL,
email VARCHAR(50) NOT NULL,
validate VARCHAR(50) NOT NULL,
forgetpwd VARCHAR(50) NOT NULL,
date_entered DATETIME NOT NULL)');
Most létre akarok hozni egy másik táblát. Mit kéne hozá füzni a fenti kódhoz?
Köszönöm
Uzenet kuldes felhasznaloknak
Szeretnek uzenetett kuldeni egy admin laprol a regisztralt felhasznaloknak.
Ezeket az uzeneteket mysql-ben szeretnem tarolni.
Minden regisztralt felhasznalo egy csoport tagja (Alapertelmezeten "Registered User" csoport).
Azt szeretnem megoldalni, hogy csak egy felhasznalonak kuldjek uzenetet, vagy az oszes felhasznalonak amely benne van a "Registered User" csoportban.
Szuksegem van mindenfele tanacsra, hogyan lehet ezt a megoldani. Jelenleg nincs semmi a MySQL adatbazisban ami csoportokra utal. Letre kell hozak kulon mezot minden csoportnak ? Tovabba mint kene csinalni ?
Koszonom !
■ Ezeket az uzeneteket mysql-ben szeretnem tarolni.
Minden regisztralt felhasznalo egy csoport tagja (Alapertelmezeten "Registered User" csoport).
Azt szeretnem megoldalni, hogy csak egy felhasznalonak kuldjek uzenetet, vagy az oszes felhasznalonak amely benne van a "Registered User" csoportban.
Szuksegem van mindenfele tanacsra, hogyan lehet ezt a megoldani. Jelenleg nincs semmi a MySQL adatbazisban ami csoportokra utal. Letre kell hozak kulon mezot minden csoportnak ? Tovabba mint kene csinalni ?
Koszonom !
Felhasználó név bekérés és adat szerkesztés űrlapok egy PHP fájlban
Sziasztok.
Szeretnek egy olyan szkriptet kesziteni amit ha elinditok megjelenit egy mezot, es ebben a mezoben beirok egy usernevet.
Ha a user letezik az adatbazisban akkor szeretnek egy masik urlapot megjeleniteni, ahol lathatom es szerkezthetem a user adataid (mint adminisztrator).
Itt a gond az, hogy ket urlapot kell hasznalni egyik megjeleniti az elso kockat ami keri a usernevet a masik tartalmaza a szerkeztheto adatokat (kockakat).
A szkript elejen amikor a felhasznalo beirja a usernevet es a szript megtalalja ezt a usert, nem szeretnem atiranyitani a felhasznalot egy masik lapra, en azt szeretnem, hogy elojojon egy uj urlap.
En valami ilyesmit probaltamNem tudom mennyire lehet kobogozni a kodomat, de valami olyasmit akartam megoldani mint fent.
A lap egy control panelbe lesz hasznalva.
Tudnatok adni valami otleteket, esetleg kesz peldakat?
Koszonom !
■ Szeretnek egy olyan szkriptet kesziteni amit ha elinditok megjelenit egy mezot, es ebben a mezoben beirok egy usernevet.
Ha a user letezik az adatbazisban akkor szeretnek egy masik urlapot megjeleniteni, ahol lathatom es szerkezthetem a user adataid (mint adminisztrator).
Itt a gond az, hogy ket urlapot kell hasznalni egyik megjeleniti az elso kockat ami keri a usernevet a masik tartalmaza a szerkeztheto adatokat (kockakat).
A szkript elejen amikor a felhasznalo beirja a usernevet es a szript megtalalja ezt a usert, nem szeretnem atiranyitani a felhasznalot egy masik lapra, en azt szeretnem, hogy elojojon egy uj urlap.
En valami ilyesmit probaltam
if (isset($_POST['submit'])) {
} else {
if (isset($_POST['result'])) {
}
A lap egy control panelbe lesz hasznalva.
Tudnatok adni valami otleteket, esetleg kesz peldakat?
Koszonom !