Archívum - Júl 2006 - Fórum téma
július 3
Ékezet helyett õ forma MySQL UPDATE esetén
Sziasztok!
Mysql 4.0.20 -t használok, php4 el, DBTools-al. Van egy kis táblám A és B mezővel. ISO latin2. 'A' mezőbe be INSERT-elek egy 'ő' vagy egy 'ű' betűt. Tökéletesen megjelenik. Abban az esetben ha 'B' mezőbe UPDATE-elek egy ugyanilyen(ő v. ű) betűt akkor 'A' mező tartalma átváltozik õ re vagy &# 251; re. Ha kitörlöm 'B' mező tartalmát akkor 'A' mező vissza áll az eredeti betűre (ő v. ű). Persze ez keresésnél gondot okoz. Valami ötelet esetleg arra nézve hogy ez miért is van? Előre is köszi.
■ Mysql 4.0.20 -t használok, php4 el, DBTools-al. Van egy kis táblám A és B mezővel. ISO latin2. 'A' mezőbe be INSERT-elek egy 'ő' vagy egy 'ű' betűt. Tökéletesen megjelenik. Abban az esetben ha 'B' mezőbe UPDATE-elek egy ugyanilyen(ő v. ű) betűt akkor 'A' mező tartalma átváltozik õ re vagy &# 251; re. Ha kitörlöm 'B' mező tartalmát akkor 'A' mező vissza áll az eredeti betűre (ő v. ű). Persze ez keresésnél gondot okoz. Valami ötelet esetleg arra nézve hogy ez miért is van? Előre is köszi.
július 3
Mezoknek az allapotat kell lementeni
Szuksegem van egy kis segitsegre.
Nem tudom pontosan, hogyan irjam le a problemat de megprobalom reszletesen!
Van egy PHP oldal amely regisztraciora szolgal. Tobb mezot ki kell tolteni ahoz, hogy valaki regisztralja magat az adatbazisba.
Amikor megnyomom a SUBMIT gombot a lapon akkor PHP elenorzi ha a "Username" kissebb mint 3 betu, ugyanezt teszi a mail mezovel, es elenorzi ha a jelszo minimun 8 karakter, maskeppen hibat fog jelezni.
A kod:
if (isset ($_POST['submit'])) {
$problem = FALSE;
if (strlen($_POST['username'] < 3 )) {
$problem = TRUE;
print '<p>A felhasznalo neve tul rovid</p>';
}
if (strlen($_POST['email']) < 3) {
$problem = TRUE;
print '<p>Az email cim tul rovid !</p>';
}
if (strlen($_POST['password']) < 8) {
$problem = TRUE;
print '<p>A jelszo nem lehet kisebb mint 8 karakter!</p>';
}
}
if (!$problem) {
print 'A regisztracio sikeres';
} else {
print 'A regisztracio nem sikerult';
}
<form action="register.php" method="post">
Username:<br /><input type="text" name="username" size="30" maxlength="25" /><br />
Email:<br /><input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" /><br />
Password:<br /><input type="password" name="password" size="30" maxlength="15" /><br />
<p><input type="submit" name="submit" value="Regisztral" /></p>
Most ha belep egy felhasznalo a lapra, egy olyan user nevet kell valaszon amely hosszab mint 3 betu. Ha ez nem tejesul akkor a kov. hiba uzenet fogadja -> A felhasznalo neve tul rovid.
Szeretnem ha le tudnam menteni a "Username" es az "Email" mezok allapotat. Azt szeretnem elerni peldaul, hogy ha a Usernev megfelel (monjuk 5 betus) de az e-mail mezo kisseb mint 3 betu akkor a felhasznalo ne keljen beirja ujbol a Usernevet csak az E-mailt cimet.
Ha jol tudom ezt valahogy HTML-be kell elohivni az input value="" dologal.
Kerem ha lehet akkor segitsetek. Nagyon sokat kinlodtam es szuksegem van egy kis segitsegre, kezdo vagyok.
User
Elnezest kerek a forum moderatortol, hogy ma ketszer irok mar :)
Nem tudom pontosan, hogyan irjam le a problemat de megprobalom reszletesen!
Van egy PHP oldal amely regisztraciora szolgal. Tobb mezot ki kell tolteni ahoz, hogy valaki regisztralja magat az adatbazisba.
Amikor megnyomom a SUBMIT gombot a lapon akkor PHP elenorzi ha a "Username" kissebb mint 3 betu, ugyanezt teszi a mail mezovel, es elenorzi ha a jelszo minimun 8 karakter, maskeppen hibat fog jelezni.
A kod:
if (isset ($_POST['submit'])) {
$problem = FALSE;
if (strlen($_POST['username'] < 3 )) {
$problem = TRUE;
print '<p>A felhasznalo neve tul rovid</p>';
}
if (strlen($_POST['email']) < 3) {
$problem = TRUE;
print '<p>Az email cim tul rovid !</p>';
}
if (strlen($_POST['password']) < 8) {
$problem = TRUE;
print '<p>A jelszo nem lehet kisebb mint 8 karakter!</p>';
}
}
if (!$problem) {
print 'A regisztracio sikeres';
} else {
print 'A regisztracio nem sikerult';
}
<form action="register.php" method="post">
Username:<br /><input type="text" name="username" size="30" maxlength="25" /><br />
Email:<br /><input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" /><br />
Password:<br /><input type="password" name="password" size="30" maxlength="15" /><br />
<p><input type="submit" name="submit" value="Regisztral" /></p>
Most ha belep egy felhasznalo a lapra, egy olyan user nevet kell valaszon amely hosszab mint 3 betu. Ha ez nem tejesul akkor a kov. hiba uzenet fogadja -> A felhasznalo neve tul rovid.
Szeretnem ha le tudnam menteni a "Username" es az "Email" mezok allapotat. Azt szeretnem elerni peldaul, hogy ha a Usernev megfelel (monjuk 5 betus) de az e-mail mezo kisseb mint 3 betu akkor a felhasznalo ne keljen beirja ujbol a Usernevet csak az E-mailt cimet.
Ha jol tudom ezt valahogy HTML-be kell elohivni az input value="" dologal.
Kerem ha lehet akkor segitsetek. Nagyon sokat kinlodtam es szuksegem van egy kis segitsegre, kezdo vagyok.
User
Elnezest kerek a forum moderatortol, hogy ma ketszer irok mar :)
Return-Path beállítása PHPMailer IsMail metódusát használva
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a PHPMailerrel küldött IsMail() típusú levelekben, hogyan lehet beállítani a Return-path-ot!
A ReplyTo az ok, de ha nem tud a levél célba érni (tele a postafiók, vagy namlétező a cím) akkor az adminisztrátori címre megy vissza, nem a feladó címére! Természetesen a feladó címe valós és működő!
Várom észrevételeiteket,
s_volenszki
■ Azt szeretném kérdezni, hogy a PHPMailerrel küldött IsMail() típusú levelekben, hogyan lehet beállítani a Return-path-ot!
A ReplyTo az ok, de ha nem tud a levél célba érni (tele a postafiók, vagy namlétező a cím) akkor az adminisztrátori címre megy vissza, nem a feladó címére! Természetesen a feladó címe valós és működő!
Várom észrevételeiteket,
s_volenszki
Felhasználónév és email cím meglétének ellenőrzése regisztrációkor
Sziasztok!
Letrehoztam egy PHP oldalt, ahol adatokat taplalok be mySQL adatbazisba.
Az adatok amiket beviszek adatbazisba :
- username
- email
- passoword
- confirm password
Ha egy felhasznalo regisztral az oldalon es letezik mar a usernev akkor a szkript kiirja, hogy a felhasznalo letezik az adatbazisba.
Ezt a kodot hasznalom :
$find_username = mysql_query("SELECT username FROM register WHERE username = '".varCheck($_POST['username'])."'");
$duplicate_username = mysql_num_rows($find_username);
if ($duplicate_username == 0){
// felhasznalo hozaadva
} else {
// ez a felhasznalo mar letezik az adatbazisban
}
Szeretnem ezt megoldani e-mail szamara is, ha mar letezik az e-mail cim az adatbazisba akkor jelentse!
Mit kene csinalni ? Ugyanezt a kodot megirni e-mail szamara is, vagy lehet kicsit egyszerusiteni ?
Koszonom !
■ Letrehoztam egy PHP oldalt, ahol adatokat taplalok be mySQL adatbazisba.
Az adatok amiket beviszek adatbazisba :
- username
- passoword
- confirm password
Ha egy felhasznalo regisztral az oldalon es letezik mar a usernev akkor a szkript kiirja, hogy a felhasznalo letezik az adatbazisba.
Ezt a kodot hasznalom :
$find_username = mysql_query("SELECT username FROM register WHERE username = '".varCheck($_POST['username'])."'");
$duplicate_username = mysql_num_rows($find_username);
if ($duplicate_username == 0){
// felhasznalo hozaadva
} else {
// ez a felhasznalo mar letezik az adatbazisban
}
Szeretnem ezt megoldani e-mail szamara is, ha mar letezik az e-mail cim az adatbazisba akkor jelentse!
Mit kene csinalni ? Ugyanezt a kodot megirni e-mail szamara is, vagy lehet kicsit egyszerusiteni ?
Koszonom !
3 hasábos layout kicsit másképp
Üdv,
Az alábbi problémám van, amit táblákkal meg tudok oldani, de (
3 hasábot szeretnék kialakítani úgy, hogy a két szélső egyenlő széles legyen, a középső pedig fix. Az egész pedig kitöltse a teljes szélességet.
Valahogy így:Már kb 2 napja próbálkozok, végignéztem két tucat layout template-t, de erre a problémára nem találtam megoldást. :S
Ha valaki találkozott hasonló problémával, és meg tudja mondani, ilyet hol találok, azt előre is köszönöm.
■ Az alábbi problémám van, amit táblákkal meg tudok oldani, de (
div
+css
)-sel sehogy sem:3 hasábot szeretnék kialakítani úgy, hogy a két szélső egyenlő széles legyen, a középső pedig fix. Az egész pedig kitöltse a teljes szélességet.
Valahogy így:
| *px | 700px | *px |
Ha valaki találkozott hasonló problémával, és meg tudja mondani, ilyet hol találok, azt előre is köszönöm.
Fórum beépítése
Helló
Az oldalamra egy fórumot szeretnék beépíteni.Letöltöttem egy késsz fórum forráskódot.De a tudományom itt cserben hagyott.Hogyan tudnám beintegrálni?
Kössz
■ Az oldalamra egy fórumot szeretnék beépíteni.Letöltöttem egy késsz fórum forráskódot.De a tudományom itt cserben hagyott.Hogyan tudnám beintegrálni?
Kössz
mysql egy másik gépen a belső hálón?
Adott egy szerver amely a net felől elérhető de nincs rajta mysql (nem is lesz/ lehet) viszont a belső hálón van egy másik gép (debian) amelyen fut egy mysql server telepítésnél normális esetben hogyan kell a Server elérését megadni, hogy lássam/használjam a másik gépen lévő mysql-t melyik az alapértelmezett port amelyiken elérhetem?
■ Változó átadása linkben
Sziasztok,
A a gondom, hogy linkben szeretnék változót átadni, így:
valami.php?x=$érték
Az a hiba, hogy a valami.php így nem nem foglalkozik az "x" változómmal. Ha "get"-el adom át, akkor a címsorban látom, hogy ott a változóm értékkel együtt de használni nem használja.
Viszont ha ezt a linket egy form-mal helyettesítem, akkor működik a dolog, csakhát ugye nem szép megoldás, hogy minden link helyén egy gomb van.
Itt egy kiragadott példa:
tehát ezt szeretném csinálni:
<td><a href=\"valami.php?x=$value\">$egysor[1]</td>
de ez nem működik, így helyette ezt csinálom:
<td><form method=\"post\" action=\"valami.php\"><input type=\"hidden\" name=\"mut\" value=\"$egysor[1]\"><input type=\"submit\" name=\"Submit\" value=\"$egysor[1]\"></form></td>
Van ötletetek?
Kösz
Zsolt
■ A a gondom, hogy linkben szeretnék változót átadni, így:
valami.php?x=$érték
Az a hiba, hogy a valami.php így nem nem foglalkozik az "x" változómmal. Ha "get"-el adom át, akkor a címsorban látom, hogy ott a változóm értékkel együtt de használni nem használja.
Viszont ha ezt a linket egy form-mal helyettesítem, akkor működik a dolog, csakhát ugye nem szép megoldás, hogy minden link helyén egy gomb van.
Itt egy kiragadott példa:
tehát ezt szeretném csinálni:
<td><a href=\"valami.php?x=$value\">$egysor[1]</td>
de ez nem működik, így helyette ezt csinálom:
<td><form method=\"post\" action=\"valami.php\"><input type=\"hidden\" name=\"mut\" value=\"$egysor[1]\"><input type=\"submit\" name=\"Submit\" value=\"$egysor[1]\"></form></td>
Van ötletetek?
Kösz
Zsolt
július 1
Hivatalos látogatottság számláló beállítása
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
elvileg elkészült a weboldalam, és szeretném ha a cégek hírdetnének rajta
de ugye ehez kell hivatalos látogatottság számláló...
Ti melyiket tudjátok ajánlani?
És hogy kell jól beállítani és elhelyezni az oldalon ugyan is ehez nem értek...
előre is köszönöm
Ha lehet akkor ingyenes legyen.
■ Lenne egy kérdésem:
elvileg elkészült a weboldalam, és szeretném ha a cégek hírdetnének rajta
de ugye ehez kell hivatalos látogatottság számláló...
Ti melyiket tudjátok ajánlani?
És hogy kell jól beállítani és elhelyezni az oldalon ugyan is ehez nem értek...
előre is köszönöm
Ha lehet akkor ingyenes legyen.
Adattárolás és mail() sem megy lokálisan űrlap submitra
Localhoston APM kombót telepítettem ... a legtöbb dolgot sikeresen beállítottam .... megy a kapcsolódás kiolvasás (pontosan úgy mint a netes tárhelyemen) ám a formokból bepostolásnál minden hiba üzenet nélkül tűnik el az adat ... azaz rámegyek a submit gombra és minthajól végezte volna dolgát ugrik a submit utáni oldalra (redirect) ám az adatok nem kerülnek az adatbázisba ... a dolog érdekessége, hogy minden tárhelyemen mennek ezek az engine-im azaz nem abban van a hiba - hiba üzenetet nemkapok pedig van "else die-om" mivel egy reinstall után sem veszi fel az értékeket így gondoltam beállítási hibára, ám megoldanom nem sikerült ... továbbá a mail függvény sem hajtódik végre azaz nem kap értéket a formoktól ... baromi érdekes pedig mindkettőben van hibajelentés ...
■