ugrás a tartalomhoz

3 hasábos layout kicsit másképp

Anonymous · 2006. Júl. 2. (V), 16.54
Üdv,

Az alábbi problémám van, amit táblákkal meg tudok oldani, de (div+css)-sel sehogy sem:

3 hasábot szeretnék kialakítani úgy, hogy a két szélső egyenlő széles legyen, a középső pedig fix. Az egész pedig kitöltse a teljes szélességet.
Valahogy így:

|  *px  |   700px   |  *px  |
Már kb 2 napja próbálkozok, végignéztem két tucat layout template-t, de erre a problémára nem találtam megoldást. :S

Ha valaki találkozott hasonló problémával, és meg tudja mondani, ilyet hol találok, azt előre is köszönöm.
 
1

Szokatlan

Jano · 2006. Júl. 2. (V), 17.48
Kicsit szokatlan elrendezés, általában pont a szélső oszlopok szoktak fix szélességűek lenni. Kérdés: valódi tartalommal teli oszlop a két szélső vagy igazából csak valamilyen grafikának kell ott szerepelnie és csak középen van tartalom?
2

szokatlan, valóban...

Anonymous · 2006. Júl. 2. (V), 21.47
Azt hiszem rátapintottál a lényegre, csak a grafikának kellene a két szélső hasáb. Azt szeretném / szerettem volna megoldani, hogy a bal hasábban jobbra, a jobb hasábban balra legyen igazítva a háttérkép.
3

gondoltam

Jano · 2006. Júl. 2. (V), 23.05
Nézd meg, hogy itt a Weblaboron hogyan van megoldva a háttérkép! Van egy jó széles kép aminek a közepén a tartalom oszlopnak megfelelő helyen fehér rész van, attól balra a bal oldali minta, jobbra pedig a jobb oldali minta. Ez a csík a background-position CSS tulajdonsággal van középre igazítva és background-repeat segítségével van megoldva a lefelé ismétlődés.
4

muszaj kulon?

ashnur · 2006. Júl. 3. (H), 03.42
milyen szeles az a grafika aminek a szeleken ott kell lennie?
nem ismetelheto esetleg? vagy nincs olyan resze ami ismetelheto es csak a belso/tartalom dobozzal ahol erintkezik ott van valami arnyek, vagy keret ?
ilyenkor egy picit tud segiteni ha valami konkretabbat mutatsz. neha nem az a legjobb megoldas ami elsore leesik, pl. ez utobbi eset volt velem mar es ott az egesznek egy hatteret pakoltam es a containernek betettem a ket szelt gifkent hogy a kozepe atlatszo volt :).
5

egy hasábos

Bártházi András · 2006. Júl. 3. (H), 06.47
Ez egy 1 hasábos layout - a hasábok számításakor a grafikai elemeket nem, csak a tartalmi elemeket szokás beszámítani a hasábok számába. A táblázatos oldalfelépítésnél megszokott módon közelítetted meg a kérdést, de ebben az esetben nem így kell: az a kérdés, hogy az egy hasáb mögé hogyan lehet odabűvészkedni azt a háttérképet.