ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2006 - Fórum téma

július 13

RSS megjelenítése PHP-vel

Anonymous · 2006. Júl. 13. (Cs), 12.45
Sziasztok!

Egy RSS forrást szeretnék megjeleníteni egy PHP oldalon.
Kell ehhez valami feldogozó, vagy esetleg a PHP alapból tudja? Van rá esetlekg valami fgv?

Ajax és a charset

suhajdab · 2006. Júl. 13. (Cs), 12.25

Apache 2 szerver Proxy mögül... hogyan?

pErMiKe · 2006. Júl. 13. (Cs), 11.59
Szewasztok!

A problémám az lenne, hogy sikeresen megküzdöttem az apache és a php beállitásaival, viszont "nem tud kimenni a php a netre".
Ezt úgy értem, hogy se fopen-el se fsockopen-el nem tudok megnyitni távoli fájlt, és ez valószínű azért van mert proxy-n keresztül megy a net idebent.

Van erre valahol beállítás (apache, vagy php.ini, bármi) ahol meg tudom neki adni hogy proxy-n keresztül menjen?

előre is köszi!

Üdv, SamY

váratlan kiléptetés

Fedor · 2006. Júl. 13. (Cs), 11.41
Sziasztok!

A következő problémával szembesültem: a beléptető rendszeremben ha a user a megfelelő névvel és jelszóval lép be, akkor generálok egy számsort, amit egyrészt a letárolok a user adatbázis rekordjába, másrészt eltárolok egy cookie-ban imígyen:

<?php
setcookie( "session_id" , $_GET[num] , 0 );
?>
A védett oldalak mindegyike azzal kezdődik, hogy ellenőrzi, létezik -e olyan felhasználó, akinél ez a számsor szerepel. Időkorlát nincs. Kilépés:

<?php
setcookie("session_id","",time()-60,"","",0);
?>
Vagy pedig a böngésző bezárása. Ez a tesztszerveremen csodásan működik, sőt, az élesen is, egy kis bibivel. Több user visszajelezte, hogy teljesen véletszerű módon a rendszer kilépteti őket. Hibaüzenet nincs, egy konkrét link vagy parancs, amihez köthető lenne, nincs. Számomra egyelőre rejtély, annak viszont kínos.

Tapasztalt már valaki hasonlót, vagy van tippetek, hogy mi lehet ez, és hogy lehetne megszünteni?

Előre is köszi a segítséget.

Üdv,
Fedor

Tervezési mintákkal teletűzdelt PHP gyorsítása

zottty · 2006. Júl. 13. (Cs), 07.53
Sziasztok!

Egy barátommal régóta fejlszetek egy keretrendszert, ami elég összetett és szét van tervmintázva ( Absztrakt gyárak, összetételek, egykék, ősosztályok MVC-hez ). Ennek az az ára, hogy egy oldal legenerálásához ~20 osztályt kell példányosítani, persze jó sok öröklődéssel.

Az oldal befordítása ~5 másodpercet vesz igénybe egy egész komoly szerveren. Érdekes, de a futási idő 0.5 mp alatt marad. Mögé tettem egy eacceleratort, ez levitte a forditási időt 2 sec-re.

A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka, hogy ennyire lassú a fordítás és hogyan lehetne ezt gyorsítani.

Annyi még fontos lehet, hogy minden egyes include az __autoload függvényen keresztül valósul meg.

Segítsetek kérlek!

zottty

Hivatkozás egy szinttel feljebb lévő fájlra

hirlapom · 2006. Júl. 13. (Cs), 01.40
Egy amatőr kérdés:
Ha a php-m egy "bla" könyvtárban van
És a gyökérben van egy "blabla" könyvtáram amiben lévő fájlt akarom módosítani, akkor hogyan kell rá hivatkozni? (../blabla/akrmi.xml) ???

exec() fv. futtatási gondok

breakline · 2006. Júl. 13. (Cs), 00.38
Sziasztok

Szeretnék php-ből egy python szkriptet lefuttatni (MS XP alatt) (csak az érdekesség kedvéért), de nem kapok vissza semmi értéket (csak a kimenetre írtam egyelőre).
A php-file:

<?php
$command = "c:/Main/Programs/Python/python enyem.py";
$array=array();
exec ($command,$array);
print_r($array);
?>
A Python file:
a=10
print a

Meg is jelenik egy dos ablak (ami gondolom azt jelenti h a szkript lefut), de a php nem kap vissza adatot. Simán lefuttatva a parancsot működik.

Van esetleg valami ötletetek?

üdv
BL

július 12

inktomisearch melyik kereső robotja?

s_volenszki · 2006. Júl. 12. (Sze), 20.54
Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy az inktomisearch az kinek a botja?

s_volenszki

ISO-8859-2-ben nem jó az oldalam, UTF-8 segíteni fog?

Anonymous · 2006. Júl. 12. (Sze), 20.15
1. Valamelyik nap olvastam itt hogy valakinek problémája van az ékezettel. Velem is ez a helyzet, a vicc hogy latin2_general_ci-t használok a dbben mindenhol, a dokumentumban pedig meta iso-8859-2-t. Egyik tárhelyemen nagyon rosz a helyzet, űő helyett ? jelenik meg. A másik tárhelyen régebbi mysql, php, phpmyadmin van ott minden megfelelően működik. Mi lehet itt a baj?

2. Tegyük fel ha áttérek utf8ra akkor minden problémám megoldódik. Jó ez a megállapítás? Hogy kellene neki kezdenem, átírom a html dokumentumaimban utf8ra a jelenlegi beállítást? DB-ben láttam van minden utf8_general_ci, hungarian_ci, stb. Itt mire kellene állítanom? Amit php echo val iratok ki az ugye nincs még utf8ra kódolva, így azon a helyen ahova includolom hibásan jelenik meg a szöveg. Ezt milyen módon lehet kiküszöbölni?

3. Hír scriptemet fejlesztgettem, és észrevettem egy bugot, a cím mező htmlentities fgv-el kerül az adatbázisba, így nem is probléma. (ezzel a fgv-el még az első számú tárhelyen is jól jelenik meg az ékezet) De ha szerkeszteni szeretném a hír címét, és mondjuk belerakok egy ! jelet és elmentem, akkor úgyanúgy végigmegy a ccímen a htmlentities mielött frissülne, így az ékezet nem ?jelként, se nem rendesen űőként jelenik meg, hanem a html kódként. (vmi &otilde, vagy hasonló)

Várom a témával kapcsoaltban az okosok véleményét, mint látható én nem tartozom ezek táborába, ezért szeretnék kis fejtágítást. Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

kupaliskonz.sk: IE-ben szétcsúszik minden.... miért?

netman · 2006. Júl. 12. (Sze), 18.35
üdv.

Belefáradtam már a sok kínlódásba, inkább szakikhoz fordulok... Rátok gondolok, kedves weblabor.hu olvasók :)

A problémám a következő:
Az aktuális projektomon (http://www.kupaliskonz.sk/demo/page.php?lang=sk&site=bp&page=info) dolgozgatok, firefox-szal szépen is megy minden... a blokkok gyönyörűen a helyükön vannak, pontosan ott, ahova terveztem öket... viszont az a fránya rohadt IE összecsúnyít mindent...

miért?? ha tudja valaki a megoldást - mert nekem foggggggalmam sincs - akkor legyen olyan kedves és írja meg nekem...

előre is köszöni a segítséget egy IE gyülölő designer
Matkovský Péter // netman.sk