Archívum - Júl 2006 - Fórum téma
július 7
Átlátszó hátterű GIF mivel hozható létre?
Sziasztok!
Már régebben is láttam olyan képeket, amelyeknek nem volt hátterük, és nem tudtam milyen programmal, vagy képformátummal csinálják. Aztán amikor flash fórumokban kezdtem böngészni, találtam egy olyan feladatot, amikor átlátszó hátterű gif-et kellett alkalmazni.
Ha tudja valaki, hogy kell ilyet készíteni, vagy milyen formátum, vagy tudja milyen programot kell hozzá használni az legyenszíves, és írja meg.
Nem tudom mennyire voltam egyértelmű, de azért előre is köszönöm!
■ Már régebben is láttam olyan képeket, amelyeknek nem volt hátterük, és nem tudtam milyen programmal, vagy képformátummal csinálják. Aztán amikor flash fórumokban kezdtem böngészni, találtam egy olyan feladatot, amikor átlátszó hátterű gif-et kellett alkalmazni.
Ha tudja valaki, hogy kell ilyet készíteni, vagy milyen formátum, vagy tudja milyen programot kell hozzá használni az legyenszíves, és írja meg.
Nem tudom mennyire voltam egyértelmű, de azért előre is köszönöm!
combobox, minden böngészőben működő
Hali!
Tud valaki olyan comboboxról ami minden böngészőben jól működik? (combobox alatt olyan select -et értek, aminek lehet új értéket is adni)
Kösz,
M
■ Tud valaki olyan comboboxról ami minden böngészőben jól működik? (combobox alatt olyan select -et értek, aminek lehet új értéket is adni)
Kösz,
M
július 6
SQL lekérést károsító hibák lekezelése
Sziasztok!
Van egy táblám tele adatokkal. Az első mező (id) integer típusú, index és automatikusan nő az értéke új adatoknál. GET-es kérelem formájában megkapja a sorszámot (id-et), hogy mit jelenítsen meg. Ezzel csak akkor vagyok gondban, ha eljátszom az oldalt megbontó, rosszindulatú látogatót...
Mondjuk, kézzel azt írja be, hogy: index.php?valami=14h24
1. megoldáskimenet: megjelenik a 14. sor adatai
2. megoldáskimenet: Hiba! 1054: Unknown column '14h24' in 'where clause'
Ez persze a leegyszerűsített vázlat...
Mi lenne a legjobb megoldás?
Szűrjek meg minden egyes változót? 1054 hibához rendeljek egy olyan üzenet, mintha nem adatna vissza semmit se a lekérés?
Érdemes 4 fokozatú hibaüzenet rendszert bevezetni?
Jelenleg van: tájékoztató üzenet, hibaüzenet, kritikus hibaüzenet
Legyen-e: „hacker” üzenet (ez nem a program hibája és egy normális felhasználó sem tudna ilyet produkálni)
■ Van egy táblám tele adatokkal. Az első mező (id) integer típusú, index és automatikusan nő az értéke új adatoknál. GET-es kérelem formájában megkapja a sorszámot (id-et), hogy mit jelenítsen meg. Ezzel csak akkor vagyok gondban, ha eljátszom az oldalt megbontó, rosszindulatú látogatót...
Mondjuk, kézzel azt írja be, hogy: index.php?valami=14h24
1. megoldás
"SELECT * FROM tabla WHERE id=’".$valami."’"
2. megoldás
"SELECT * FROM tabla WHERE id=".$valami
Ez persze a leegyszerűsített vázlat...
Mi lenne a legjobb megoldás?
Szűrjek meg minden egyes változót? 1054 hibához rendeljek egy olyan üzenet, mintha nem adatna vissza semmit se a lekérés?
Érdemes 4 fokozatú hibaüzenet rendszert bevezetni?
Jelenleg van: tájékoztató üzenet, hibaüzenet, kritikus hibaüzenet
Legyen-e: „hacker” üzenet (ez nem a program hibája és egy normális felhasználó sem tudna ilyet produkálni)
Mit jelent a dump magyarul?
fiúk, sokszor hallottam azt a kifejezést, hogy: dump-old ki vagy csinálj egy dump-ot.
Ez mit jelent magyarul?
Kösz
■ Ez mit jelent magyarul?
Kösz
Felhasznalo torlese bizonyos ido utan
Egy mySQL adatbazisba taplalok be adatokat PHP segitsegevel.
A tablaban van egy olyan oszlop amelynek a neve date_entered.
Amikor egy user regisztralodik az oldalon a date entered oszlopban megjelenik mikor regisztralodot.
pl.
2006-07-06 07:25:49
A NOW() fugvenyt hasznalom amikor beviszem az adatot mysql INSERT-el. A NOW megjeleniti a datumot es az idot, ahogy fent latszik.
Szeretnem azokat a felhasznalok kitorolni az adatbazisbol amelyek regisztracio utan nem aktivaltak a usernevet.
A kovetkezo parancsot hasznalom :A problema az, hogy a time() unix stilus szerint jeleniti meg a datumot es az idot, pl amikor eppen mysql-ben 2006-07-06 07:25:49 akkor unix idoben
1152187145
Mi a velemenyetek errol ? Ha az idok nem paszolnak akkor a usert nem torolhetem :(
■ A tablaban van egy olyan oszlop amelynek a neve date_entered.
Amikor egy user regisztralodik az oldalon a date entered oszlopban megjelenik mikor regisztralodot.
pl.
2006-07-06 07:25:49
A NOW() fugvenyt hasznalom amikor beviszem az adatot mysql INSERT-el. A NOW megjeleniti a datumot es az idot, ahogy fent latszik.
Szeretnem azokat a felhasznalok kitorolni az adatbazisbol amelyek regisztracio utan nem aktivaltak a usernevet.
A kovetkezo parancsot hasznalom :
mysql_query("DELETE FROM register WHERE date_entered < '". (time() - $checktime) ."' AND activate != 0");
1152187145
Mi a velemenyetek errol ? Ha az idok nem paszolnak akkor a usert nem torolhetem :(
outlook+bacground-image
Helo
Feltűnt, hogy egy pár hónapja készített levélpapír,
ami background-image-t tartalmazott már egy ideje nem
megy OE-ben. Régebben jó volt.
Most amelyik képet cssből venné - egy lefele ismétlődő csík oldallécnek -
nem csapja a levélhez (megnéztem a forrásban).
Sajátgépen jó, megtalálja a fájlt, de elküldve már nem.
Szerveren lévő abszolút hivatkozású képeket sem jelenít már meg.
Pedig régebben ment.
■ Feltűnt, hogy egy pár hónapja készített levélpapír,
ami background-image-t tartalmazott már egy ideje nem
megy OE-ben. Régebben jó volt.
Most amelyik képet cssből venné - egy lefele ismétlődő csík oldallécnek -
nem csapja a levélhez (megnéztem a forrásban).
Sajátgépen jó, megtalálja a fájlt, de elküldve már nem.
Szerveren lévő abszolút hivatkozású képeket sem jelenít már meg.
Pedig régebben ment.
BEHAVIOR.HTC
Sziasztok!
Készülő weboldalamon behavior (pl. csshover.htc) fájlokat is használok.
A probléámám vele, hogy a használatához csak a fájlneevet kell megadnom (tehát a html fájl mellett kell lenni).
Ha js/csshover.htc-nek írom az elérését (tehát nem közvetlem a html fájl mellett van), akkor már nem működik.
Miért van ez?
■ Készülő weboldalamon behavior (pl. csshover.htc) fájlokat is használok.
A probléámám vele, hogy a használatához csak a fájlneevet kell megadnom (tehát a html fájl mellett kell lenni).
Ha js/csshover.htc-nek írom az elérését (tehát nem közvetlem a html fájl mellett van), akkor már nem működik.
Miért van ez?
Táblázat kiváltása CSS-sel
Még jó pár éve írtam egy fórumot, táblázatos. Ezt szeretném most átírni, de hozzászólások fejlécét nem tudom kiváltani :-/
Így próbáltam:A váz:Namost, ezzel az a gondom, hogy FF alatt a "gyűjtő keret" nem öleli körbe az elemeket, hanem úgy külön van. Hogy tudnám revenni, hogy mégiscsak ölelje kerül a belső elemeket? (a többi böngésző alatt addig nem is nézem, amíg ez alatt nem működik :D )
■ Így próbáltam:
#forum_msgs .header {
background-color: #336699;
border: 1px solid white;
padding: 3px;
margin: 10px 0 0 0;
}
#forum_msgs .header .bal {
text-align: left;
float: left;
width: 25%;
}
#forum_msgs .header .kozep {
text-align: center;
width: 50%;
}
#forum_msgs .header .jobb {
text-align: right;
width: 25%;
}
<div id="forum_msgs">
<!-- És akkor itt most ismétldőnek egymás után a hozzászólások az alábbiak szerint: -->
<div class="header">
<div class="bal">Bal</div>
<div class="kozep">Közép</div>
<div class="jobb">Jobb</div>
</div>
<!-- Itt jön a hozzászólás, meg majd egy lábléc a hozzászóláshoz -->
<!-- Eddig ismétlődik -->
</div>
Iframe magassága legyen akkora, mint a benne lévő dokumentum
Hello!
Egy iframe-en alapuló html honlapot készítek már hónapok óta, de elakadtam:
Azt szeretném, hogy az iframe mindig akkora legyen, mint a keretben lévő oldal magassága. Ha 100%-ra állítom a keretet, akkor az a böngésző méretéhez igazodik, nem az iframe-ben lévő laphoz.
Valaki segítsen...
■ Egy iframe-en alapuló html honlapot készítek már hónapok óta, de elakadtam:
Azt szeretném, hogy az iframe mindig akkora legyen, mint a keretben lévő oldal magassága. Ha 100%-ra állítom a keretet, akkor az a böngésző méretéhez igazodik, nem az iframe-ben lévő laphoz.
Valaki segítsen...
július 5
InnoDB foreign key - a törlést hogyan propagáljam más táblákba?
Sziasztok!
Egy eléggé érdekes kérdésem lenne. Lehetséges, hogy a fától nem látom az erdőt és halál RTFM lesz, de ez merül fel bennem:
Távoli kulcsokkal lehet olyat csinálni, hogy ON DELETE CASCADE. No de, ez csak akkor működik, ha a másik tábla változik. Lehetséges valahogyan, implicit módon az aktuális táblából propagálni egy törlést a behivatkozott táblába?
A tárolt eljárások nem megoldás, mert ha jól olvastam, csak MySQL 5-től vannak és a szerveren csak 4-es fut, valamint a táblahivatkozás megfordítása sem lehetséges, mert arra az egy táblára többen hivatkoznak.
Köszi
János
■ Egy eléggé érdekes kérdésem lenne. Lehetséges, hogy a fától nem látom az erdőt és halál RTFM lesz, de ez merül fel bennem:
Távoli kulcsokkal lehet olyat csinálni, hogy ON DELETE CASCADE. No de, ez csak akkor működik, ha a másik tábla változik. Lehetséges valahogyan, implicit módon az aktuális táblából propagálni egy törlést a behivatkozott táblába?
A tárolt eljárások nem megoldás, mert ha jól olvastam, csak MySQL 5-től vannak és a szerveren csak 4-es fut, valamint a táblahivatkozás megfordítása sem lehetséges, mert arra az egy táblára többen hivatkoznak.
Köszi
János