ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 28, 2006 - Fórum téma

Sessionbe tett karaktersorozat szóköznél végetér

csaga · 2006. Már. 28. (K), 23.58
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy amikor session-ben eltárolok egy szövegrészletet, és az értékét átadom egy változónak akkor a szóköznél "lecsonkolódik".
pl:

<?php
    session_start();
    
    $_SESSION["proba"]="kutya neve";
    
    print $_SESSION["elso"]; // ilyenkor ez a kimenet: kutya neve
    
    $valt=$_SESSION["elso"];
    print $valt; //ilyenkor már csak ennyit ír ki: kutya
?>

Ez miért van? A segítségeteket előre is köszönöm!
 

Galéria Mysql adatbázissal

bioforge · 2006. Már. 28. (K), 21.03
Kérlek segítsetek!

A feltöltésig simán eljutottam. Az a legnagyobb bajom, hogy hogyan tudom az adatbázisból elérni a képeket. Esetleg még thumbnail-t is készíteni. De ha tudtok hasonló elkészült galériákról linket adni, az is király lenne.
Meghálálom majd ha sikerül valamivel. ;)
 

Select-választásra előugró plusz beviteli mező - hogyan?

Anonymous · 2006. Már. 28. (K), 20.40
Üdv Mindenkinek!

Egy olyan problémába ütköztem, hogy egy select-ből válaszandó bizonyos elem hatására kellene egy másik text-mezőnek megjelennie, illetve eltűnnie az űrlapon!!! Div-vel kellene próbálkozni? Az egészet majdan php-ből kezelném, de az ugye kliens oldalon dől el, hogy mit választanak épp a select-ből. Gondolom valami "onchange" eseményt kellene figyelni javascriptből és talán div-ekkel próbálkozni, de nem tiszta a dolog, úgyhogy légyszi valami példakóddal is támogassatok meg!

Köszi előre is a segítséget!
 

Flash mozi tárhelyen megtöri a layoutot

aribaric · 2006. Már. 28. (K), 19.34
Sziasztok !
még új vagyok weblapkészítésben,és most csinálom első weblapom egy kedves barátom születésnapjára dreamweaver segítségével.
Na most első pont ahol elakadtam,ami szerintem nektek gyerekjáték lesz:)

<embed src='zene/Gerend&aacute;s &amp; Gerend&aacute;s - Nowhere man.mp3' quality='high' pluginspage='http://www.macromedia.com/go/getflashplayer' type='application/x-shockwave-flash' width=750 height=12></embed>
ezzel a parancssorral beszúrtam egy lejátszot főoldalra ami szépen le is játszotta a számot mindaddig amíg a dreamweaverbol és gépemről töltötte be a linkeket fájlokat,de abban a pillanatban hogy feltöltöttem a tárhelyre a zenét és a hivatkozásokat,amikor betöltöm az oldalt a lejátszó meg is jeleneik de a többi layout table amit photoshoppal keszitettem nem jelenik meg
ez az oldal címe:

www.gerendasdavid.uw.hu
és bocs ha hülyeséget kérdeztem
válaszaitok előre is köszi
bye
 

Redundáns elemek listázása SQL-ből

Anonymous · 2006. Már. 28. (K), 18.22
Probléma: van egy tobb tizezer elemet tartalmazo listam. van benne kv 3000 egynél tobbször előforduló elem. hogy tudom őket kilistázni?

gyakorlatilag a SELECT DISTINCT inverzére lenne szükségem.

Megoldanám PHP-val, de sajna olyan lassu, hogy idotullépéssel mindig leáll, szóval mysql-en belül kellene kiiratni őket.

fontos lenne.

köszi
 

Ronda fehér csíkok az ismétlődő háttérképek között

Anonymous · 2006. Már. 28. (K), 14.54
IE és MF is időnként ilyen ronda fehér csíkokat rak az ismétlődő háttérképek közé, már láttam "híres" oldalon is ilyet! Erre nincs valami megoldás?
 

Dreamweaver MX templates unbalanced instancebegin tag hibaüzenet

Anonymous · 2006. Már. 28. (K), 14.34
Dreamweaver MX a témakör

A sablonom átszerkesztettem, majd amikor az oldalakra akartam érvényesíteni, akkor a következő hibát adta: Unbalanced InstanceBegin tag

és nem hajlandó a sablon változtatásait frissíteni az oldalakon.

Elvileg nem csináltam vele semmit, lehet ezt orvosolni?
 

Hozzászólások moderálása

mefi · 2006. Már. 28. (K), 14.26
Sziasztok!

Régóta foglalkoztat egy kérdés, mégpedig a fórumban megjelenő hozzászólások moderálása. Bizonyára nem csak én vettem észre, hogy az utóbbi időben néhány látogató ide nem illő stílusban kér segítséget, sokszor értelmetlen témákban, értelmetlenül.

Nem lehetne egy moderálási rendszert bevezetni, ami az új, vagy vendég látogató esetén, csak engedélyezés után jeleníti meg a hozzászólást? Persze, tisztában vagyok vele, hogy ez rengeteg munkát igényel, de lényegében meg lenne hatása.

Sokszort érdekes, és másokat is foglalkoztató kérdések jelennek meg, ezt nem vitatom. Persze, nem lehet olyan témát találni, ami mindenkinek megfelel, de lényegében a hozzászólásnak egy séma szerint kell(ene) felépülnie. Ha segítséget kérek egy kód működésében, akkor értelemszerűen mellékelek kódrészletet, vagy megpróbálom részletesen kifejteni a kérdésemet. Ez az, amit legfőképpen hiányolni lehet néhány hozzászólásnál.

Ez persze csak egy kérdés, döntsetek belátásotok szerint.
 

hozzászólás a hírekhez joomla-ban

Anonymous · 2006. Már. 28. (K), 13.46
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy joomla-ban hozzá lehet szólni az egyes hírekhez, vagy ez nem megy csak külön komponenssel?
üdv
 

PHP oktatási anyag gyerekeknek

BBking · 2006. Már. 28. (K), 12.44
Sziasztok!

Néhány napja keresgélek a neten gyerekeknek szóló (~10-14 éves) PHP oktatási anyag/könyv témájában. Olyasmit keresek, mely nem szárazon bemutatja a nyelvet, hanem érdekes, olvasmányos formában ismerteti meg az olvasóval a nyelv (és általában a programozás) alapjait, kb úgy, mint ahogy a JAVA-t a jávácska projekt. Sajnos nem találtam érdemben mást, csak tutorialokat, ismertetőket.
Tudtok ilyenről?