ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 3, 2006 - Fórum téma

str_replace, vagy van jobb?

chronos · 2006. Már. 3. (P), 22.28
szasztok
a gondom:
egy olyan dolgot próbálnék megoldani, hogy egy html filet megnyit a php, és az összes '<div align="rnd">' előfordulást lecseréli '<div align="'.$align[rand(0,3)].'">'-ra... az align egy array, négy elemmel:
0 => "left"
1 => "right"
2 => "center"
3 => "justify"
tehát az összes "rnd" igazítású divnek MÁS igazítást kéne megadni... ezt hogy lehet?
mert én ezt próbáltam:
$code = str_replace('align="rnd"','align="'.$align[rand(0,3)].'"',$code);
de ez mindenhova ugyanazt az igazítást rakja be...
 

cookie vagy sesson + azonosított usernek file küldés?

Fkele · 2006. Már. 3. (P), 21.15
Sziasztok!


Az lenne az egyik kérdésem, hogy ti hogyan csinálnátok azt meg, hogy egy cookie-val ellenőrzött felhasználó belépés után (php4 / mysql 3.x) egy flash/swf player lejátszik külső/másik file-ból egy flash videót, és hogy az a videót ne lehessen a html forrás, vagy az oldal megvizsgálása után simán lementeni, szimplán körbeküldeni a címét így pld:

http://www.fkelemenwebje.hu/video/enyem.swf (persze ez példa, nem megy)
Szóval van egy swf ami a player, meg egy másik, amit lejátszik. Béna, de működik.

Szóval ha az egészet htaccess mögé raknám, nem lenne jó, mert előugrana az apache miatt egy login/jelszó kérő ablak, ez nem jó.

Már csináltam egy letöltő php kis részt, de az csak annyi, hogy amit le kell tölteni, azt a header-ben átirányítja oda, meg hogy letöltés, és számolja. Rég csináltam, de valahogy ez a lényege, meg működik. Szóval pld: letolt.php?azon=12 akkor az adatbázis 12-is letölsésének a http://www.fkelemenwebje.hu/letoltes/enyem.zip -t küldi, és növekszik a számláló. Tudom ez sem spanyol viasz. Meg ez nem is jó, mert ha egy belépett megnézi a file-t, honnan jön, akkor a külső emberek is el tudják érni ha megadja másoknak. Szóval ez a letöltő kis kód nem jó erre sajnos.

Amire gondoltam, hogy csinálni egy kuld.php -t, ami paraméterezve küldi a file-t mintha letöltenék. És ez a php ellenőrizheti, hogy a cookie szerint van-e jogosultsága hozzá, be van-e lépve, satöbbi. Esetleg ott a flv, amit a webről el sem lehet érni, és a php olvassa, így garancia hogy csap a php-n keresztül nézik. Szóval a kuld.php egy olyan könyvtárból olvasna, amit amúgy nem lehet elérni. Ennek mi lehet a hátránya? Lassúság? Terhelés?

A másik, a session kezelés, de ebben nincs tapasztalatom. Az alap php session-t nem javasolják, én elkezdtem írni pár doksi alapján egy olyan session kezelést, ami mysql-be rakja a session azonosítot, és a cookie-ba csak a session azonosító kerül kódolva, de ez még nincs kész, meg még hibás, de elvileg ez a legbiztonságosabb, csak még nem működik.

$_post tömb header után is elérhető operában?

Szekeres Gergő · 2006. Már. 3. (P), 18.48
A minap vettem észtre, hogy a post tömb változói header("location.. után is elérhetőek.. Nem tudom, hogy csak valami nagyobb zűr van a prgramomban, vagy tényleg előfordulhat ilyen eset?
 

HTML űrlap adatfeltöltése MySQL lekérdezés alapján

okobogyo · 2006. Már. 3. (P), 16.56
Sziasztok!

Új vagyok, és még igen nyögvenyelősen megy a PHP.
Kérdésem lenne: adott egy HTML form, melyben felvenni/módosítani lehet(ne) adatokat egy mySQL adattáblába; a már fentlévő adatok egy legördülő listából kiválaszthatók (eddig megvagyok), majd kiválasztás és Letölt gombra kattintás után az adattábla megfelelő sora lekérdezésre kerül (ez is megvan).

Ami nem akaródzik működni: a legördülő listában nem szereplő adatmezőknek meg kéne jelennie a form további input és textarea mezőiben.

Az egész lekérés menete a következő:

1. A formot tartalmazó data.php fájlban: pl.
<INPUT type=button value="    Letölt    " onClick="Load()">,
illetve
<INPUT type="text" name="datum" size="26" value="$ab_datum" class="formok">
2. Javascript:
function Load()
{...
var tennivalo = '0';
document.theForm.action = "data.php";
document.theForm.submit();
}
3. data.php eleje:
<?php
if ($tennivalo == '0')
{
	$query_ID2 = mysql_query("SELECT * FROM " . $DBpre . "... WHERE " . $DBpre . "..._ID = '" . $esemeny . "'", $sql_ID); //$esemeny a legördülő lista kiválasztott elemének ID-ja
	$sorokszama = mysql_num_rows($query_ID2);
	if ($sorokszama != 0)
	{
		$row = mysql_fetch_row($query_ID2);
		list ($Y, $m, $do, $p, $s) = split('[/.:-]', $row[1]);
		$ab_datum = $Y . "." . $m . "." . $do . ":" . $p;
	        ...
	}
Tehát az oldal újratöltésekor ki kellene "töltődnie" a beviteli mezőknek. Vagy?


Segítségeteket előre is köszönöm.

P.
 

PHP-GTK telepítés Windowson

Doiti · 2006. Már. 3. (P), 12.14
Hello,

Valaki nem tud adni egy leírást, hogy hogyan tudom telepíteni a PHP-GTK-t? Ezt csináltam:
- Letöltöttem
- Kicsomagoltam
- Létrehoztam egy C:\php4 könyvtárat
- belemásoltam a kitömörített mappából a php4 könyvtár tartalmát
- a winnt mappa tartalmát a C:\Windows\system32-be másoltam
- a test mappát a C:\php4-be másoltam
De amikor el akarom indítani a php.exe-t, akkor kiírja, hogy nincsenek meg bizonyos dll-ek. (Azok, amelyek meg vannak adva extension-ként a php-nél: mbstring, mysqli)

A konfiguráció ilyen:
Apache 2.0.55
PHP 5.1.2
MySQL 5.0.18
 

CodeCharge Studio 3 véleményeket várok

Anonymous · 2006. Már. 3. (P), 02.50
Kedves mindahányan,

CodeCharge 2-es verzió óta senkinek nem akadt dolga vele? Szívesen vennék mindenféle infót róla a hivatalos webhelyen (www.codecharge.hu) kívül, kinek milyen tapasztalata van vele?

Vale,

Péter
 

phpMyAdminban két tábla közötti link létrehozása

Petrusz · 2006. Már. 3. (P), 00.21
Nincs gyakorlatom a phpMyAdmin. Hogyan lehet megoldani hogy 2 tábla között linket létrehozni.

Köszönöm

Péter
 

t-logó betűtípusa

djhemper · 2006. Már. 3. (P), 00.14
Helloka!

Csinálni akarok egy pólót, amin a t-online-ról jól ismert t-logó szerepelne t-amás formában. Egy súlyosan beteg barátom születésnapjára kellene. Ha valaki tudja melyik az a betűtípus, vagy esetleg meg is van neki, az legyen szives elküldeni a hemper kukac vipmail ponthu-ra. Előre is köszönöm kedvességét. Hemper