Archívum - Már 14, 2006 - Fórum téma
Galéria foreach-el?
Sziasztok!
Checkboxos foreach() sikerén felbuzdólva gondoltam, kiváltom azt a csuda jó kis programot, amit eddig ftp feltöltéshez használtunk. (delphiben megírt kis program :) )
Azt gondoltam, hogy generálok megadott mennyiségű fájl input mezőt, és leírás mezőt mellé, majd a következő fájllal foreach() funkció segítségével felviszem adatbázisba és / vagy felmásolom ftpn a fájlt / thumbnailt.
Viszont nem találtam meg a lehetőséget arra, hogy két külön értéket hogy tudnék egy foreach()-el bekebelezni egyszerre.
Tehát van $erkezo1[] és $erkezo2[] és mindkettő kellene egyszerre az adatbázisba való szúráshoz.
Van valami ötletetek?
Szilveszter - netnap.hu
■ Checkboxos foreach() sikerén felbuzdólva gondoltam, kiváltom azt a csuda jó kis programot, amit eddig ftp feltöltéshez használtunk. (delphiben megírt kis program :) )
Azt gondoltam, hogy generálok megadott mennyiségű fájl input mezőt, és leírás mezőt mellé, majd a következő fájllal foreach() funkció segítségével felviszem adatbázisba és / vagy felmásolom ftpn a fájlt / thumbnailt.
Viszont nem találtam meg a lehetőséget arra, hogy két külön értéket hogy tudnék egy foreach()-el bekebelezni egyszerre.
Tehát van $erkezo1[] és $erkezo2[] és mindkettő kellene egyszerre az adatbázisba való szúráshoz.
Van valami ötletetek?
Szilveszter - netnap.hu
JS hivatkozás Select-re
Üdv!
Az egyik oldalamon a következő JS kóddal változtatom meg hogy egy legördülő listában hanyadik elem legyen kiválasztva:Ez működik is, viszont ha pl. olyan a select neve, hogy nev[0], akkor ha arra így hivatkozok JS-el akkor nem megy:Gondolom ezt a JS is tömbként kezelné, vagy valami hasonló. Van erre valami megoldás? Esetleg valami escape-karakter?
■ Az egyik oldalamon a következő JS kóddal változtatom meg hogy egy legördülő listában hanyadik elem legyen kiválasztva:
document.formname.selectname.selectedIndex = 1;
document.formname.selectname[0].selectedIndex = 1;
Dinamikusan generált form + php
egy oldal fejlesztése során, a következő problémába ütköztem !
Remélem vki tud segíteni!
szeretnék egy olyan formot ahol, előre nincs lefixálva, hogy mennyi szerző van például egy adott beküldendő cikkhez ! Lehet hogy 1 lehet hogy 8 !
Erre szeretnék egy pofás formot és egy php kodot ami ezt lekezeli!
az uj input mező hozzáadását így képzeltem:
<script>
function addinput()
{
mf = document.getElementById("myform");
newitem = document.createElement("input");
newitem.type="radio";
newitem.name="myradio";
mf.appendChild(newitem);
}
</script>
<body>
<form id="myform">
<input type="text" name="valami">
</form>
<button onclick="addinput()">add input</button>
</body>
Persze nem radio buttonnal !
Amit nem tudok , hogy honnan fogja tudni a php hogy mennyi uj input mező van a formon!?!
Nincs esetleg valakinek valami hasonló kódja, amit át tudnék bütykölni???
Előre is köszi!!! ; )
■ Remélem vki tud segíteni!
szeretnék egy olyan formot ahol, előre nincs lefixálva, hogy mennyi szerző van például egy adott beküldendő cikkhez ! Lehet hogy 1 lehet hogy 8 !
Erre szeretnék egy pofás formot és egy php kodot ami ezt lekezeli!
az uj input mező hozzáadását így képzeltem:
<script>
function addinput()
{
mf = document.getElementById("myform");
newitem = document.createElement("input");
newitem.type="radio";
newitem.name="myradio";
mf.appendChild(newitem);
}
</script>
<body>
<form id="myform">
<input type="text" name="valami">
</form>
<button onclick="addinput()">add input</button>
</body>
Persze nem radio buttonnal !
Amit nem tudok , hogy honnan fogja tudni a php hogy mennyi uj input mező van a formon!?!
Nincs esetleg valakinek valami hasonló kódja, amit át tudnék bütykölni???
Előre is köszi!!! ; )
Form adatok ellenőrzése PHP-vel
Sziasztok!
Van egy regisztrációs form-om, amit szeretnék szépen leellenőriztetni, hogy jól töltötte ki a felhasználó.
Pl.:Van erre valami szebb módszer, vagy pedig minden vizsgálathoz if-eket kéne alkalmaznom?
Köszi a választ!
■ Van egy regisztrációs form-om, amit szeretnék szépen leellenőriztetni, hogy jól töltötte ki a felhasználó.
Pl.:
function check_form($_POST) {
$error='';
if($_POST['pwd'] == '') {
$error .= "A jelszó mező üres!<br />";
}
if($_POST['pwd_check'] == '') {
$error .= "A jelszó ellenőrző mező üres!<br />";
}
if($_POST['pwd'] != $_POST['pwd_check']){
$error .= "A megadott jelszavak különböznek!";
}
return $error;
}
Köszi a választ!
Keresők vs. xhtml
Kapcsolódik az egyik lenti fórumhoz:
Van egy oldalam, ami xhtml fájlokból rakódik össze (az állandó tartalom frissítése miatt, non-adatbázis). A problémám az, hogy a google csak a rootot látja (www.weblap.hu, www.weblap.hu/index.shtml), ezt kiadja elég jó helyen, de ennyi. A többi oldalt (www.weblap.hu/aloldal.xhtml) egyáltalán nem. Szintén hasonló a helyzet az includes xhtml-ekkel.
Egy másik fórumban már volt róla szó, de továbbra sem nagyon látom, hogy is van ez... Az xhtml kiterjesztés miatt lehet?
■ Van egy oldalam, ami xhtml fájlokból rakódik össze (az állandó tartalom frissítése miatt, non-adatbázis). A problémám az, hogy a google csak a rootot látja (www.weblap.hu, www.weblap.hu/index.shtml), ezt kiadja elég jó helyen, de ennyi. A többi oldalt (www.weblap.hu/aloldal.xhtml) egyáltalán nem. Szintén hasonló a helyzet az includes xhtml-ekkel.
Egy másik fórumban már volt róla szó, de továbbra sem nagyon látom, hogy is van ez... Az xhtml kiterjesztés miatt lehet?
kép kör alakban átlátszósítása Firefoxban
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy oldható meg hogy a Firefox is
csinálja amit az IE? Egy képet szeretnék kör alakban
átlátszósítani. IE megcsinálja, mit tegyek hogy a Firefoxban is jó
legyen?
<style="filter:Alpha(opacity=100, finishopacity=0, style=2);">
A -moz-opacity:.99; opacity:.99; -zal se érek el semmit.
■ csinálja amit az IE? Egy képet szeretnék kör alakban
átlátszósítani. IE megcsinálja, mit tegyek hogy a Firefoxban is jó
legyen?
<style="filter:Alpha(opacity=100, finishopacity=0, style=2);">
A -moz-opacity:.99; opacity:.99; -zal se érek el semmit.
DIV elem vízszintes görgetés nélkül
A veblapomon ( http://sopronpingpong.uw.hu/ ) az üzenőfal firefoxon úgy néz ki ahogyan szeretném, de ie és opera alatt vízszintes görgetősáv is bejön.
Ki lehet ezt valahogyan küszöbölni?
Előre is köszönöm a segítséget.
■ Ki lehet ezt valahogyan küszöbölni?
Előre is köszönöm a segítséget.
HTML CSS - háttérkép és szöveg gördülése
body {
background-image: url("images/hatterkep.gif");
background-repeat: no-repeat;
background-position: 0% 0%;
background-attachment: fixed;
background-color: #e5f5fc;
position: fixed;
margin-top: 120px;
margin-bottom: 10px;
margin-left: 180px;
margin-right: 180px;
border: groove;
border-color: #86CCE9;
padding: 1em;
}
A fönti CSS blokk megadja, hogy a háttérkép ne mozogjon, és megadja a szöveg helyzetét - margóit.
Hogyan érhetem el azt, hogy a szöveg gördíthető legyen, de úgy, hogy ha lefelé görgetem, akkor a megadott fölső margótól följebb ne menjen, mert ott van a háttérképen egy grafikusan elkészített cím?
Magyarán: kellene egy doboz, amin belül gördíthető a szöveg, de a doboz maradjon a helyén! Létrehozható ilyen doboz a CSS segítségével?
Ha a fönti CSS blokkban megváltoztatom a position: fixed; bejegyzést
position: scroll; -ra, akkor a szöveg a weboldal tetejéig fölmegy, amit éppen megakadályoznék - vagyis, a szöveg csak a fölső margóig gördüljön, azon túl már ne látszódjék - ezt szeretném. Elérhető ez? Hogyan?
Minden tanácsot megbecsülök!
--
Pali
■ background-image: url("images/hatterkep.gif");
background-repeat: no-repeat;
background-position: 0% 0%;
background-attachment: fixed;
background-color: #e5f5fc;
position: fixed;
margin-top: 120px;
margin-bottom: 10px;
margin-left: 180px;
margin-right: 180px;
border: groove;
border-color: #86CCE9;
padding: 1em;
}
A fönti CSS blokk megadja, hogy a háttérkép ne mozogjon, és megadja a szöveg helyzetét - margóit.
Hogyan érhetem el azt, hogy a szöveg gördíthető legyen, de úgy, hogy ha lefelé görgetem, akkor a megadott fölső margótól följebb ne menjen, mert ott van a háttérképen egy grafikusan elkészített cím?
Magyarán: kellene egy doboz, amin belül gördíthető a szöveg, de a doboz maradjon a helyén! Létrehozható ilyen doboz a CSS segítségével?
Ha a fönti CSS blokkban megváltoztatom a position: fixed; bejegyzést
position: scroll; -ra, akkor a szöveg a weboldal tetejéig fölmegy, amit éppen megakadályoznék - vagyis, a szöveg csak a fölső margóig gördüljön, azon túl már ne látszódjék - ezt szeretném. Elérhető ez? Hogyan?
Minden tanácsot megbecsülök!
--
Pali