Archívum - Már 2, 2006 - Fórum téma
Fsockopen timeout probléma kezelése curl-lal
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, más fórumokon senki nem tudott segíti.
Oldalakat szeretnék letölteni, hogy a tartalmukat kielemezhessem.
Ehhez POST-ot, GET-et használtam eddig fsockopennel, fputs-al és fgets-el.
Az a baj, hogy ha a szerver nem válaszol, akkor az fsockopen timeout paramétere nem működik.
Erről több évvel ezelőtti bejegyzéseket találtam a PHP buglistáján, de nekem PHP5-öm van és mégse megy.
Ezért gondoltam, hogy lecserélem az eljárást curl-ra.
Melyik a gyorsabb? Tudnátok adni egy-két curl példát GET-re és POST-ra?
A következőket próbáltam:Ezt a hibát kapom:
Ez ugye azt jelentené, hogy a curl nincs telepítve. Ez egy központi szerver a
Akkor mi a hiba?
A curl-al nem lesz meg az a hiba ami fsockopennel()? Nem fog kiakadni? Vagy van más ötletetek annak a hibának a megoldására?
(Hátha nem kell mindent curl-re cserélnem).
A konkrét esetben azt szeretném megvizsgálni, hogy egy szerver "milyen állapotban van". Ha egy szerver nem válaszol akkor fsockopennel percekig is fut a script, mire megmondja, hogy rossz a szerver, ezt szeretném elkerülni. Meg persze áttérni a curl-ra, ha van értelme.
Köszönöm.
■ A segítségeteket szeretném kérni, más fórumokon senki nem tudott segíti.
Oldalakat szeretnék letölteni, hogy a tartalmukat kielemezhessem.
Ehhez POST-ot, GET-et használtam eddig fsockopennel, fputs-al és fgets-el.
Az a baj, hogy ha a szerver nem válaszol, akkor az fsockopen timeout paramétere nem működik.
Erről több évvel ezelőtti bejegyzéseket találtam a PHP buglistáján, de nekem PHP5-öm van és mégse megy.
Ezért gondoltam, hogy lecserélem az eljárást curl-ra.
Melyik a gyorsabb? Tudnátok adni egy-két curl példát GET-re és POST-ra?
A következőket próbáltam:
<?php
$url="http://www.index.hu";
$ch = curl_init();
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL,$url);
$result = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);
return $result;
Fatal error: Call to undefined function: curl_init() in...
Ez ugye azt jelentené, hogy a curl nincs telepítve. Ez egy központi szerver a
phpinfo()
ez mondja:Configure Command: ...
'--with-curl=shared,/usr' ...
'--with-curl=shared,/usr' ...
Akkor mi a hiba?
A curl-al nem lesz meg az a hiba ami fsockopennel()? Nem fog kiakadni? Vagy van más ötletetek annak a hibának a megoldására?
(Hátha nem kell mindent curl-re cserélnem).
A konkrét esetben azt szeretném megvizsgálni, hogy egy szerver "milyen állapotban van". Ha egy szerver nem válaszol akkor fsockopennel percekig is fut a script, mire megmondja, hogy rossz a szerver, ezt szeretném elkerülni. Meg persze áttérni a curl-ra, ha van értelme.
Köszönöm.
Állami támogatással készített weboldalak. Hogyan?
Sziasztok!
Több helyről hallottam már, hogy weboldalak készítésére lehet igénybe venni állami támogatást. Több megrendelőm is kérdezte már. Tudja valaki, hogy működik ez, vagy hol tudok utána nézni? A válaszokat köszönöm!
■ Több helyről hallottam már, hogy weboldalak készítésére lehet igénybe venni állami támogatást. Több megrendelőm is kérdezte már. Tudja valaki, hogy működik ez, vagy hol tudok utána nézni? A válaszokat köszönöm!
CSS - oldal középre igazítása
Sziasztok!
Hogyan tudom elérni CSS segítségével, hogy a fix 800 pixel széles oldalam a böngészőablakban középre igazítva jelenjen meg? Az összes div-emet közrefogtam egy legkülső, container divvel, gondolom ennek tudok adni valamilyen tulajdonságot, ami megoldja a dolgot, de eddig nem találtam meg, hogy pontosan mi a megoldás menete! Előre is köszi a segítséget!
■ Hogyan tudom elérni CSS segítségével, hogy a fix 800 pixel széles oldalam a böngészőablakban középre igazítva jelenjen meg? Az összes div-emet közrefogtam egy legkülső, container divvel, gondolom ennek tudok adni valamilyen tulajdonságot, ami megoldja a dolgot, de eddig nem találtam meg, hogy pontosan mi a megoldás menete! Előre is köszi a segítséget!
Ékezetes neves fájlok kiszolgálása PHP-ből
tudom, hogy van erről cikk, de ott sztem kutya se látja ha beírok olyan mélyen van. szóval az a gondom, hogyha header + fpassthru módszerrel akarom "letöltetni" a fájlokat, akkor ékezetes fájlnév esete egyrészt teljesen krixkrax lesz a fájlnévből, másrészt az IE nem hajlandó felismerni, ha pl .doc-ról van szó. a sima, ékezet nélküli fájlneveket felismeri. mindenképp meg kell tartanom az ékezeteket a fájlnévben. tudtok segíteni?
■ Egyedi filenevek biztosítása feltöltéskor
Hy!
Van arra valainek valami megoldása, hogy filefeltöltéskor (és linkjének az adatbázisba helyezésekor):
hogyan lehet egyedi nevet adni a file-nak, ami biztos, hogy nem fog még létezni a könyvtárban?
■ Van arra valainek valami megoldása, hogy filefeltöltéskor (és linkjének az adatbázisba helyezésekor):
hogyan lehet egyedi nevet adni a file-nak, ami biztos, hogy nem fog még létezni a könyvtárban?
GeSHi beallitas
Sziasztok.
GeShi -t hasznalok kodszinezeshez.
A geshi/c.php file-t modositottam igy:Szeretnem hogy a zarolejeles ,meg ami a SYMBOLS tombben van fekete szinnel jelenjen meg.De nem veszi figyelembe az atirast,tovabbra is zold szinu:(
Koszi.
■ GeShi -t hasznalok kodszinezeshez.
A geshi/c.php file-t modositottam igy:
'SYMBOLS' => array(
0 => 'color: #000000; font-weight: bold'
),
Koszi.
Beviteli mezők összegének maximum-korlátozása (JS)
Hello,
a következő a gondom:
van három input boxom amelyekbe a user csak numerikus karaktereket vihet be. Az input boxok összesített értéke pont 100 kell legyen. Ezt kellene levizsgálnom valahogy javascript segítségével.
Sürgős volna. Kérlek segítsetek.
■ a következő a gondom:
van három input boxom amelyekbe a user csak numerikus karaktereket vihet be. Az input boxok összesített értéke pont 100 kell legyen. Ezt kellene levizsgálnom valahogy javascript segítségével.
Sürgős volna. Kérlek segítsetek.
Fórumomba írt HTML-nek látszó dolgok nem jelennek meg
Sziasztok. Irtam egy fórum motort ami mögött van egy MYSQL adatbázis.
Szembetalálkoztam egy valószínűleg egyszerű problémával de jelenleg ötletem sincs a megoldásra. Egy táblázatban azt a szöveget ami <ilyen> jelek között van nem irja ki. Szóval jelen esetben az "ilyen" szócskát gyönyörűen kifelejti.
az SQL táblába szépen beteszi amit beírok, a kiírás pedíg így néz ki:
...
print "<td>$szoveg<td>";
...
és ha a szöveg változóban valami <ilyen> jelek között van akkor (mivel a fórum színes) ugyanakkora helynyi fehér téglalap kerül a helyére. A táblázatra meg szükségem van, mert nem csak a szöveget irja ki hanem egy időbélyeget és a nevet is aki beírta (ezek alá meg jön a szöveg). Ezt kellene valahogy megoldani.
Előre is köszönöm a segítséget!
■ Szembetalálkoztam egy valószínűleg egyszerű problémával de jelenleg ötletem sincs a megoldásra. Egy táblázatban azt a szöveget ami <ilyen> jelek között van nem irja ki. Szóval jelen esetben az "ilyen" szócskát gyönyörűen kifelejti.
az SQL táblába szépen beteszi amit beírok, a kiírás pedíg így néz ki:
...
print "<td>$szoveg<td>";
...
és ha a szöveg változóban valami <ilyen> jelek között van akkor (mivel a fórum színes) ugyanakkora helynyi fehér téglalap kerül a helyére. A táblázatra meg szükségem van, mert nem csak a szöveget irja ki hanem egy időbélyeget és a nevet is aki beírta (ezek alá meg jön a szöveg). Ezt kellene valahogy megoldani.
Előre is köszönöm a segítséget!
AJAXos ékezet probléma
Átnéztem a Rasmus Lerdorf egyszerű MVC megoldása cikkben említett AJAXos példát. Tudna valaki segíteni, hogy ékezetekkel miért nem boldogul?
Magyarán ha a példa alapján megcsináltam a dolgokat, de ha olyan szöveget szúrok be ami ékezetet tartalmaz, akkor a betük helyén csak kérdőjelek jellenek meg.
■ Magyarán ha a példa alapján megcsináltam a dolgokat, de ha olyan szöveget szúrok be ami ékezetet tartalmaz, akkor a betük helyén csak kérdőjelek jellenek meg.
Div konténerem mindig legyen középen (CSS)
Sziasztok!
Most kezdtem el tanulni a css-t (meg mindent) :). A html-t egy picit ismerem.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy mindig középpen legyen jelen esetben a .kontener DIV.margin: auto; ---> ha ez auton van akkor jobbról és balról oké, középpen van képernyőn felbontástól függetlenül, de sajnos felülre rakja a DIV-et. Szóval mindig középen legyen, alulról és felülről is felbontástól függetlenül.
Valaki tudna segíteni, mit írjak be?
Köszi!
■ Most kezdtem el tanulni a css-t (meg mindent) :). A html-t egy picit ismerem.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy mindig középpen legyen jelen esetben a .kontener DIV.
<style type="text/css">
body{
font-family: "trebuchet ms", trebuchet, Verdana, Arial, sans-serif;
font-size: 16px;
margin:0 0 0 0;
padding: 0 0 0 0;
background-color: #ECE9D8;
}
.kontener{
height: 500px;
width: 700px;
background-color: #000000;