ugrás a tartalomhoz

Ékezetes neves fájlok kiszolgálása PHP-ből

Gal Kristof · 2006. Már. 2. (Cs), 14.30
tudom, hogy van erről cikk, de ott sztem kutya se látja ha beírok olyan mélyen van. szóval az a gondom, hogyha header + fpassthru módszerrel akarom "letöltetni" a fájlokat, akkor ékezetes fájlnév esete egyrészt teljesen krixkrax lesz a fájlnévből, másrészt az IE nem hajlandó felismerni, ha pl .doc-ról van szó. a sima, ékezet nélküli fájlneveket felismeri. mindenképp meg kell tartanom az ékezeteket a fájlnévben. tudtok segíteni?
 
1

Ékezetes feltöltés

zvaranka · 2006. Már. 2. (Cs), 14.55
Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha az ékezetes fájlnévvel rendelkező fájlokat becsomagolod egy zip-be (itt már a fájlnév ékezet nélküli) és ezt teszed elérhetővé a látogatóknak.
--------------
Varanka Zoltán
NovoPortal
--------------
2

nem jó

Gal Kristof · 2006. Már. 2. (Cs), 15.37
ez egy dokumentum megosztó (csoportmunka szerű) rendszer, a felhasználók maguk tölthetnek fel fájlt, és maguk szedhetik le. a zip nem jó megoldás, mivel automata a dolog.
3

Létezik rá megoldás

Poetro · 2006. Már. 2. (Cs), 15.47
Nézd meg ezt a mime_header_encode függvényt. Remélhetőleg segítségedre lesz.
--------
Poetro
4

Át- és "visszanevezés"?

Dualon · 2006. Már. 3. (P), 13.55
Feltöltéskor az ékezetes karaktereket megfelelő, egyedi stringre cseréld le (akár pl. ASCII kód, de lehet bármi; előtte-utána jól felismerhető határolókarakter), kiszolgáláskor pedig a MIME type mellett az állománynevet is meg tudod adni, vagyis olyankor vissza tudod alakítani a filenevet.

Az IE visszautasítására nekem is csak tippjeim vannak, a MIME típusokkal érdemes lenne próbálkozni (ahogy írták is), meg nézd át a HTTP referencia fejlécekkel foglalkozó részét, illetve a MS Response Headers dokumentumát.
Hasznos kiterjesztések Firefoxhoz, ha esetleg nem használnád őket:
- Web Developer Toolbar (Information -> View Response Headers)
- LiveHTTPHeaders

D.
http://e-arc.hu/