Archívum - Már 20, 2006 - Fórum téma
PHP session kezelés AJAX-ban
Sziasztok!
Már készítenem egy-két kódot az AJAX elvek felhasználásával, de egy dolgot a mai napig nem sikerült korrekten megoldani, ez pedig a session kezelés.
Lejárt session esetén az aszinkron hívás ugye elakad, tehát ezt az esetet külön le kell kezelni. Azt már elértem, hogy ilyenkor visszadob a bejelentkező oldalra, azonban az ajax alkalmazásba beírogatott adatok a bejelentkezés után elvesznek.
Van alakinek valami jó megoldása erre?
■ Már készítenem egy-két kódot az AJAX elvek felhasználásával, de egy dolgot a mai napig nem sikerült korrekten megoldani, ez pedig a session kezelés.
Lejárt session esetén az aszinkron hívás ugye elakad, tehát ezt az esetet külön le kell kezelni. Azt már elértem, hogy ilyenkor visszadob a bejelentkező oldalra, azonban az ajax alkalmazásba beírogatott adatok a bejelentkezés után elvesznek.
Van alakinek valami jó megoldása erre?
Css miért nem jó? mintha öröklődne...
Üdv!
Olyan ideges vagyok, hogy már a gépet ütöm.....:)
Nem h a footermenutop-ra a linknél fehér van beállítva de mégis pirosat mutat ami a footermenubottom-ra van beáállítva, de mikor fölé viszem a kurzort akkor jó mert narancssárga de különben piros mikor fehérre van beállítva nem értem h miért, szerintetek?
css:???
Előre is kössz...
■ Olyan ideges vagyok, hogy már a gépet ütöm.....:)
Nem h a footermenutop-ra a linknél fehér van beállítva de mégis pirosat mutat ami a footermenubottom-ra van beáállítva, de mikor fölé viszem a kurzort akkor jó mert narancssárga de különben piros mikor fehérre van beállítva nem értem h miért, szerintetek?
css:
body {
margin: 0;
padding: 0;
color: #FFFFFF;
background: #000000;
}
.footermenutop {
border-top: 3px solid #6699CC;
border-bottom: 3px solid #6699CC;
background-color: #336699;
color: #E4E9EB;
}
.footermenutop td {
padding: 5px;
font-size: 1.2em;
font-weight: bold;
}
.footermenutop a:link, a:visited {
text-decoration: none;
color: #FFFFFF;
}
.footermenutop a:hover, a:link {
color: #FF8C00;
}
.footermenubottom {
border-top: 3px solid #6699CC;
border-bottom: 3px solid #6699CC;
background-color: #336699;
color: #E4E9EB;
}
.footermenubottom td {
padding: 5px;
font-size: 0.75em;
}
.footermenubottom a:link, a:visited, a:hover, a:active {
color: red;
}
<table class="footermenutop" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr>
<td align="center" valign="middle">
<a href="'.$site_url.'" title="'.$site_title.'">'.$site_title.'</a>
</td></tr></table>
<table class="footermenubottom" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr>
<td align="center" valign="middle">
'.$site_footer_text.'
</td>
</tr>
</table>
Előre is kössz...
Űrlap alapján épített SQL update nem megy
Problémám a következő.
Form segítségével vinnék fel/módosítanék/törölnék adatokat egy MySQL adatbázisba. Az adatfelvitel és törlés működik, az UPDATE funkció viszont nem, vagyis ha megváltoztatok egy adatot és a Primary Key alapján megpróbálok UPDATE-et futtatni, továbbra is a régi adatokat kapom vissza a következő adatbázis-lekérdezésnél.
Maga az UPDATE szintaktikailag helyesnek tűnik.
Ha valakinek van ötlete, kérem, segítsen.
Péter
■ Form segítségével vinnék fel/módosítanék/törölnék adatokat egy MySQL adatbázisba. Az adatfelvitel és törlés működik, az UPDATE funkció viszont nem, vagyis ha megváltoztatok egy adatot és a Primary Key alapján megpróbálok UPDATE-et futtatni, továbbra is a régi adatokat kapom vissza a következő adatbázis-lekérdezésnél.
Maga az UPDATE szintaktikailag helyesnek tűnik.
Ha valakinek van ötlete, kérem, segítsen.
Péter
Űrlapfeldolgozó oldal nem megy tovább
Hali
Az ürlapomon az action-ban megadott oldalra nem ugrik el, ez a hibaüzenet:
A
Az adatbázistáblát feltölti rendesen, csak nem ugrik el a "köszi végeztünk" oldalra.
Megköszönném valaki kisegitését.
Üdv
babem
■ Az ürlapomon az action-ban megadott oldalra nem ugrik el, ez a hibaüzenet:
Warning:
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /honlap.hu/reg.php:11) in /honlap.hu/regisztracio.php on line 55
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /honlap.hu/reg.php:11) in /honlap.hu/regisztracio.php on line 55
A
reg.php
-be van beágyazva a regisztracio.php
.Az adatbázistáblát feltölti rendesen, csak nem ugrik el a "köszi végeztünk" oldalra.
Megköszönném valaki kisegitését.
Üdv
babem
IE appendChild()
Lehetséges, hogy az Explorer csak akkor hajlando végrehajtani az appendChild-ot, ha nem dinamikus node-hoz akarom hozzáfűzni?..
tehát:
(a "container" elem egy div, alapból létrehozva a dokumentumban)kb. erről lenne szó, ez FF-ban tökéletesen működik, de IE szarik rá.
Így pedig működik mindkét browser-ben. A különbség az, amit mondtam, "létező" node-ra akarok pakolni:Köszi
■ tehát:
(a "container" elem egy div, alapból létrehozva a dokumentumban)
<script>
function show() {
var text = document.createTextNode('szöveg');
var table = document.createElement('table');
var tr = document.createElement('tr');
var td = document.createElement('td');
var table = container.appendChild(table);
var TR = table.appendChild(tr);
var TD = TR.appendChild(td);
TD.appendChild(text);}
</script>
<body>
<div id="container">
<a href="#" onclick="show();">Klikk</a>
</div>
</body>
Így pedig működik mindkét browser-ben. A különbség az, amit mondtam, "létező" node-ra akarok pakolni:
<script>
function show() {
var text = document.createTextNode('szöveg');
container.appendChild(text);}
</script>
<body>
<div id="container">
<a href="#" onclick="show();">Klikk</a>
</div>
</body>
Folyamatos háttérzene, de NEM Iframe-val. Megoldható?
Hello mindnekinek
Az megoldható, hogy megszakítás nélkül szóljon a háttérzene weblapon, szóval ne kelljen előre kezdeni a lejátszást minden egyes lapon, de ezt nem iFrame segítségével?
■ Az megoldható, hogy megszakítás nélkül szóljon a háttérzene weblapon, szóval ne kelljen előre kezdeni a lejátszást minden egyes lapon, de ezt nem iFrame segítségével?
Alap Ajax példákat hol találok?
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, web címet adni ahol az ajax használatáról találok információt, példákat stb.
Köszi
■ Tudna nekem valaki abban segíteni, web címet adni ahol az ajax használatáról találok információt, példákat stb.
Köszi
getHeight()
Sziasztok, hogy tudom egy div-nek (vagy bárminek) a magasságát lekérni javascripttel?
■ document.getElementById('valami').style.height
ezzel az a baj, hogy ha nincs css-be beállítva, akkor nem ad vissza semmit.