ugrás a tartalomhoz

Folyamatos háttérzene, de NEM Iframe-val. Megoldható?

Anonymous · 2006. Már. 20. (H), 16.41
Hello mindnekinek

Az megoldható, hogy megszakítás nélkül szóljon a háttérzene weblapon, szóval ne kelljen előre kezdeni a lejátszást minden egyes lapon, de ezt nem iFrame segítségével?
 
1

Flash

Kevlar · 2006. Már. 20. (H), 16.45
Az egész site Flashben.
Vagy esetleg egy új ablak nyilik, amiben megkéred a látogatót, hogy ne zárja be, mert abból szól a zene. De sztem inkább ne tegyél be háttérzenét...
2

nem válasz

winston · 2006. Már. 20. (H), 17.01
ugyan tudom, hogy ez nem válasz a kérdésedre, de szerintem ne tegyél zenét az oldalra. vagy ha igen, akkor alapból ne induljon el. (erre javallom a flash oldalt) azért mondom ezt, mert a látogatók nagyon nagy része nem szereti a zenélő oldalakat. sokan rögtön otthagyják, nem véletlenül van benne a látogatók által legjobban útált dolgok között. igaz, egy performance-jellegű, nem tartalom, hanem design-központú oldalra (pl. online egyes galériák) oké. de ezeket ma már szinte mindig flashben okoskodják össze. na, kicsit bőre sikerült, a végére akkor már egy ősi poén:

"üdvözöljük önt az első hangos szex oldalon" :)
3

effekt

Anonymous · 2006. Már. 20. (H), 17.19
Végül úgy hátároztam, hogy csak az oldal megnyitásakor fog lejátszani egy effektet...
Egyébként a háttérzene választáshoz is érzék kell, láttom olyan oldalt ahová egy 5 perces black metal szám volt berakva, pedig az egész oldal hirdetésekről szólt... flashez sajnos nem értek, de jobb így, hogy csak egy kis effekt hallatszik betöltődésekor :)
6

Példa

janoszen · 2006. Már. 20. (H), 19.51
Na, akkor kapcsold be a kedvenc zenédet és menj föl a DataGlobe oldalára és kezdj el a menün mászkálni. Rögtön tudod, hogy miért mondják mindenhol azt, hogy ne tegyél zenét. Nem tudom, miért nem lehet megérteni, csak keresni kellett volna, 600 webbel foglalkozó fórumban már egyenként 600x felmerült téma. Ráadásul a legtöbb helyen le is van írva, hogy ne csináld.
4

jaj, háttérzenét inkább ne :)

virág · 2006. Már. 20. (H), 18.05
Szia,

szerintem nem kellene...Képzeld el, hogy valaki (pl. én :) ) böngészés közben nyugodtan hallgatja a kis zenéjét a kis fülhallgatójában és akkor rátéved egy weboldalra ami iszonyatosan elkezd zenélni, effektezni, pittyogni - szegény fejemnek nincs más választása mint gyorsan elmenekülni onnan. :)) Próbáltam viccesen leírni, pedig ez már előfordult néhányszor és olyankor csúnyákat is szoktam mondani. Persze ez szubjektív. :) Lehet valaki cereti. :)
5

a nép akarata

winston · 2006. Már. 20. (H), 19.37
plusz gondolj arra, hogy még mindig erősen akadnak szerényebb letöltési sebességgel rendelkező emberek. meg mondom: a lényeg az, hogy a nézelődők nem szeressék. nagy valószínűséggel ott fogják hagyni az oldalt, és nem mennek vissza. ha csak nem tudsz valami olyan tartalmat prezentálni, ami elég egyedi, és jó ahhoz, hogy -az idegesítő dolgok ellenére- egy részüket ott marasztalja. (én spec, ha nem egy zenekar oldalán hallok meg zenét, rögtön bezárom, minden lelkiismeretfurdalás nélkül, és nagyrészt így vannak vele mások is)
7

-

breakline · 2006. Már. 21. (K), 13.08
van egy olyan trükk, hogy csinálsz egy 1x1 pixeles flash-t, éb abba teszed a zenét, ami loopolva van. Egy 2-300 kbyte-os zene nem terheli le annyira a látogatót, és észre sem veszi ha lejön. Persze nem kikapcsolhaó. De azt javascripten keresztül megoldhatod, hogy a flash ne jelenjen meg. Na de már látom nem kell. Egyébként itt találsz jó zenéket:

www.flashkit.com

üdv
BL