ugrás a tartalomhoz

Rework

gsuveg · 2010. Jún. 13. (V), 21.20

Szerzők:

Jason Fried, David Heinemeier Hansson

Kiadó:

Crown Business

2010

ISBN:

0307463745

Oldalak száma:

279

Értékelés:

9

Linkek

A könyv a maga nemében egyedülálló, hiszen személyes tapasztalatokat dolgoz fel: a 37Signals két vezetője osztja meg az üzletről és a munkáról alkotott véleményét az olvasókkal. A két szerző olvasmányos formában, nagyon egyedi módon illusztrálva, sok rövid fejezeten keresztül kalauzolja végig olvasóit a sikeres üzlet felépítésének kezdeti problémáin, az üzletvezetés buktatóin, és felhívja a figyelmet a szükséges lépésekre.

Áttekinthető, érdekes, könnyen feldolgozható példákon keresztül mutatja be, hogy miként változott meg az Internet elterjedése és a nyílt forráskódú fejlesztések eredményeként az egész üzleti világ, hogy mennyi előnyünk származhat ezekből a változásokból, és leginkább, hogy hogyan tudjuk mindezt a saját hasznunkra fordítani.

Ez a könyv sem a siker konkrét receptje, mert olyan nincs. De rendkívül hiteles módon, az írók cégvezetési tapasztalatai által mutatja be a mai – folyamatosan változó – üzleti formákat, bevált módszereket oszt meg velünk, hogy miként tudjuk megőrizni a munka hatékonyságát, elkerülni a belefásulást és a kiégést.

Illusztráció a Rework c. könyvhöz
Illusztráció a Rework c. könyvhöz

A könyv hűen tükrözi a szerzők üzletről való felfogását: mindent a lehető legegyszerűbben végezzünk el, a lehető leghatékonyabb módon, ne bonyolítsuk túl se a munkamenetet, se a munkát.

Jómagam olvasás közben értettem meg több olyan folyamatot és változást, ami ma is zajlik a világban. Ez valószínűleg a tényfeltáró írásmódnak és a részletes elemzéseknek köszönhető. Nagyszerű munka, rengeteg jó ötletet is ad, ajánlom mindenkinek, aki kicsit is érdeklődik a téma iránt.

 
1

10/10

Török Gábor · 2010. Jún. 14. (H), 23.46
Az a típusú könyv, amikor alig várod már, hogy a végére érj, és kamatoztasd a benne foglaltakat. Mindenkinek érdemes elolvasnia, aki egyszer is szerette volna egy saját ötletét megvalósítani.