ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 5, 2006 - Fórum téma

JavaScript de milyen könyvből?

Anonymous · 2006. Már. 5. (V), 19.52
Sziasztok egyszerű a kérdésem:

Milyen javascriptel foglalkozó könyvet vegyek, ami nem referencia jellegű, hanem rendesen tanfolyamosan leírja a dolgokat, érthetően (mint itt a cikkek) ha van ilyen könyv egyáltalán ----magyar nyelvűre gondoltam-?

(jelenlegi tudásom alapszinten: php, sql, xhtml, css, flash,).

köszönöm, Béla
 

Oldalmegjelenítési probléma Internet Exploler alatt

Anonymous · 2006. Már. 5. (V), 18.14
Üdv

http://darrenshan.cjb.hu/index2.html

Készítem a weblapomat, egyszer csak azt látom, hogy az index2.html lap Internet Exploler alatt hibásan jelenítődik meg, pontosabban fenn a banner jobb széle nem jeleník meg, csak egy világoskék sáv. Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is a segítséget!
 

Firefox keresés textareaban

tms · 2006. Már. 5. (V), 17.50
Nagyon hasznos volna egy olyan kiterjesztés, Greaseamonkey script, vagy valami ami lehetővé teszi, hogy a Firefox a textareaban is tudjon keresni.


Tűvé tettem érte a netet, de 1.5-höz egyelőre nem találtam semmi használhatót. :(
 

Tableless oldalfelépítés

PogiG · 2006. Már. 5. (V), 10.43
Üdv!

Segítségre lenne szükségem, mert az egyik oldalamnál egy script segítségével felépítettem egy táblázatot, ami a W3C szerint nem valid. Ezen az oldalon egy képgaléria indexképeit szerettem volna megjeleníteni a következő script-el.

részlet:

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!-- 
var c=0;
d.write("<center><table border='0' cellpadding='10' cellspacing='0'><tr>");
for(a=1;a<8;a++){
for(b=1;b<6;b++){c++;d.write("<td><a><img src='index/ip"+c+".jpg' id='p"+c+"' onmouseout='keret_off(this.id)' onmouseover='keret_on(this.id)' onclick='mutat(this.id)'></a></td>");}
d.write("</tr><tr>");}
d.write("<td></td><td><img src='index/ip36.jpg' id='p36' onmouseout='keret_off(this.id)' onmouseover='keret_on(this.id)' onclick='mutat(this.id)'></td><td></td><td><img src='index/ip37.jpg' id='p37' onmouseout='keret_off(this.id)' onmouseover='keret_on(this.id)' onclick='mutat(this.id)'></td>");
d.write("</tr></table></center>");
 -->
</script>
Az összes </..> elemnél hibaként a "end tag for element "A" which is not open" hibát kaptam. Gondoltam egy merészet, és táblázat nélkül próbáltam mindezt megtenni:

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!-- 
var c=0;
d.write("<center>");
for(a=1;a<8;a++){
for(b=1;b<6;b++){c++;d.write("<img src='index/ip"+c+".jpg' id='p"+c+"' onmouseout='keret_off(this.id)' onmouseover='keret_on(this.id)' onclick='mutat(this.id)'>");}
d.write("<br>");}
d.write("</center>");
 -->
</script>
css -ben pedig minden kép kapott 5px margót.

Ez egyszerűbb is, és talán még valid is, de nem tudom megoldani azt, hogy míg a táblázatos oldalfelépítésnél a td {text-align:center;} utasítással az álló ill. a fekvő képek között a távolság értelem szerüen változott, mert fix volt a cella szélessége. Tábla nélkül viszont minden kép között 10px távolság van. Ez azért nem jó, mert a táblázatos megoldásnál, ha volt a sorban állókép, akkor is ugyan annyi volt a sor szélessége, mig az új megoldásnál összeugrik az a sor.