ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 11, 2006 - Fórum téma

VPS tapasztalatok?

peet · 2006. Már. 11. (Szo), 23.06
Hello!

A kérdésem az lenne, hogy használ-e valaki VPS szervert és ha igen, akkor milyenek a tapasztalatok, hol, mennyiért stb..
Eddig különböző helyeken voltak az általam készített siteok és szeretném egy szerverre rakni mindet, ezért gondoltam a VPS megoldásra, mert talán így olcsóbb mint ha saját szervert bérlek..
 

Legutóbb beszúrt sor ID értéke MySQL-ben?

breakline · 2006. Már. 11. (Szo), 22.41
Hello!

Volna egy kis gondom, bár van rá megoldásom, csak lehet olyan megoldás is létezik, ami egyszerűbb. Szóval ha beszúrok egy sort egy táblába, hogyan tudom az adott sort rögtön visszakapni? Mert ugye rá lehetne keresni, csak az lassabb. Van a táblában egy automatikusan növekvő mező, ezt szeretném visszakapni, az a gond, hogy ez a kulcs (egy ID mezőről lenne szó). Tud vki esetleg segíteni?


üdv
BL
 

li.dir és li.file lista elemek formázása

Anonymous · 2006. Már. 11. (Szo), 21.39
Sziasztok.
Az alabbi modon formaztam a li elemet.Azt szeretnem hogy a li.dir legyen az alabbi modon,viszont a li.file legyen circle.


li.dir{ list-style-image: url(images/right.gif) }
li.file {list-style-type: circle}

Igy viszont minden elemhez kepet rak be.
Hogy lehet megoldani?

Koszi.
 

cms ingyenes ftp accountra

Anonymous · 2006. Már. 11. (Szo), 18.37
szeretnék valami normálisabb cms rendszert (drupalra gondoltam)felrakni egy ingyenes tárhelyre, de az a probléma, hogy a program futásához nincs elég prvilégium... Például az ini_set függvények nem futnak le, nem tudok letrehozni egy saját adatbázist stb stb... Nincs valami olyan verzió, ami esetleg működőképes lehet?
 

DIV-ben HTML oldal nyitás (CSS)

plex · 2006. Már. 11. (Szo), 01.09
Sziasztok!
Lehetséges CSS-ben DIV-ek között új html oldalt nyitni? Mint ahogy FRAME-ben SRC-vel?????
 

Prototype form submit

-zsolti- · 2006. Már. 11. (Szo), 00.33
Egy kis segítségere lenne szükségem, Prototype-pal szeretném disable-re állítani egy form összes mezőjét, onSubmit eseményre:

  <script type="text/javascript"><!--
  function postLoginForm() {
    $('submit').value='Kérjük, várj....';
    Form.disable('loginform');
  }
  //-->
  </script>
<form id="loginform" action="valami" method="post" onsubmit="postLoginForm();">
...
A gond az, hogy a mezők lezárásra kerülnek, be is töltődik az action-ben megadott cím, de az adatok nem kerülnek átadásra (üres a post tömb). Próbáltam a JavaScriptből is document.forms['loginform'].submit(); módon küldeni az űrlapot, úgy sem akarta. Szóval így nem igazán látom értelmét a Form.disable metódusnak, ha pont egy ilyen alapvető feladatba nem lehet beépíteni - önamgában jól működik, csak form submitolással egybekötve nem. Remélem csak én néztem el valamit, a hiányos JS tudásomnak köszönhetően.