ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 12, 2006 - Fórum téma

Joomla rendszerigény

Kobra · 2006. Dec. 12. (K), 19.45
Üdv!

Nagyon láma a dolog, de egyszerűen nem találom, hogy milyen komponensekkel lehet használni a joomla-t...
küldene valaki egy url-t a táblázatról?
 

Rewrite URL - virtuális könyvtárszerkezet

Bpeti76 · 2006. Dec. 12. (K), 15.56
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek... Korábban nem foglalkoztam rewrite dolgokkal, de most egy ezzel kapcsolatos problémát kellene megoldanom:

Olyan szabályokat kellene készítenem ami a "csúnya URL-ből" egy keresőbarátabb URL-et készít, és az jelenik meg a böngészőkben.
Pl:
valami.com/index.php?data[mid]=2&data[aid]=1 - ebből ez legyen:
valami.com/budapest/akarmi.html

valami.com/index.php?data[mid]=2&data[aid]=2 - ebből ez legyen:
valami.com/budapest/barmi.html

valami.com/index.php?data[mid]=2 - ebből ez legyen:
valami.com/barmi.html

... és így tovább.

Ha valak találkozozz már hasonló problémával kérem segítesn.
Előre is köszönök minden segítséget.
 

Google Analytics - visitors host name

Max Logan · 2006. Dec. 12. (K), 11.51
Google Analytics-ben hol lehet megnézni az látogatok hostját és IP-jét? (Mert amit ő hostnak mond, az az adott oldal elérése, de arra semmi szükségem ...) Végülis egy olyan listára lenne kellene, mint a statgép.hu Látogatók listája menüpontja amit kiad. A lényeg, hogy a google analytics-ben szükségem lenne egy olyan lekérdezésre, ahol látom a következő adatokat: időpont (óra:perc), hostnév és/vagy ip, oprendszer és böngésző verzió.
 

Firefox: Tidy kiterjesztés használata korlátozott felhasználói fiókban

Anonymous · 2006. Dec. 12. (K), 11.25
Sziasztok,

Van egy hatalmas problémám: a cégnél az xp-k felhasználói fiókjai csúnyán le vannak korlátozva. Ennek ellenére tudok a firefoxhoz kiterjesztéseket telepíteni, csak egy nagy problémám van: ha felrakom a tidy-t akkor az egyszerűen nem működik? (a firebug, a web developers toolbar, meg a többi igen). Arra gyanakszom, hogy a tidy dll-je nem fut, de nem sikerült rájönnöm, hogy miért?

Az megoldható lenne, hogy a rendszergazdától jogot kérek, de ő sem tudja, hogy mit, én sem, hogy miért nem működik?

Járt már valaki hasonló cipőben, vagy tudtok segíteni, mit kellene tennem?

előre is köszönöm a segítséget: ádám
 

A böngészőktől való félelem

Vas Dávid · 2006. Dec. 12. (K), 01.36
Üdv!

Egy kérdés már régóta a fejemben van:
ugyen tegyük fel hogy van egy php oldal amin van egy 3 elemből álló lenyiló lista (select), regisztrációkor lehet ebből választani
tartalma:
admin
felhasználó
szerkesztő

és ugye mikor egy eflhasználó regisztrál alapból kivan választva egy menüpont mondjuk a felhsaználó ha kell akkor selected-et is lehet oda tenni.
És ha megynomom a beküldés submit gombot akkor semmiképpen sem történhet olyan eset, hogy a select üres értéket külde be...
De! mivan akkor, ha mégis és én ugye ezt nem is ellenőrzöm mert ez nem lehetséges hisz 3 menüpont van abból mind3-on van egy érték (value) beállítva.

De ha egy hacker mondjuk ír egy böngészőt amiben mondjuk csatlakoik egy 4. mező is minden lenyiló listánál és az a mező üres és küldi be a felhasználó a regisztrációs űrlapot és ez később hibát generál?

vagy mondjuk mikor az admin aktiválja azt a felhsaználót és a státuszánál úgy látja hogy egy sima mezei felhasználó de mondjuk az üres vagy a 0 érték olyanná teszi mintha admin lenne, akkor mi van:) ?

vagy akkor mi van ha egy felhsaználó név a mysql-ben elfoglalt helye max 128 karakter lehet (varchar 128) de az oldal regisztrációkor ezt 64-re csökkenti (maxlength="64") és a böngésző ezt nem ismeri fel (vagyis nem akarja mert egy hacker írta) és mondjunk beviszünk egy 100 karakterből álló felhsaználói nevet...

és stb. és stb. Tehát gondolom már mindeki tudja mire is gondolok?

OFF: Esetleg valaki tudna nekem ajánlani egy jó szövegszerkesztőt?, amit tud utf8-at is, jelenleg a textpad-ot használom de mikor utf-8 ban (ansi) elmentek egy fájlt és van benne ű és ő betű majd azt megnyitom akkor hibát kiírva a betűket kérdő jelre (?) cseréli.. ilyesmi van a hibában: ansi latin 1 gondolom latin2-nek kéne lenni valahol valamilyen beállításnak...:D

Remélem nem túl fura vagy hülyeség a k

Milyen linux a jó, webfejlesztéshez?

Anonymous · 2006. Dec. 12. (K), 01.20
Üdv!

Nos lenne egy kis problémám, zgye nekem van mysql, appache, php szerverem Windows alatt és itt is szoktam fejleszteni, de van olyan mikor más-más kell windows-on és linux-on.
De sajnos nem ismerem a linuxot...

Ti melyik linuxot ajánljátok a fejlesztéshez?
nagyjából olyan kéne ami a rendes szervereken is szokott lenne...

és mondjuk az a linux jó egy imb lap-top-hoz is?, ez már nem olyan fontos...

Előre is kösszi.