ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 22, 2006 - Fórum téma

List/Menu és kép elhelyezése JavaScript-tel

stoni · 2006. Dec. 22. (P), 22.30
Üdvözletem!

Arra lennék kíváncsi, hogy JavaScript alkalmazásával megoldható-e az, hogy egy Web-oldalon List/menu-t és képet helyezzek el. A list/menu esetében főleg az érdekel, van-e arra lehetőség, hogy a list/menu tartalmát csak egy valami.js fájl módosításával változtatom meg, s nem kell az összes html oldalt egyesével szerkeszteni. Ugyan ez a probléma képek elhelyezésével, melynél szeretném, hogy mindegyiken ugyan az a kép jelenjen meg az oldal egyik szélénél, s ha változtatnom kell a képet/képeket, akkor nem az összes html oldal szerkesztésével érem azt el.

Ha van a fentiekre megoldás, örömmel veszem és köszönöm!

Egyben áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kívánok!

Üdv, Stoni
 

Szám azonosítóra nem működik a getElementById()?

gtoma · 2006. Dec. 22. (P), 15.27
Sziasztok. Igazából eddig nem volt nagy szükségem a JavaScript mélyreható ismereteire, azonban változott a helyzet. Akad is problémám elég. Azonban most van egy amivel már bíbelődök egy ideje, és se a neten se máshol nem találok megoldást. egy form list menüjét szeretném objektummá varázsolni. szeretném, ha bizonyos akciókra frissítené tartalmát, (prototype-t fogok használni). Természetesen külön fájlban fogom tárolni a js-t. az objektum létrehozásakor szeretném megadni, hogy mi a list ID-je. No el is kezdtem a terveimet leprogramozni, azonban képtelen vagyok elérni, két dolgot.

Közvetlen űrlapküldés emailbe nem megy mióta feltettem az Office-t

Anonymous · 2006. Dec. 22. (P), 14.28
Régebbenmég tudtam űrlapokat küldeni, de amióta sikerült felraknom a Microsoft Office-t azóta mindig amikor a küldésre kattintok kijön, és nem hajlandó elküldeni a dolgokat.
Előszőr arra gondoltam, hogy hibásak a scriptjeim, de amikor már a régebben megírt oldalaimon is kipróbáltam rájöttem, hogy már azokat se hajlandó elküldeni...

Egy forrás:
<FORM method="post" enctype="text/plain" action="mailto:felhasznalo##kukac##szolgaltato.hu?subject=Tárgyacska">
Üzenet:<br>
<input type="text" value="Üzenetecske...">
<input type=submit value="Küldés">
</FORM>
Már megpróbáltam azt, hogy az Outlook Expresst rakom be alapértelmezetnek, de akkor se sikerül a küldés, mert akkor meg az Express jön be...
Mit csináljak, hogy megint közvetlenül oldalakról tudjak űrlapot küldeni?
 

A lábléc tényleg lábléc legyen

Fedor · 2006. Dec. 22. (P), 14.08
Halihó!

Ha esetleg van még itt valaki, aki melóval foglalkozik karácsony helyett :-)

Egy korábbi munkám átdesign-olására kaptam megbízást. Úgy gondoltam, hogy a szerkezeten is változtatok, és kipróbálom a teljesen táblázatmentes, dives felépítést (Eddig keverve használtam a kettőt). Tényleg sokkal átláthatóbb, könnyebben kezelhetőbb, most így néz ki a forrás kód:

  <div id="main">
    <div id="logo"></div>
    <div id="kismenu"><?php include ('inc/kismenu.inc');?></div>
    <div id="head">
    <a href="index.php"><img src="img/head.jpg" title="<?php echo _SITE_NAME;?>" alt="<?php echo _SITE_NAME;?>" width="770" height="150" border="0"></a>
    </div>
    <div id="menu"><?php include ('inc/menu.inc');?></div>
    <div id="table_b"><?php include ('inc/table_b.inc');?></div>
    <div id="tartalom">
    <?php
    $oldal="page/".$page.".php";
    if (is_readable($oldal)) :
    	  include($oldal);
    else : 
    include('page/main.php');
    endif;
    ?>
    </div>
    <div id="foot"><?php include ('inc/foot.inc');?></div>
  </div>
Egy dologgal van csak problémám, a "foot" div, vagyis a lábléc pozicionálásával. Mivel a tartalmi rész változó, a "tartalom" magassága nincs lefixálva, így nem tudok megadni egy fix poziciót neki. Próbálkoztam már mindenfélével, nézelődtem itt is, meg itt is, kipróbáltam az ott olvasottakat (float, clear, stb.), semmi. A div az oldal tetején jelenik meg.

Adatbázis listázás hol nem ír ki semmit, hol lehagy egy sort

Sovereign · 2006. Dec. 22. (P), 13.26
Tudnátok nekem segíteni?!

Van egy olyan problémám, hogy php-ből listázok ki egy adatbázist. számítógép alkatrészekről tárol infókat. Gyártó, kategória, ár, stb stb. És listázáskor egy sort sem ír ki egyszerűen. Némelyiknél meg egyet lehagy. Ha közvetlenül mysql-ből listázoim kiírja.

Mi lehet a probléma???
 

Nem megy a Login az sNews-ban

gsoft · 2006. Dec. 22. (P), 09.13
Nem megy a Login-olás az sNews-ban, azt írja ki hogy nem létezik a file vagy a könyvtár. Szerintetik mi lehet a probléma?