ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2, 2006 - Fórum téma

A google nem látja az oldalamra vonatkozó külső hivatkozásokat (bejövő linkeket)

Anonymous · 2006. Dec. 2. (Szo), 20.20
Kb 2. hónapja kezdtem el a linkcserét. Találtam partneroldalakat és kb. 60 oldalra kitették a weboldalam hivatkozását. A google viszont egyet sem lát és azóta már eltelt 1-2 hónap. Mi a tapasztalatotok mennyi idő alatt találja meg a google ezeket a hivatkozásokat? Mennyit kell várni egy induló oldalnál, hogy ne 0-ás legyen a page rank?
 

DW ne alakítsa át az ékezetet

TIV · 2006. Dec. 2. (Szo), 19.58
Üdv!

Dreamweaverben ha írok valamit, akkor azt a Code fülön megtekintve a DW lecserélni az ékezetes karaktereket egy kódra. pl.: ő = ő

1. Nem találtam meg melyik beállítással lehet ezt kikapcsolni! Hol kell?
2. Hogy hívják ezt a fajta 'kódot'?
3. Mivel jobb, ha ilyen kóddal írjuk az ékezetes karaktereket?
4. Lesz valami hátránya ha simán ő betű van a kódban? (nálam úgy is jó, esetleg másnál nem lesz jó? hogy lehet ezt javítani, mert nekem ő betű kellene a kódba a keresőmotor miatt(txt alapú))

Nagyon köszönöm!
 

Margin probléma IE7 alatt

Anonymous · 2006. Dec. 2. (Szo), 16.02
Sziasztok !

Már biztos felvetődött ez a probléma valahol, de én csak most futottam bele.
IE7 alatt hiába adok a body-nak margin:0px, padding:0px-t, az első elem kilométerekre lesz az oldal tetejétől. Az abszolút pozícionálást most elkerülném. Valami ötlet?
 

PunBB forum es SMS levelkuldes

Anonymous · 2006. Dec. 2. (Szo), 13.32
Sziasztok!

Keresek olyan megoldásokat amik ingyenes módon megtudnák oldani a problémám, ami a következőkből áll:

Van egy jól működö PunBB forum van e-mail küldő rendszer hozzá telepítve, viszont szeretném, ha a regisztrált tagok e-mail helyett sms-t kapnának, ha vlalakinek van megoldása problémámra nagyon megköszönném.

Próbálkoztam keresni gsm átjátszókat, de sajna mind csak napi 1-et, vagy ugyan annyiért mint saját mobilomról, esetleg előre feltöltött keretből, na ezek a megoldások nem jöhetnek szóba, mert rengeteg felhasználó van aki szeretné inkább sms formályában megkapni a hírlevelünket.
 

A PHP hogyan tudná a JavaScripthez hasonlóan figyelni az eseményeket?

Anonymous · 2006. Dec. 2. (Szo), 10.46
Sziasztok!

Egy ideje már programozgatok php-ban. Ez idő alatt nem találtam arra utaló jelet, hogy a php (hasonlóan a JavaScripthez) képes lenne folyamatosan befolyásolni egy oldalon történő változást. Ismereteim szerint a php betöltödik lefut, és aztán kerül ki az oldal az explorerbe.

Felmerült most egy olyan probléma, ami erősen szükségessé tenné a rezidenséget. (adatbázisból kellene kiszedni list menük adatait, aztán az első list menüben lévő adat kiválasztása alapján jelenne meg a következő list menü tartalma. Csináltam már ilyet, akkor a PHP-ból generáltam JavaScriptet, most azonban egy sokkal nagyobb adatbázisról lenne szó, és a megrendelő azt mondja, hogy nem lenne jó a JavaScriptbe bepakolni a kb 300 adatot.)

Megkérdezte egy ismerősét (Bár nem php programozó az ismerőse), aki azt válaszolta, hogy a megoldás ez: külön kell fejleszteni a php-t és a HTML-t.

Az én ismereteim alapján ez nem biztosítja, hogy a php figyelni tudja a klikkeléseket , és az alapján pakolja ki a következő list input mező tartalmát. (arról nem is beszélve, hogy számomra teljesen értelmetlen a válasz, hiszen HTML fájlba nem lehet php-t futtatni, így nem is tudom dinamikussá tenni az oldalt)

Kérdésem az lenne, hogy van-e mód arra, hogy a php fusson, és érzékeljen miközben az oldal kint van az ablakban, vagy esetleg, ha erre nincs, akkor hogyan lehetne megoldani hogy a különböző kategóriák között lehessen válogatni több szinten (lásd pl VATERA termék eladása), de a FORRÁS megtekintésekor ne tünjön elő a 300 soros értékadó JavaScript?

Előre is köszönöm a segítséget, tanácsot!

Szerk: lezárva, nem JPSPAN support téma