ugrás a tartalomhoz

DW ne alakítsa át az ékezetet

TIV · 2006. Dec. 2. (Szo), 19.58
Üdv!

Dreamweaverben ha írok valamit, akkor azt a Code fülön megtekintve a DW lecserélni az ékezetes karaktereket egy kódra. pl.: ő = ő

1. Nem találtam meg melyik beállítással lehet ezt kikapcsolni! Hol kell?
2. Hogy hívják ezt a fajta 'kódot'?
3. Mivel jobb, ha ilyen kóddal írjuk az ékezetes karaktereket?
4. Lesz valami hátránya ha simán ő betű van a kódban? (nálam úgy is jó, esetleg másnál nem lesz jó? hogy lehet ezt javítani, mert nekem ő betű kellene a kódba a keresőmotor miatt(txt alapú))

Nagyon köszönöm!
 
1

válaszok

krey · 2006. Dec. 2. (Szo), 20.47
Nemtom miért csinálja a Dreamweaver, de ha Code view-ba írsz, akkor elvileg nem gond. Ezt html entitásnak (szép magyarosan) hívják itt elég sokat megtudhatsz róla. Ha UTF-8-ra állítod lehet, hogy leáll. Feltételezem txt alatt plaintext-et értettél, elég vicces lehet plaintext keresni Dreamweaver dokumentumokban. A 4-es problémára programnyelvtől függően lehet megoldást találni.

üdv. krey
2

tenksz

TIV · 2006. Dec. 2. (Szo), 21.45
Köszönöm -használható- válaszod!

A megoldás: A weblapon jobb egérgombbal kattinva page properties, title/encoding rész -> encoding -> unicode utf8.

dw helpjéből:

Default Encoding specifies the encoding to be used when a new page is created, as well as when a document is opened that does not specify any encoding. For more information, see Understanding document encoding.

If you select Unicode (UTF-8) as the document encoding, entity encoding is not necessary because UTF-8 can safely represent all characters. If you select another document encoding, entity encoding may be necessary to represent certain characters. For more information on character entities, see www.w3.org/TR/REC-html40/sgml/entities.html.
3

még egy kérdés

TIV · 2006. Dec. 4. (H), 19.57
Lenne mégegy olyan kérdésem, hogy mi van akkor, ha a forrásban ő ű található, de a weblap megtekintésekor ezek ékezet nélkül látszódnak. Ezt hogy lehet javítani?

Előre köszönöm!