ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 29, 2006 - Fórum téma

Checkbox körül rés

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 22.36
Helló, miért van az hogy a checkbox körül rés van bármit csinálok vele? Ffoxban a margin: 0; segített rajta, de IE-ben (7ben is) nem.

<div style="background-color:#FF9966">
<input type="checkbox" style="margin: 0;"/>
</div>


Bocs ha már volt ez kérdés (egészen biztosan volt) de nem találom a megfelelő keresőszavakat...
 

Oldal költöztetésének Google vonzatai

vbence · 2006. Dec. 29. (P), 22.19
Sziasztok!

Tippeket várok, hogyan lehet a legjobban kijönni egy oldal elköztötéséből. Lehet kis költözés, ahol a tartalmak megmaradnak, csak az URL séma módosul (ilyenkor a régi URL-en élhet a tartalom végtelen ideig, de valahogy jelezni kéne, hogy az új verziót preferáljuk), vagy teljes domain-váltásos cucc.

Lehet-e valami <link rel="alternate"> tipusú tippel segíteni a google-t, hogy hamarabb odataláljon az új címre.

301: Moved Permanently - segít-e valamit? Mennyit profitál belőle az új cím? X időn belül megkapja a régi oldal page rankját, vagy mindenképen sajátot kezd építeni?

(Ha lehetséges) Megéri megtartani a régi oldalt (url-eket), amik a page-rank miatt folyamatosan produkálják a látogatókat? Esetleg egy apró javascript átugratná a látogatóat az új címre, miközben a google számára a régi dokumentum is él és virul?

Szóval ki hogy enyhítené a költözés fájdalmát Google barátunknál?
 

Blog bejegyzés írás közben kidob a session

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 15.21
Sziasztok!

Írtam egy Blogot. Magával a kóddal nem is lenne semmi baj. php-ban íródott mysql adatbázist használ, természetesen form-okat használ és jelszóval és felhasználónévvel védett tehát csak a blog tagjai írhatnak bele. Tehát a kód működik rendesen. Session segítsgéével történik meg a felhazsnálók belépése! Az lenne a bajom, hogy ha egy felhasználó éppen írja a blogját és az kb 20-30 percél több és nem küldi el addig az űrlapot, akkor: most saját fogalmazással élve kidobja a session. Pedig ugye elméletileg a session addig él amíg elundul és be nem zárjuk a böngészőt, nem?
 

Több form egy oldalon

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 13.43
Sziasztok!

Hogyan lehetne a egy olyan oldalról átvenni az űrlap mezők értékét, ahol azonos nevű mezők vannak de különböző formokban?


Köszi
 

SQLlite-os tartalomkezelő

maturicz-innsbruck · 2006. Dec. 29. (P), 02.35
Hello!
Tudnátok olyan CMS-t vagy fórummotort ajánlani ami SQLlite-al működik?