ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 1, 2006 - Fórum téma

A cég honlapjából és a szövegből az jön le, hogy vérprofik...

Nagy Gusztáv · 2006. Dec. 1. (P), 23.11
Nem szerettem volna off témát vinni a "Táblázat vs div - miért jobb a div?" témába, ezért új témát kezdek.
A tavaszi félévben a hallgatóimnak azt a házi feladatot adtam, hogy a megkapott honlap kezdőoldalát szabványossá, div-essé, elérhetővé stb. kell tenni a jelenlegi verzió helyett. Ehhez mindenkinek (>60 fő) egyéni honlapot akartam keresni, hogy ne tudjanak másolni egymásról.
Rövid idő alatt rájöttem, hogy keresve sem lehetne jobb "alanyokat" találni a webdesignceg.lap.hu listájából. Itt ugyanis a HTML alapú oldalak (a Flash oldalak nem jöttek szóba) 90 %-a egyetlen szempontomnak sem felelt volna meg egy házi feladatnak. Döbbenetes.
Az akkor vizsgált oldalak közül viszont van egy, amelyik nekem példaértékű, nem csak a kivitelezés, hanem a tényleg megrendelő-központú tájékoztatása alapján. Ez a cég a Fixaidea. A publikációk is nagyon jók.
Ismer még valaki olyan honlapot, ahol az oldalról ilyen jól meg tudja érteni egy laikus is ezeket a szempontokat? Akár sajátotok is érdekelne.
 

Sblog témaváltás HTML kóddal a menü alatt?

Anonymous · 2006. Dec. 1. (P), 19.22
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek hátha tudtok segíteni!
Az sblog motort használom a coffeebloat témát írtam át és szeretnék a menü és a tartalom közé egy olyat amibe lehet html kódot írni, mert azt szeretném megcsinálni hogy képekkel tudjak váltogatni témákat!
Ezt hogyan tudom megcsinálni?
A témaváltást html kóddal!
És hogy oda tudjak írni / Hogy a menü alatt legyen!
Kérlek segítsetek!
 

Fórum kezdőlapján van értelme MySQL VIEW-t használni?

Anonymous · 2006. Dec. 1. (P), 14.25
Most tanulgatom a friss MySQL-ben megjelent újdonságokat, ezért a tapasztaltabbak segítségét kérem.

Egy fórum kezdőlapjánál lehet értelme olyan view-kat használni, amik az adott topic-csoportoknál jegyzik a legutolsó hozzászólást és a hozzá tartozó adatokat (pl. dátum, ki írta)?

Vagy ezt triggerekkel jobb megoldani egy hagyományos táblát használva?

Jó lenne kényelmes, gyors és bolondbiztos megoldást találni arra, hogy a fórum adminisztrálásánál (pl. hozzászólások törlése, nevek átírása) se keveredjenek össze az adatok, de ne is kelljen minden alkalommal átnézetni az összes táblát.
 

Egy bizonyos karakter megszámolása sztringben

marcobazze · 2006. Dec. 1. (P), 13.40
Sziasztok!

A lúzer kérdés miatt előre is bocs...

...de hogy a fenébe tudom megszámolni pl az összes "a" betűt egy több tízezer karakteres sztringben?

Előre is köszi!
 

Floatolt div kilóg az őt tartalmazó divből

thakl · 2006. Dec. 1. (P), 11.45
Sziasztok kezdő vagyok . Most ismerkedem a CSS-el. Ha berakok egy divbe egy másik div-et amit float-olok, akkor az Firefoxban kilóg a divből ami tartalmazza, de IE-ben nem. Azt szeretném megkérdezni mi annak a módja, hogy FF-ben is szépen körül vegye a floatolt div-et az a div ami tartalmazza?
 

a lekérdezés (eredmény) sorainak megszámolása, kiiratása, kell e ideiglenes tábla a count- miatt vagy anélkül

adamka · 2006. Dec. 1. (P), 11.22
a lejérdezésben megjelenő eredmények, sorok összeszámolása és kiiratása. eddig csak az egész tábla sorainak a számát tudtam kiiratni. kell e ideiglebnes táblában tárolni a lekérdezett adatokat és azokat összeszámolni vagy egyszerübben is meg lehet oldania count-tal?köszi