ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 8, 2006 - Fórum téma

Véletlenszerű rendezés oldalakra tördelve

Anonymous · 2006. Dec. 8. (P), 20.09
Van egy MySQL lekérdezésem véletlenszerű rendezéssel, aminek eredményét oldalakra szeretném tördelni. Oldalanként tíz rekordot szeretnék megjeleníteni. Eddig nem találtam erre a problémára megoldást, tudna valaki segíteni?
 

Véletlenszerű rendezés oldalakra tördelve

Anonymous · 2006. Dec. 8. (P), 20.09
Van egy MySQL lekérdezésem véletlenszerű rendezéssel, aminek eredményét oldalakra szeretném tördelni. Oldalanként tíz rekordot szeretnék megjeleníteni. Eddig nem találtam erre a problémára megoldást, tudna valaki segíteni?
 

object type="text/html" data beállítása JS-ből

ksgy · 2006. Dec. 8. (P), 15.23
hali!

talán itt a weblaboron találtam egy how to insert html page into another html page linket, gyorsan el is bookmarkoltam, hátha szükségem lesz még rá :)

eljött ennek is az ideje, igy nekialltam hasznalni: ha az object data attributumat statikusan html-bol allitom be, akkor mukodik gyonyoruen, de ha JS-bol probalom beallitani, egyszeruen nem tortenik semmi, ketfelekepp probaltam:

1) document.getElementById('content_obj').data = 'http://localhost/valami.html';

2) document.getElementById('content_obj').setAttribute('data','http://localhost/valami.html');
aztan jott a nagy otlet! letrehoztam az objektumot js-bol, es ugy allitgattam be az attributumokat, ez ffox alatt mukodik is, de IE tovabbra sem csinal semmit vele, csak ha statikusan van betoltve az adott html

- iframe-s megoldas nem jo, mert a tartalom valtozo, es a scrollbarnak a bongeszo scrollbarjanak kell lennie, nem az iframe scrollbarjanak

- az oldalak amiket be kell tolteni, kulso linkek, nincs hozzaferesem, hogy abban irjak kis js-t, ami az iframet szethuzza akkorara, hogy ne legyen scrollbarja

- az oldalnak elsosorban IE alatt kell mukodnie, de en szeretnem ha biztosan menne legalabb ffox alatt.

szoval a kerdes, csinalt-e mar valaki hasonlo dolgot, esetleg van-e kesz megoldasa, illetve van-e megoldas a data attrib. js-bol valo beallitasara.

elore is koszi
 

js fuggveny lathatosag?

Anonymous · 2006. Dec. 8. (P), 15.18
Udv!

A problemam a kovetkezo. Adott egy sajat.js es egy editor.js. A sajat.js-ben van egy fv, amit hasznalni szeretnek az editorban (ami egy gples oops okossag). az adott gombnyomasra elhelyezem a fvhivast, ami le is fut rendben, de hibauzenetet kapok: fuggveny is not defined!

A sajat.js-t biztosan betoltom az oldalba (es hamarabb mint az edirort), mert mas benne levo dolgokat az oldal egyeb reszein tudok hasznalni.

A kerdes eleg egyszeru, hogyan kene ezt ravenni, hogy mukodjon?

koszi
 

Webhosting - lassan futó php prioritásának csökkentése

vbence · 2006. Dec. 8. (P), 12.21
Egy szerveren több független webszolgáltatás (weblap) műköik. Az egyik oldal egyik PHP-jába véletelnül belekerül valami végtelen ciklus, vagy nagyon nagy eredménytáblát kap egy olyan kód, ami 10-20 rekordra lett kitalálva, vagy ezer más okból, a lényeg, hogy a szerver túl lesz terhelve, és ez nem csak az aktuális fájlra vagy weblapra, hanem az összes hosztolt oldalra kihat.

Hasonló problémákra kiváló megoldás lenne, ha egy adott időnél tovább (pl fél vagy 1/10 mp) futó fájlok prioritását leejtené a rendszer valami olyan szintre, ahol biztos nem zavarják a legitim kérések futását, viszont azért a háttérben végzik tovább a dolgukat, mert miért is ne.

Lehetne írni modult, ami minden PHP kérés elején beállít egy időzítőt (elindít egy másik thread-et), ami várakozik X ideig, majd lecsökkenti a futó PHP száll prioritását. A baj csak az, hogy a kérés végeztével nem tudjuk visszaállítani az eredeti prioritást, mivel (ha jól tudom) csak root emelheti egy szál prioritását, a webszervert viszont nem célszerű rootként futtatni.

CGI módú futtatásnál ez a probléma nem áll fenn, ha jól gondolom. Jól gondolom?

Ötletek, vélmények?
 

Flash index.html-re ugy hogy eltakarja

Anonymous · 2006. Dec. 8. (P), 00.16
Sziasztik kerdesem az volna hogy lehet meglevo fooldalamra flash tenni ugy hogy az eltakarja az eredeti index.html tartalmat vagy attetszo legyen olyasmire gondolok mint nagy portalokon szokot lenni reklam flash ami feljon es felig kitakarja az eredeti html tartalmat pl startlap

elore is koszonom