Archívum - Dec 13, 2006 - Fórum téma
DIV - tartalom és kép illesztése
Div.-es szerkezettel és stíluslapokkal szeretnék elkészíteni egy oldalt.
Az oldal layout-jának a terve itt látható :
a probléma:
- a "tartalom" rész körül a bal és jobb oldalon egy-egy kép van (a sraffozott rész helyén). A képeket szétvágtam, és befoglaltam egy #balkep és egy #jobbkep div-be, mivel a képek szürke területtel jelölt mintázata az y tengelyen soronként ismétlődik. Azt szeretném megvalósítani,hogy ha a #tartalom div-ben a tartalmi rész nem fér el a box-ban, ne görgetősáv jelenjen meg, hanem a tartalommal együtt növekedjen a box mérete, a #balkép és a #jobbkép" mérete pedig a #tartalommal együtt növekedjen, mintha össze lennének ragasztva ,felhasználva a képek textúráinak ismételhetőségét.
Na, ez egy kicsit nyakatekertre sikeredett, de a lényeg, hogy próbálkoztam sokféleképpen, stíluslapok használatával,de eddig nem sikerült rájönnöm a megoldásra, pedig biztosan pofon egyszerű...
Szóval, ha valakinek ötlete van, kérném megosztani...
■ Az oldal layout-jának a terve itt látható :
a probléma:
- a "tartalom" rész körül a bal és jobb oldalon egy-egy kép van (a sraffozott rész helyén). A képeket szétvágtam, és befoglaltam egy #balkep és egy #jobbkep div-be, mivel a képek szürke területtel jelölt mintázata az y tengelyen soronként ismétlődik. Azt szeretném megvalósítani,hogy ha a #tartalom div-ben a tartalmi rész nem fér el a box-ban, ne görgetősáv jelenjen meg, hanem a tartalommal együtt növekedjen a box mérete, a #balkép és a #jobbkép" mérete pedig a #tartalommal együtt növekedjen, mintha össze lennének ragasztva ,felhasználva a képek textúráinak ismételhetőségét.
Na, ez egy kicsit nyakatekertre sikeredett, de a lényeg, hogy próbálkoztam sokféleképpen, stíluslapok használatával,de eddig nem sikerült rájönnöm a megoldásra, pedig biztosan pofon egyszerű...
Szóval, ha valakinek ötlete van, kérném megosztani...
A DIV-ek különböző képpen viselkednek IE és FireFox alatt
hi!
van egy DIV-es oldalam ahol az egyik DIV a DIV-ben szerkezet szélessége más IE-ben és más Firefox alatt.
meglehet valahogy hackelni hogy egyforma méretben jelenjenek meg?
vagy lehet adni valami feltételvizsgálatot neki?
pl: ha IE akkor: a szélesség: 100px
ha Firefox: a szélesség: 60px ???
ha valaki segítene annak nagyon hálás lennék
■ van egy DIV-es oldalam ahol az egyik DIV a DIV-ben szerkezet szélessége más IE-ben és más Firefox alatt.
meglehet valahogy hackelni hogy egyforma méretben jelenjenek meg?
vagy lehet adni valami feltételvizsgálatot neki?
pl: ha IE akkor: a szélesség: 100px
ha Firefox: a szélesség: 60px ???
ha valaki segítene annak nagyon hálás lennék
Javascript változóba írt <script> tag hibát okoz
var str='<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>'+
...
...
'<script type="text/javascript" src="adatok.js"></script>'+
...
...
a <script> tag-es sorra mindig azt írja ki: unterminated string literal
pedig szerintem minden rendben van. Mi lehet a baj?
Mennyire általános ha a cron 5 percenként motoszkál?
Sziasztok!
Szerintetek az mennyire üzemszerű, hogy az időzített feladatkezelő mondjuk 5 percenként lynx-el megnyit egy php file-t, és nagyjából egy percig futtatja azt? Mondjuk ez időzítő legkisebb egysége az 1 perc... :)
s_volenszki
■ Szerintetek az mennyire üzemszerű, hogy az időzített feladatkezelő mondjuk 5 percenként lynx-el megnyit egy php file-t, és nagyjából egy percig futtatja azt? Mondjuk ez időzítő legkisebb egysége az 1 perc... :)
s_volenszki
iframe elcsúszása nagyobb felbontásban
halihó!
probléma: készítettem egy honlapot, amiben a háttérkép egy táblázatban középre van igazítva, amelynek a középen egy 400x400-as abszolut pozicionált ifram-ben jelennek meg a betöltött htm-ek. eddig oké is a dolog. a háttérképből kivágtam azt a 400x400-as kép négyzetet, amik a betöltött htm-ek háttérképei, így összeáll az egész háttérkép, viszont mindez csak 1024x768-ban vagy attól kisebb felbontásban működik. ha nagyobb felbontásra állítom a monitort a pozicionált iframe marad a helyén, de nem követi a méretcsökkenést és a háttértől balra marad, amitől szétcsúszik az egész.
kérdésem: hogyan lehet orvosolni ezt a problémát?
előre is köszi
■ probléma: készítettem egy honlapot, amiben a háttérkép egy táblázatban középre van igazítva, amelynek a középen egy 400x400-as abszolut pozicionált ifram-ben jelennek meg a betöltött htm-ek. eddig oké is a dolog. a háttérképből kivágtam azt a 400x400-as kép négyzetet, amik a betöltött htm-ek háttérképei, így összeáll az egész háttérkép, viszont mindez csak 1024x768-ban vagy attól kisebb felbontásban működik. ha nagyobb felbontásra állítom a monitort a pozicionált iframe marad a helyén, de nem követi a méretcsökkenést és a háttértől balra marad, amitől szétcsúszik az egész.
kérdésem: hogyan lehet orvosolni ezt a problémát?
előre is köszi
Mit jelent az '@' jel a fg neve előtt?
Sziasztok!
Kezdő vagyok PHP programozásban és sehol nem találom
a témában megjelölt kérdésre a magyarázatot. Ilyen kódra
akadtam:
$valami = @sajat_fg();
Milyen jelentősége van az @-nek?
Tud esetleg valaki segíteni?
üdv mindenkinek
■ Kezdő vagyok PHP programozásban és sehol nem találom
a témában megjelölt kérdésre a magyarázatot. Ilyen kódra
akadtam:
$valami = @sajat_fg();
Milyen jelentősége van az @-nek?
Tud esetleg valaki segíteni?
üdv mindenkinek
iframe onload IE-ben (pdf)
Üdv!
A következő problémára keresnék megoldást:
van egy rejtett iframe az oldalon, ami betölt egy pdf-fájlt (ami ön-nyomtató, beágyazott javascript-tel)
Hogyan tudom megnézni IE alatt, hogy mikor töltődött be a dokumentum?
FF alatt persze egyszerű :)
itt a kód:
■ A következő problémára keresnék megoldást:
van egy rejtett iframe az oldalon, ami betölt egy pdf-fájlt (ami ön-nyomtató, beágyazott javascript-tel)
Hogyan tudom megnézni IE alatt, hogy mikor töltődött be a dokumentum?
FF alatt persze egyszerű :)
itt a kód:
function print_done ()
{
//ez visz a következő oldalra
document.getElementById("print_form").submit();
}
//most így csinálom IE-alatt, de ez nem megoldás....
setTimeout('print_done();', 10000);
<iframe
id="pdf_frame"
src="####pdf_url#####"
width="0"
height="0"
frameborder="1"
style="visibility:hidden;"
onload="javascript:setTimeout('print_done();', 1000);">
</iframe>
netvibes + ie specifkus css, hogyan
Kérdésem a következő, netvibes alá hegesztek egy mini-api modult, és szükségem lenne a böngészőfüggetlen megjelenítéshez, a conditional comments-re, ill. az IE specikfikus css-re, kérdés a hogyan, mert a netvibes a a conditional comments-et ugynézki nem dolgozza fel (marad a hack :S) ?
■ Webfejlesztést segítő eszköz
Szuksegem lenne egy olyan Windows programra amely tartalmaza az Apache webszervert, PHP nyelvet es mySQL adatbazist es ezeket tudja kezelni is, peldaul lecsukni es elinditani.
Tudom a legjobb ha ezeket a csomagokat feltelepitem manualisan, de peldaul a mySQL adatbazist igy nem lehet lecsukni. Nem szeretnem ha fogyaszta memoriat amikor nem hasznalom.
Koszonom!
■ Tudom a legjobb ha ezeket a csomagokat feltelepitem manualisan, de peldaul a mySQL adatbazist igy nem lehet lecsukni. Nem szeretnem ha fogyaszta memoriat amikor nem hasznalom.
Koszonom!