ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 18, 2006 - Fórum téma

Űrlapban lévő select lista szűrése js-sel

Butcher · 2006. Dec. 18. (H), 18.25
Hi.

Gyakoraltilag egy szokásos problémám van. Csak nem akarom feltalálni a spanyol viaszt értelmes példát meg még nem találtam. Szóval adott két listám select - option tagbe ágyazva. 1-es lisában ha kiválasztok egy elemet akkor a 2. lista aszerint szűrve jelenjen meg. Tipikus megye - város kapcsolat.
Az adataim sql-ben vannak ertárolva.
Tud valaki mutatni használható példát?
 

Tab-váltás figyelése

vbence · 2006. Dec. 18. (H), 18.23
Halihó!

Elsősorbgan firefoxban szeretném érzékelni az adott tab aktiválását. Van egy frissülő táblázat, amit a háttérben nem szeretnék frissítgetni, csak ha aktív a tab. (A takarékosságon túl azért, mert a firefox egyszerűen befagy, ha több háttérben futó tab frissítani akarja magát).

Valami cikket, hekket tudnátok ajánlani?

A jelenlegi (fél)megoldás úgy néz ki, hogy XMLHTTP-vel hivogat egy változást ellenőrző PHP-t. Ha azt kapja vissza, hogy változott, akkor beállít egy változót. A változó ellenőrzése onmousemove alkalmával történik, úgyhogy háttérben biztos nem frissül, de a mousemove nem fut le mindenképpen tab-váltáskor.

Köszi!
B
 

tinymce_1.19 editor source alapjainak megértése

Anonymous · 2006. Dec. 18. (H), 17.09
Sziasztok!

Mivel megakarom érteni forrásszinten ezt az editort a legkezdtetlegessel kezdtem(1.19)
Azt hittem ismerem úgy általában a Javascriptet, de e forráskód láttán már elbizonytalanodtam. pl amit ide beillesztetem

tinyMCE.init({
mode : "textareas"
});

Nem tudom hogy hol lehet ennek utánanézni és megérteni most akkor ez a "deklarálás vagy mi" és az a .init metódus is honnét jött?
Nagyon hasonlít az objektumorientált programozásra! De hát a Javascript tutorial-okba nem találkoztam ilyenekkel! ÉS a forráskódban sem találtam ilyen nevű metódus! Tehát a kérdésem az lenne, hogy hogy lehet ilyen "dolgokat" megvalósítani a Javascriptben! Hol találok minden JAvascript tulajdoinságokra, definíciókra leirást, lehetőleg magyart. Ha még sincsen akkor kérlek benneteket magyarázzátok el (szerintem felfogom) ezt az egészet!

És hát akkor milyen metódus kerül először meghívásra, stb, mert csak találgatni tudok. (tehát hogyan indúl az egész, és folytatódik... de szerintem 1 "jó kezdő" magyarázat után már egyedűl is boldogulok!)
és ezt a címet is tudnám már használni:
http://tinymce.moxiecode.com/tinymce/docs/index.html

Nagyon megköszönnk minden használható segítséget!!!!!
 

Lehet PHP-ben ellenőrizni, hogy valós-e egy e-mail cím?

Sovereign · 2006. Dec. 18. (H), 13.31
Egy kérdés.

PHP-ből lehet valahogy ellenőrizni hogy a regisztráció során megadott e-mail cím valós e???