ugrás a tartalomhoz

Tab-váltás figyelése

vbence · 2006. Dec. 18. (H), 18.23
Halihó!

Elsősorbgan firefoxban szeretném érzékelni az adott tab aktiválását. Van egy frissülő táblázat, amit a háttérben nem szeretnék frissítgetni, csak ha aktív a tab. (A takarékosságon túl azért, mert a firefox egyszerűen befagy, ha több háttérben futó tab frissítani akarja magát).

Valami cikket, hekket tudnátok ajánlani?

A jelenlegi (fél)megoldás úgy néz ki, hogy XMLHTTP-vel hivogat egy változást ellenőrző PHP-t. Ha azt kapja vissza, hogy változott, akkor beállít egy változót. A változó ellenőrzése onmousemove alkalmával történik, úgyhogy háttérben biztos nem frissül, de a mousemove nem fut le mindenképpen tab-váltáskor.

Köszi!
B
 
1

window.onblur?

Jano · 2006. Dec. 18. (H), 18.40
Esetleg window.onblur és window.focus.
2

frame-eknél bonyolult

vbence · 2006. Dec. 19. (K), 02.26
Ezzel is kísérleteztem, de frame-es szerkezetnél gyakorlatilag megjósolhatatlan. Elég nagy aparátus kell hozzá, ellenőrizni, hogy egy blur után kapott-e fókuszt egy másik frame ugynazon a tabon (azaz csak beleklikkelt a navigációs frame-be).

Mindenesetre köszi a tippet, de reménykedem még valami egyszerübben mielőtt nekiállok megírni.
3

Kattintson a user

Jano · 2006. Dec. 19. (K), 03.25
Esetleg egy ötlet: onblur-ra megszakítod a frissítést és lightbox-hoz hasonlóan besötétited az oldalt. Amikor a user visszavált erre az ablakra akkor rákattint a halványszürke rétegre, eltünteted és indítod a frissítést.

Nem tudom mi van a táblázatba, mire használják, ha sokat váltanak akkor ez lehet zavaró a felhasználónak, de ha nem váltogat akkor beleférhet.