ugrás a tartalomhoz

List/Menu és kép elhelyezése JavaScript-tel

stoni · 2006. Dec. 22. (P), 22.30
Üdvözletem!

Arra lennék kíváncsi, hogy JavaScript alkalmazásával megoldható-e az, hogy egy Web-oldalon List/menu-t és képet helyezzek el. A list/menu esetében főleg az érdekel, van-e arra lehetőség, hogy a list/menu tartalmát csak egy valami.js fájl módosításával változtatom meg, s nem kell az összes html oldalt egyesével szerkeszteni. Ugyan ez a probléma képek elhelyezésével, melynél szeretném, hogy mindegyiken ugyan az a kép jelenjen meg az oldal egyik szélénél, s ha változtatnom kell a képet/képeket, akkor nem az összes html oldal szerkesztésével érem azt el.

Ha van a fentiekre megoldás, örömmel veszem és köszönöm!

Egyben áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kívánok!

Üdv, Stoni
 
1

Nem jó

janoszen · 2006. Dec. 23. (Szo), 12.34
Gondolom, azért szeretnéd, hogy ne kelljen mindenhol külön változtatgatni a menüt. Nos, van egy rossz hírem. JavaScripttel hatalmas öngólt lősz, mert a keresőgépek nem fogják szeretni az oldaladat, egy-két JavaScriptet kikapcsoló egyénről (~10%) nem is beszélve.

Inkább nézd meg a PHP-t, vagy használj olyan szerkesztőt, amelyik támogatja a templatezést.
2

Ne kelljen minden fájlt módosítanira megoldás

Jano · 2006. Dec. 23. (Szo), 14.55
Archívum megfelelő topikjait olvasd át (allando_reszek_minden_oldalon)! A JavaScript nem jó ötlet.
3

Köszönet!

stoni · 2006. Dec. 23. (Szo), 17.12
Igen, arra keresek megoldást, hogy a meglévő közel 100 html lapot ne egyesével szerkesszem, ha az egyik oldalára új képet kell tenni, ill. ja új linket teszek a list/menu-be.

Ha php-ban kell gondolkodnom, tudtok abban segíteni, hogy milyen irányba induljak el? Php-ban még nem vagyok járatos, a tanuljuk meg 24 h alatt könyv van segítségemre.

Előre is köszönöm a segítséget, fáradozást!

Üdv, Stoni