ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2013 - Fórum téma

március 27

PDF thumbnail készítési hiba

cszlak · 2013. Már. 27. (Sze), 13.33
Olyan problémávl fordulok hozzátok, hogy van egy PDF feltöltöm, amihez szeretnék készíteni egy Thumbnail készítőt.

Ime a kód:
[colorer=php]

include('image.php'); // Image class
include('imagick_class.php'); //Imagic class

if (isset($_POST['up_submit']) ){

$pdfDirectory = "pdf/";
$thumbDirectory = "pdfimage/";

//get tde name of tde file
$filename = basename( $_FILES['pdf']['name'], ".pdf");


//remove all characters from tde file name otder tdan letters, numbers, hyphens and underscores
$filename = preg_replace("/[^A-Za-z0-9_-]/", "", $filename).".pdf";
echo "<p> filename: ".$filename."</p>";
//name tde tdumbnail image tde same as tde pdf file
$thumb = basename($filename, ".pdf");
$thumb = $thumb.".jpg";
echo "<p> thumb: ".$thumb."</p>";
$url = $pdfDirectory.$filename;

echo "<p> Files"; print_r($_FILES); echo"</p>";

if (is_uploaded_file($_FILES['pdf']['tmp_name'])){
if(move_uploaded_file($_FILES['pdf']['tmp_name'], $url)) {

//tde patd to tde PDF file
$pdfWithPath = $pdfDirectory.$filename;

//add tde desired extension to tde tdumbnail

//execute imageMagick's 'convert', setting tde color space to RGB and size to 200px wide

exec("convert \"{$pdfWithPath}[0]\" -colorspace RGB -geometry 200 $thumbDirectory$thumb");

//show tde image
echo "<p><a href=".$pdfWithPath."><img src='pdfimage/".$thumb." alt='' /></a></p>

Mysql - PHP - ID alapján történő párosítás

fetisz · 2013. Már. 27. (Sze), 12.54
Kedves Felhasználók!

Hatalmas problémám akadt amiért már végig googliztam minden létező fórumot és rengeteg variációt meg is próbáltam de megoldást a mai napig nem sikerült találnom, ebben kérném a segítségeteket!

Adott 2 tábla.

Az első táblában a felhasználók adatai találhatók idd ID mezőnév alapján vannak tárolva a sorszámok 1, 2, 3, stb...

A 2. táblában az adott felhasználóhoz tartozó karakterek találhatók itt pedig idAccount mezőnév szerint található az azonosító!
A 2. tábla szerkezete ugyan az mint az első táblának csak más adatok találhatók benne.
Na most azoknál a karaktereknél amik egy felhasználóhoz tartoznak ott a felhasználó első táblában található ID száma található.

Kiíratni sikerült de mindössze 1 karakter ír ki hiába van mondjuk egy felhasználóhoz 3 karakter.
Próbáltam rengeteg variációt amiket a neten találtam de soha nem sikerült 1 karakternél többet kiírni!

Rakok egy példát is az adatbázisról hátha kicsit jobban értelmezhető mint a leírásom.

1. tábla

ID | nev | email |
1 jani valami@
2 peti peti@
3 misi misi@

2. tábla

idAccount | name | pont | id |
1 janikaraktere 12 1
1 jancsika 22 2
3 ez a misi kar. 55 3
3 ez is a misié 114 4


Ez alapján kellene kiíratnom, mintapéldák is jók lennének az is hatalmas segítség lenne.

Én mindent megpróbáltam de lehet valamire nem gondoltam ezért kérem a segítségeteket.
Előre is köszönöm mindenkinek aki segít.

Üdvözlettel:

Tibi
 

március 27

Graylog2 üzemeltetési oldalról?

solkprog · 2013. Már. 26. (K), 22.29
Sziasztok

Graylog2 -vel kapcsolatba van valakinek üzemeltetési tapasztalata? Pár hónapja feltettem egy tesztelős szervre, nem rossz, de nem estem hasra tőle. És éles környezetbe addig nem állítanám be, amíg pár helyről nem hallom vissza hogy ok.

Kb az érdekelne hogy mennyire terhelhető, mennyire stabil, de ha mégis gond lenne vele akkor mennyire macera rendbe rakni. (vagy bármi egyéb ha eszetekbe jut)

ui: éles környezetbe nem én telepíteném fel, hanem egy normális rendszergazda (én programozó vagyok), de neki tényleg nem szeretnék még egy púpot a hátára amikor ezt üzemeltetni kell/kéne.

köszönöm előre is!
 

Ponttal eválasztott szám

kernighan · 2013. Már. 26. (K), 20.39
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy csináltam egy weblapot, ami teljessen jól működik, de a "megrendelő" sérelmezte, hogy azon a ponton, ahol beír egy számot pl 123456, akkor ő az úgy írná be, hogy 123.456, szóval pontokkal elválasztva. A kérdés, ez megoldható hgoy utánna átkonvertáljam, esetleg egyéb megoldások?
 

Weblabor Tudástár

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 26. (K), 17.52
Az internet a jelenlegi formájában nem sokat ér, mert végtelen mennyiségű információ van rajta elszórva különböző helyeken. Ha valaki a szakmánkat szeretné megtanulni, rengeteg időt kell rászánnia, mire összeszedi innen-onnan a tudást, ami szükséges egy oldal elkészítéséhez.

Emiatt célszerű lenne itt, a weblaboron, az egyetlen használható szakmai fórumon összegyűjteni legalább az alapokat, amit bármely kezdő fel tud használni. Erre kiváló példa Bártázi András CSS sorozata, ami lassan tíz éves, de nyugodtan használható ma is.

Több legyet is üthetnénk egy csapásra:
  • A fórumban a sok kezdőt helyből ide irányíthatnánk
  • További látogatókat vonzanánk a weblaborra, így építve a közösséget és a szakmai életet
  • Elemi érdekünk a fiatalok képzése, hogy jó szakemberek termeljék számunkra a nyugdíjat
Az ehhez szükséges cikkgyűjteményhez keresek önként jelentkezőket, akik a számukra kedves témában írnának rövidebb-hosszabb szösszenetet. De nem muszáj újat írni, akár meglévő blogról is - a szerző engedélyével - vehetnénk át anyagokat (például vbence [aki szerintem itt is jelen van] regexp gyorstalpalóját).

A CSS a fentebb linkelt sorozattal nagyrészt rendben van, bár persze a CSS3 újításairól is lehetne ennyit írni, de amire igazán szükség lenne, az a HTML, Javascript, PHP alapjai.

Ha ezek meglennének, a weblabor fenti menüjét kéne csak kiegészíteni, hogy ezeket az írásokat elérhessük.

Várom a véleményeket és a felajánlásokat.
 

március 25

Open Device Lab - Mo-n van ilyen?

Cooty13 · 2013. Már. 25. (H), 17.08
Van-e valakinek tudomás, arról hogy Magyarországon lenne olyan Open Device Test Lab, ahol az ember kedvére tud különféle mobil eszközökön tesztelni weboldalakat alkalmazásokat! Lehetséges, hogy esetleg valamely magyar gyökerű start-up (Prezi, Ustream, LogMeIn) vagy mondjuk a Kitchen Budapest nyitott volna egy ilyet és én nem tudok róla? (Persze ha olyan teszt centerről tudtok ami pénzért elérhető, akár az is érdekel).
Ha nincs ilyen, akkor nem csinálunk? Nektek volna rá igényetek?
 

március 24

Casino szerű játék készítése JS-el

geforce9600gt · 2013. Már. 24. (V), 15.33
Üdv!

A fórumozók közül valaki készített már a linken látható játékhoz hasonlót?

http://www.onlinebingolady.com/images/13.jpg



Mondjuk egymás mellett 3 kép vagy div látható mindig. De ezek hogy lesznek legenerálva, plussz mozgatva? Tudnátok kicsit segíteni ebben? Már néztem sok példát, de azok vagy túlvoltak bonyolítva extra funckiókkal pl, vagy semmit nem értettem belőle. :)
 

Adatbázis adat kiírása és rendezése

korimass · 2013. Már. 24. (V), 11.36
Hellósztok!

Egy kis segítséget kérnék. Adatbázisból kiírom az adatokat egy táblázatba termék kép, termék név, termék ár. De ugye ez több rekord egyszerre tehát while ciklust használtam. Kérdésem az hogy, hogy rakom én ezt mondjuk 5X5 hálóba, tehát 5 legyen egy sorban meg lefele is 5. Mert ugye most csak egymás alá rakosgatja...

while ($rows=mysql_fetch_array($eredmeny)) {
	echo "<table>";
		echo "<tr>";
			echo "<td>";
				echo "<img src='".$rows['t_kep']."'/><br><br>";
			echo "</td>";
		echo "</tr>";
		echo "<tr>";
			echo "<td>";
				echo $rows['t_nev']."<br>";
			echo "</td>";
		echo "</tr>";
		echo "<tr>";
			echo "<td>";
				echo $rows['t_ar']." Ft <br>";
			echo "</td>";
		echo "</tr>";
	echo "</table>";
 

március 23

Regisztrációs hiba

styke · 2013. Már. 23. (Szo), 16.58
Sziasztok! Készítettem egy regisztrációs oldalt, ahol a lényeg az lenne, hogy ugye az adatokat a reg_check.php leelenőrzi, majd az bekerül az adatbázisba.
De amikor a register.php-t behívom a böngészőben és kitöltöm az adatok, utána nem történik semmi, csak újra tölt az oldal, illetve az URL címhez bekerülnek az adatok. Itt a kód.

php annotáció

inf3rno · 2013. Már. 23. (Szo), 11.33
Ti használtok annotációt php-ben?

Melyik engine-t ajánljátok? Nekem az jött le, hogy a doctrine common-ban lévő, ami jó, de kíváncsi vagyok, hátha van jobb is... Egyáltalán hogyan működnek ezek, futásidőben, vagy buildként?

A másik, hogy az annotációk kapcsán azt gondolom, hogy akkor jók, ha valami kimenne config fájlba, ami kihat a kód struktúrájára. Mondjuk ha a config fájlban egy osztály nevet, vagy egy metódus nevet adok meg, akkor szerencsésebb bizonyos esetekben, ha az a beállítás inkább az adott osztály vagy metódus mellett ott van annotációban. Jól gondolom?