ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2013 - Fórum téma

január 31

Apache limitek

sandrosdj · 2013. Jan. 31. (Cs), 15.31
Üdv!

1. Egy könyvtárnak hogy lehet korlátozni a letöltési sebességét?
Kerestem megoldásokat arra, hogy hogyan lehet sávszélességet korlátozni egy-egy könyvtárból való letöltéskor a webszerveren, de működő megoldást nem találtam.

2. Hogyan lehet korlátozni bizonyos fájloknál/mappáknál azt, hogy egy látogató 5 másodperc alatt maximum hányszor frissíthet?
 

php - könyvtárak elrejtése

Radon · 2013. Jan. 31. (Cs), 11.19
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy ha 1 képet megjelenítek, akkor az pl domain.hu/images/1.jpg, és így tudnak a könyvtárban nézelődni, nekem olyan kellene, hogy domain.hu/images.php?pic=1
vagy pl ezen az oldalon:
http://weblabor.hu/misc/fs/tree2.jpg
ez 1 kép, de ha a tree2.jpg-t kitörlöm, akkor nem ugrik a könyvtárszerkezetre.
A legegyszrübb megoldás érdekelne.
köszi
 

Átirányítás új domain-re

szhajdu · 2013. Jan. 31. (Cs), 00.13
Sziasztok!

Egy régebbi atw-s oldalamat szeretném átköltöztetni egy normális tárhelyre. Már megvan az új domain és a tárhely is a rendelkezésemre áll.

A kérdésem az lenne, hogy milyen módszert tudnátok ajánlani arra, hogy a régi oldalt látogatókat és a keresőrobotokat átirányítsam az új domain-re? Mindezt google-barát megoldásban és figyelembe véve az atw korlátozott eszközeit.

Tudom, hogy maga az atw sem egy google-barát megoldás, de azért néhány kulcsszóra egész tűrhető helyezésem van és nem szeretném bukni ezeket.

A válaszokat előre is köszönöm.
 

január 31

Névfeloldás a'la windows?

eddig bírtam szó nélkül · 2013. Jan. 30. (Sze), 23.51
Találtam valami furcsát a blogom környékén.
Paranoia rögtön beindult (hm. Talán nem ok nélkül, de ugye a paranoiás mindig talál okot ;-) ).

Lényeg, hogy a wordpress.com-on lévő blogban matattam, majd menteni akartam a változtatást, mire kaptam egy ISE500-at azzal, hogy lépjek vissza és pár perc múlva próbáljam újra. Nyomtam egy reloadot, működött.
Pár percre rá megismétlődött, ekkor a reload előtt néztem a windows-on egy netstat kimenetet...

TCP gépemcíme:61172 6:https ESTABLISHED
TCP gépemcíme:61246 .:https ESTABLISHED
TCP gépemcíme:61286 123:https ESTABLISHED
TCP gépemcíme:61288 .:https TIME_WAIT
TCP gépemcíme:61307 6:https TIME_WAIT
TCP gépemcíme:61357 93.184.220.111:https ESTABLISHED
TCP gépemcíme:61359 93.184.220.111:https ESTABLISHED
TCP gépemcíme:61362 wordpress:https ESTABLISHED
TCP gépemcíme:61368 6:https ESTABLISHED
TCP gépemcíme:61376 .:http ESTABLISHED


netstat -n kimenetében valamennyi cím rendben van.
Ha ugyanezt linuxon csinálom, akkor a fenti címek helyén legalább a hagyományos <fordított ip cím>.in-addr.arpa cím jelenik meg
Nslookup, dig egyikhez sem talál nevet.
Mi a fene lehet ez?
Elsőre elég rendesen pánikba estem, hogy valami DNS eltérítéses dologhoz van szerencsém, de úgy tűnik, valami egyéb gond van. Lehet, hogy a windows netstat-ja bugos?

update: ez csak most tűnt fel! A 6 és a 123 érthető(?), ezek 6-ra és 123-ra végződő IP címek, ami 6.x.x.x.static.reverse.ltdomains.com illetve 123.x.x.x.static.revers.ltdomains.com lenne, a windows netstat meg csak a név első tagját mutatja alapértelmezés szerint. De mi a túró az a "." nevű??? :-o Ez ugyanis a -f kapcsolóval is "."-nak látszik...
(egyébként látszik, hogy linuxon szocializálódtam, az nem csinál ilyen ocsmányságot :-) )
 

Kép elérése más fájlon keresztül

sandrosdj · 2013. Jan. 30. (Sze), 19.38
Üdv!

A szerveren levő /home/rootie/users/ mappában lévő képek elérését szeretném bonyolítani a következőképpen:

jelenleg ha el akarok érni egy képet, az így valósul meg:

http://example.org/users/picture.jpg -> /home/rootie/users/picture.jpg


..amit szeretnék:

http://example.org/users/picture.jpg -> /home/rootie/convert.php?file=users/picture.jpg


Véleményem szerint újraíró modullal lehetne megoldani a legegyszerűbben. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, kellene egy olyan sor, ami megoldja a fönt említetteket.
 

p

Horváth Ádám · 2013. Jan. 30. (Sze), 16.03
 

Google maps koordináták db-be mentése

rob66 · 2013. Jan. 30. (Sze), 11.55
Hali,

A felhasználó által bejelölt Google Maps koordinátákat szeretném sql db-be menteni. Erre találtam is egy jó progit a neten, ami tökéletesen működik. Annyi kiegészítést szeretnék bele, hogy egy azonosító is mentésre kerüljön (amit a lenti kódba $a-val jelöltem), csak nem tudom, hogyan tudnám átadni azt a JS-nek.

Tudna valaki segíteni?

[colorer=javascript]
<title>Google Maps</title>


<script src="http://maps.google.com/maps?file=api&amp;v=2&amp;sensor=false&amp;key=ABQIAAAAPDUET0Qt7p2VcSk6JNU1sBSM5jMcmVqUpI7aqV44cW1cEECiThQYkcZUPRJn9vy_TWxWvuLoOfSFBw" type="text/javascript"></script>
</head>
<body onunload="GUnload()">

<?php
$a = 100;
?>

<div id="map" style="width: 550px; height: 450px"></div>
<a href="store.htm">Back to the tutorial page</a>


<noscript><b>JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.</b>
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then
try again.
</noscript>


<script type="text/javascript">
//<![CDATA[

if (GBrowserIsCompatible()) {

var lastmarker;
var iwform = 'Enter details:<br>'
+ '<form action="#" onsubmit="process(this); return false" action="#">'
+ ' <textarea name="data" rows="5" cols="40"><\/textarea>

MySQL könyv

Blackfriar · 2013. Jan. 30. (Sze), 11.07
Sziasztok !
Szeretnék megismerkedni a MySQL-lel és
ehhez keresnék egy jó könyvet, ami teljesen alapszintről indul.
A "24 óra alatt" sorozat idevágó könyvét megvettem, de sajnos csalódást okozott az egyébként kiváló sorozat eme tagja.

Tudnátok ajánlani tehát egy olyan könyvet, ami az alapoktól indul és aprólékosan elmagyarázza lépésről lépésre a tudnivalókat a témában (természetesen példákkal illusztrálva) ?
 

backbone+jquery UI - melyiket szeressem?

inf3rno · 2013. Jan. 30. (Sze), 07.16
Sziasztok!

Backbone-hoz keresek widgeteket, ügyviteli rendszerhez kellene pár dolog, grid, datepicker, ilyesmik... Egyelőre csak Backbone UI, amit találtam, de abban nincs minden benne. Arra gondoltam, hogy felhasználhatnék jquery widgeteket is a célra, úgyhogy megnéztem ott is a kínálatot. Na most jquery widget-ből, és jquery UI csomagokból is rengeteg van, így nehéz a választás...

Van olyan, amit már használtatok, és bevált?
 

január 29

AJAX-os oldal - URL + Ha nincs JS

KMartinR4 · 2013. Jan. 29. (K), 20.37
Sziasztok!

Számomra az AJAX elég idegen, eddig nem igazán volt rá szükségem. Most azonban úgy gondoltam, nem ártana használnom.
Szeretném ezt jQuery-ben lehetőleg megoldani, mert akkor a különböző böngészőkkel kevesebbet kell foglalkozni, meg egyszerűbb is.

Rögtön 2 dolog érdekelne:
1) változó URL-ek
2) keresőoptimalizálás, és JS-t nem használó userek

1)
Az URL-ekhez, mint az AJAX-hoz, javascriptben nem értek, nem tudom, hogy lehet JS-sel megváltoztatni az URL-t. Erről szeretnék linkeket, tutorialokat [lehetőleg magyar] kérni.
htacces-hez alapszinten értek, így a szép URL-lel alapból nincsen baj (bár néhány speciális jelöléshez szintén alig értek), de ez még egyelőre ráér.
Ugyanakkor ebben is szívesen fogadok tanácsot.

2)
A másik része a keresőoptimalizálás, meg az olyan userek, akik nem használnak JS-t.
Itt már több támpontom van, azonban nem vagyok benne biztos, hogy amit elképzeltem, valóban megvalósítható-e:

Arra gondoltam, hogy mivel amolyan CMS-rendszerhez tervezem az egészet, egy sablonba lenne legenerálva minden.

Tehát legenerálná a menüt úgy, hogy aki nem használ JS-t, az is tudjon navigálni az oldalon, így a robotok is.
De a head-be legenerálna egy javascriptet, ami a a JS-t használóknak átalakítaná a hivatkozást (oldal ==> javascript:linkAJAX('oldal')), és egy alap jQuery AJAX kódot, hogy így is lehessen váltogatni az weblap oldalai között..
______
Ebben kérném a segítségeteket, köszi!