ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2013 - Fórum téma

június 30

router ip cím és átjáró manuális beállítása

tekert · 2013. Jún. 30. (V), 16.18
Kezdő vagyok és nagy fába vágtam a fejszém (a tudásszintemhez mérten).
az 1-es routert(tp wr543g), ami kábelesen elosztja a netet lereseteltem. ez eddig ok, mert a többi gép kábelesen van csatlakozva, kivéve egy gép, ami megint egy wifis tp link wr 743n-be fut. Na most ez már feladta a leckét, mert azon a gépen most nincs net, ami a routerre van csatlakoztatva. Gondolom ip címet kéne kiosztani a routernek,v valami hasonló, de satukulcs vagyok hozzá...valaki leírná nekem lépésről-lépésre hogyan küszöböljem ki a hibát, illetve állítsam be a másik gépre is a kapcsolatot? Előre is köszönöm a segítséget!!!
 

pgsql tárolt eljárások tutorial

inf · 2013. Jún. 30. (V), 12.05
Van egy olyan szitu, hogy a production szerveren (integrity-nél) van pgsql, viszont tárolt eljárásba csak sql lang, amit használni tudok. A PL/PgSQL nincs sajna fent. Megpróbálom elérni, hogy feltegyék, de az a tapasztalatom, hogy általában az ilyen 5 perces dolgok, meg az ügyfél kérései nem szoktak számítani a szolgáltatónál...

Tudtok esetleg valami használható tutorialt ajánlani sima sql-hez? (pl/pgsql-hez van egy rakás, más nyelvekhez viszont nem találok...)

Lehet, hogy hülye kérdés, de akkor most a sima sql az a pgsql nyelv, a pl/pgsql az meg valami oracle szerű sql vagy micsoda?
 

Agyhullám: PHP & MySQL könyv 4.000 Ftért !

Peet13 · 2013. Jún. 30. (V), 11.38
Agyhullám: PHP & MySQL könyv 4.000 Ftért !

Érdeklődni a következő címen lehet: szemespeter##kukac##gmail.com
 

php-ból adat küldése javascriptbe

inf · 2013. Jún. 30. (V), 08.42
Eredetileg sto-n volt kérdés, de meglepődtem, hogy ennyien bohóckodnak idézőjelekkel, és csak én vagyok itt egyedül helikopáter, úgyhogy beteszem ide is, hátha segít valakinek:

<?php 
	$data = "valami szöveg";
?>
<script>
	var data = <?php echo json_encode($data); ?>;
	console.log(data);
</script>
 

június 30

Webalkalmazás - több szerver - adatok szinkronban tartása

webproghu · 2013. Jún. 29. (Szo), 23.15
Sziasztok!

A következő problémakör foglalkoztat:
adott egy webes szolgáltatás, több szerverrel, amelyek fizikailag elég messze találhatóak egymástól (nagy latency, szakadozó kapcsolat, egyéb nyalánkságok).
Milyen módszerek/megoldások léteznek arra, hogy ezek között az adatokat szinkronban tartsuk, úgy, hogy a felhasználók ne érezzenek lassulást a szolgáltatásban, illetve az adatok is (a lehetőségekhez képest) a legfrissebbek legyenek?

Tudnátok olvasnivalót, cikkeket, tanulmányokat, könyveket ajánlani, tanácsot adni merre induljak?

Előre is köszönök minden segítséget!
 

pgsql - milyen szerkesztőt érdemes használni?

inf · 2013. Jún. 29. (Szo), 06.17
Sziasztok!

Ismerkedem a pgsql-el. Nyilván sok újat nem nyújt, ugyanolyan relációs nyelv, mint a többi... A kérdés inkább arra irányul, hogy milyen eszközöket tudtok ajánlani hozzá?

A mysql-hez van olyan, hogy mysql workbench, ami elég tűrhető, ha az ember schema-t akar generáltatni vele. Szépen össze lehet rakni a táblákat típusokkal, index-ekkel, foreign key-ekkel. Én meg olyan vagyok, hogy szeretem a gui-t, mert egy kép többet mond ezer szónál... Valami ilyesmivel szívesen dolgoznék pgsql-ben is.
A másik, ami érdekel, hogy tárolt eljárásra és debug-ra mik vannak? A mysql ezekben nagyon szűkös, főleg a hibaüzenetek fantasztikusak, gyakran csak hibakódot írnak... A syntax error mysql-nél hasonlóan jó, kb lehetetlen megtalálni egy hosszabb query-ben, hogy hol a hiba...

 

június 28

Hogyan szerezzek tapasztalatot?

Werka · 2013. Jún. 28. (P), 13.20
Helló! :)

Egy ideje magamtól tanulok ( HTML, CSS, jquery, java, ruby, php, stb.) Ez mind nagyon szép és jó, még élvezem is, viszont ahhoz, hogy a későbbiekben ezzel foglalkozzak kellene tapasztalat. Egy teljesen kezdő, hogyan tud referenciát gyűjteni szerintetek?

Nézegettem képzéseket, amik nem egyetemi szintűek de, hogy őszinte legyek nem vagyok elájulva az ilyen OKJ-s papíroktól. Viszont papír nélkül, hogy hiszik el, hogy nem bemondásos alapon tudok dolgokat? Vagy állásinterjún vannak próbafeladatok? Illetve ugye mennyi az esélye, hogy referencia nélkül behívnak állásinterjúra? Ah...ördögi kör. :)
 

június 27

Megbízható német tárhely

prototype · 2013. Jún. 27. (Cs), 19.59
Sziasztok!

Megbízható németországi szolgáltatót keresek, akiknél az alábbi feltételek adottak, vagy legalább egy részük:
- PostgreSQL adatbázis
- PHP 5.3+
- socket.io, node.js
- stabil nemzetközi sávszélesség (Németország, esetleg más országokba is normáls sávszélesség jó volna ha garantált lenne - Anglia, Svájc, Franciaország)
- Felnőtt tartalomú szolgáltatás üzemeltetése engedélyezett legyen

Ha valaki esetleg tudna ajnálani megbízható szolgáltatót, annak nagyon örülnék.
A 3. pontban említettek még kevésbé fontosak, erre van alternatív megoldásunk.
 

nyomtatási kép

inf · 2013. Jún. 27. (Cs), 19.58
Hogy lehet az, hogy egy sima float:left a nyomtatási képen tök mást eredményez, mint amit a böngészőben látni?

(nem foglalkoztam eddig a nyomtatás témájával...)
 

Apache2 Cplusplus Perl

Castor87 · 2013. Jún. 27. (Cs), 12.14
Sziasztok,

Érdekelne, hogy mások milyen módon futtatnak c++/perl scriptet honlap kiszolgálásához teljesítmény-optimalizálás vagy egyéb okból.

Neten keresgélve az alábbi megoldást találtam. AddHandler-rel egészítettem ki az apache virtualhost-ját, majd egy cpp fájlt cgi kiterjesztésű futtatható programra fordítottam. Böngészőből meghívva szépen lefut és meg is jeleníti a tartalmat. Elsősorban az érdekelne, hogy ez így mennyire biztonságos? Ezeket a fájlokat érdemesebb lenne olyan könyvtárba elrejteni, ahol közvetlenül nem hívható meg a webről? Ebben az esetben, hogy lehet futtatni? Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.

<Directory "...">
    ...
    Options ExecCGI
    AddHandler cgi-script .cgi
</Directory>